Felsefe vs Coğrafya (Alan Değişikliği)

Kodla Büyü
Hocalarım merhaba, 6 yıldır bilişim teknolojileri öğretmenliği ve btr görevini yürütmekteyim. Sizlere bir konuda danışmak istedim. Özellikle lisede çalışan hocalarım bilgi ve tecrübelerini yazarsa çok sevinirim.
Coğrafya ve Felsefe alanlarından hangisi daha avantajlı olur alan değişikliği için? (norm, tayin, lisede çalışma şartları vs)

Hocam meslek lisesinde görev yapıyorum. Bizim okul için konuşursak; felsefecinin ders saati haftalık 2 saat. Tamamlamak için 2 okula daha gidiyor. Ama coğrafyacı öyle değil. hem ders saati dolu hem de DYK falan ile epeyce ek ders alıyor.

Yorulsamda sorun değil ders-kurs isterim dersen Coğrafya iyidir. Felsefe biraz daha kafa dinleme yeri. İyi bir sosyal bilimler lisesi vs olmadıkça pek yorulmazsınız sanırım.

Merhaba hocalarım. Alan değişikliği için ikinci üniversite okumak istiyorum, ama geçiş yapmak istediğim bölümün atandığım yılki atama puanı benim atanma puanımdan düşük olmalı diye birşey okumuştum doğru mu ? Ona göre bölüm seçeceğim sosyoloji okumak istiyorum ama 84 gibi bi puanla geçen yıl alım olmuştu . Ben daha düşük puanla atandım . Geçebilir miyim. Ri

Merhaba hocalarım. Alan değişikliği için ikinci üniversite okumak istiyorum, ama geçiş yapmak istediğim bölümün atandığım yılki atama puanı benim atanma puanımdan düşük olmalı diye birşey okumuştum doğru mu ? Ona göre bölüm seçeceğim sosyoloji okumak istiyorum ama 84 gibi bi puanla geçen yıl alım olmuştu . Ben daha düşük puanla atandım . Geçebilir miyim. Ri
Yok öyle bir şey hocam. Aralık ayında alan değişikliği olur genelde. Bulunduğun ilde kontenjan varsa şansın artar

Felsefe gibi düşünme eğitimleri arttırılmalı ama Mevlana'nın mesnevisi, Yunus Emre'nin şiirleri veya Türk İslam kültürünün düşünürleri ile zenginleştirerek kendi medeniyetimizi yeniden dirilterek olmalı.
Bugün Din kültürü ve ahlak bilgisi ve türevi dersler ezberden ibaret. Devletin din eğitimi, yukarda tanrı ve onun postacısı peygambermiş gibi göktanrı -putperest bakış açısında. Yani böyle olunca da dogmatik düşünmekten uzak EZBERCİ bir din eğitimi varken bir yandan da Felsefe derslerinin olmaması üzücü..

Moderatör tarafında düzenlendi:
konusu açılmışken; coğrafya, felsefe, matematik, fizik gibi alan değişikliği yapabileceğimiz bölümleri uzaktan okumak mümkün mü acaba, malum çoluk çocukla örgün üniversite eğitimi almak çok zor.

İstanbul Üniversitesi Coğrafya var okuyabilirsiniz. Felsefe, Tarih, Edebiyat gibi alanlara 35 yaş şartı getirildi diye biliyorum açıköğretimde. Matematik ve fizik için örgün okumanız gerekiyor.

Bilgisayar öğretmeniyken 2. Üniversite olarak ilköğretim matematik ogretmenligini okudum.
Hangi üniversitede okudunuz hocam? İkinci öğretim mi okudunuz? Hem öğretmenlik hem 2. üniversite zor olmadı mı? Önceden aldığımız derslerin işletilmesi nasıl oluyor?
Alan değişikliği işlemini nasıl yaptınız? Diplomayı mebbise işletip direk değişiklik zamanı geçtiniz mi?
Gerçekten bilişimden daha rahat mısınız?
DYK, egzersiz, kurs, ek ders konusu nasıl?
Bilişimi özlüyor musunuz?
Matematik derslerinde kaynak sıkıntısı çekiyor musunuz?

