Feneri aklamaya çalışan habertürk e haberi geri çekti diyen SAZANLAR...
Kürek Federasyonu Başkanı, HABERTÜRK'ün haberini doğruladı!
HABERTÜRK'ten Murat Ağca'nın ortayı çıkardığı "kürekteki skandal" haberi Fenerbahçe Kulübü, resmi sitesinden yalanlandı. Ancak Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, HABERTÜRK'ün haberini doğruladı: "Fenerbahçe hatalı"
İŞSEVEN: FENERBAHÇE'Yİ UYARDIKAncak "skandalı" ortaya çıkaran Murat Ağca'nın ulaştığı Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, HABERTÜRK'ün haberini doğruladı. Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, Fenerbahçe'nin başka kulüplerin kürekçileriyle katıldığı yarışmanın "açık" kategorisinde olmasının, sar-lacivertli kulübün bu sporcuları 'Fenerbahçe' adıyla yarıştırması anlamına gelmediğini söyledi. Fenerbahçe'nin yarıştırdığı Kırkpınar ve Hereke kulüplerine mensup kürekçilerin açık bir yarışta ayrı bir takım olabileceğini ancak lisanslı bulundukları takımların adıyla yarışabileceklerini ifade eden Başkan İşseven, "Fenerbahçe'nin bu konuda hatalı olduğunu yarışlar sonrası federasyon olarak kendilerine ilettik. 'FISA kurallarına göre Fenerbahçe olarak yarıştıramazsınız' dedik ve bir daha tekrar edilmemesi gerektiği konusunda uyardık. Ancak onlar bize de kendilerinin haklı olduğunu iddia ettiler" diye konuştu.
'KÜREKÇİLERE ÜZÜLÜYORUM'
Daha önce Galatasaraylı olan iki milli kürekçi Muhammet Canşi ve Özkan Özkara'yı Fenerbahçe'nin almak istediğini ancak sarı-kırmızılı yetkililerin buna izin vermediğini hatırlatan Başkan İşseven, "Hal böyle olunca çocuklar bir süre kürek çekemedi. Sonra Hereke ve Kırkpınar'a geçtiler. Kulüpler arasındaki çekişme bazen milli sporculara zarar veriyor. Ben en çok böyle durumlarda kürekçilerimizin mağdur olmasına üzülüyorum" ifadelerini kullandı.
'FENERBAHÇE ADINA YARIŞTIĞINI BİLMİYORDUK'
Kırkpınar Kulübü Başkanı Fatih Fil de “Muhammet Canşi bizim lisanslı sporcumuz. Kulüp olarak faaliyetlerimizi Fenerbahçe’nin desteğiyle yapıyoruz. Açık yarış olduğu için Canşi’nin Fenerbahçe ile gitmesine izin verdik. Fakat Fenerbahçe adına yarıştığını bilmiyorduk” diye konuştu.
http://www.htspor.com/diger/haber/73991 ... -dogruladi
Bakıyorumda fenerlilerin hepsi kürekten anlar olmuş. Kürek Federasyon başkanından daha iyi biliyorlar. Yada kürek federasyon başkanı Galatasaraylı derler. Orayada bi Yıldırım bulurlar artık...