2008'in Ağustos ayında 2000 model Fiesta Flair aracımı satın aldım.Aldığımda 115.500 km de idi.1.25 motor hacmine sahip.Klima ve tek airbag mevcut.Aldıktan 6 ay sonra LPG de taktırdım.Zaten ekonomik olan araç daha da ekonomik hale geldi.Bakımlarını serviste 6 aylık peryotlar halinde yaptırıyorum.Çok şükür büyük bir sıkıntı çıkarmadı.Bence İdeal bir çekirdek aile arabası.Motor hacmi küçük olduğu için MTV de düşük. Şu an 145.000 e geldi, kullanıyorum, memnunum.
Her araçta olduğu gibi eksileri de tabiiki var.Bunlardan bahsedecek olursak.
-Bagajı küçük.(LPG olunca daha da daraldı.)
-Arkada yolculuk yapanlar pek memnun olmuyorlar.Yoldaki her türlü çukur, kasis arkada oturanlar tarafından hissediliyor.Önde bi sorun yok.
-Lastik yüzeyinin dar olmasından dolayı yoldaki pürüzleri daha çok hissedersiniz.(Bazı arkadaşlar süspansiyonların sertliğinden bahsetmişler bana göre o kadar da sert değil.Yolun hissedilmesinin sebebi süspansiyon değil lastikler)
100.000 den sonra motor bozulması da tamamen hikaye.Benzinli mi dizel mi dersen.Dizel kullanırken ekomonik, büyük bakımları biraz tuzlu.Benzinli ise dizel e göre daha uygun bir de LPG varsa tadından yenmez.
Kısacası ailen 3 kişiden fazla değilse tavsiye ederim...