hocam ben de yıllar önce alan değişikliği hayaliyle sosyoloji okudum hatta aile danışmanı da oldum milli eğitim onaylı hızımı alamadım p4c eğitimleri de aldım ama alan değişikliğinde zaten yanılmıyorsam tüm ilde açık 5 i bulmuyordu ve sınıfcıların puanı bizden cok yüksek olduğu için onlar kolaylıkla gectiler ben gecemedim.. bilmiyorum eğer bunları göze alabilirseniz Felsefe çok güzel bi alan p4c eğitimleri de çok güzel ders işlerken de artık daha keyifli geliyor dersler bu yöntemi kullanıyorum ara ara .. ama alan değişikliği ben başvurduğumda zordu yine de umidinizi kırmak istemem belki ilerde şartlar değişir

Hangi üniversitede okudunuz hocam? İkinci öğretim mi okudunuz? Hem öğretmenlik hem 2. üniversite zor olmadı mı? Önceden aldığımız derslerin işletilmesi nasıl oluyor?
Alan değişikliği işlemini nasıl yaptınız? Diplomayı mebbise işletip direk değişiklik zamanı geçtiniz mi?
Gerçekten bilişimden daha rahat mısınız?
DYK, egzersiz, kurs, ek ders konusu nasıl?
Bilişimi özlüyor musunuz?
Matematik derslerinde kaynak sıkıntısı çekiyor musunuz?
gaziantep üniversitesi ikinci öğretim. hem öğretmenlik hem üniversite çok zor oldu tabi. önceki aldığım derslerin hiç birini kabul etmediler maalesef. ama benden sonra girip muaf olanlar oldu. o seneki fakülte yönetiminin kararı önemli. diplomayı mebbise işlettiğimde alan değişikliği zamanı başvuru sayfası mebbis ekranımda gözüktü.
DYK mı kaldı hocam? Çok az okulda kurs merkezi açılıyor. Açılanlar da bir süre sonra öğrenci azlığından kapanıyor benim gördüğüm... Ek ders için destek eğitim odasında ders verebilirsiniz.
Bilişimi özlemiyorum.
Matematik derslerinde kaynak sıkıntısı çekmiyorum.

Öğretmenlikte kimse branşından memnun değil.Bizde de bebek gibi yetiştirilmiş öğrenciler ve sorunlu veliler var.Ben de halen bilişim branşına geçmeye çalışıyorum.İnanmayacaksınız.Bugün 6 saat ders anlattım.Üstüne 2 ders destek odası kursu verdim.Eve geldim 2 tane veliyle telefonda 30 dk tartıştık orta yolu bulduk 2 çocuk yüzünden.Allaha yemin ederim ki tam 3 saatdir aralıksız tanklı yazıcıda gelecek haftanın ayrı ayrı ödevlerini basıyorum yazıcıda.

Öğretmenlikte kimse branşından memnun değil.Bizde de bebek gibi yetiştirilmiş öğrenciler ve sorunlu veliler var.Ben de halen bilişim branşına geçmeye çalışıyorum.
Aman hocam, hayatınızın hatasını yaparsınız. Her ne kadar bu forumdaki öğretmenler ve bilişim camiasındaki bazı otoriteler tarafından branşımız çok önemli sayılıp ayakta tutulmaya çalışılsa da maalesef ki MEB'de durum tam tersi. Hem idareciler, hem diğer branşlardaki öğretmenler hem de veliler tarafından (%80-90'lık bir kısım) branşımız, sadece ihtiyaç duyulduğunda başvurulacak; tabiri caizse ayak işleri ve teknik işlerin yaptırıldığı, derste öğrencilere oyun oynattığımızı sanan, kodlama denince optik kodlama olarak algılayan, bilişim ve teknoloji okuryazarlığı denince "Çocuklar zaten bilgisayar kullanmayı biliyor" diye düşünen; 6 temel dersin daha önemli olduğunu düşünen (çünkü bu dersler LGS'de çıkıyor) bir alan olarak görülüyor. Ayrıca, eğer 7. ve 8. sınıflarda seçmeli olarak dersimiz veya yan derslerimiz seçildiğinde, "Hocam, ders işlenmesin; bu çocuklar derste test çözsün, sınava hazırlansın" diye söylenen ve bu şekilde algılanan bir branşımız ve dersimiz var.

Ek ders umurumda değil.2 okulda farklı günlerde görev versinler bu da umurumda değil.Olduğu ve işten anladığım kadar çalışırım.Bugün 50 kişi pardus tahtaya yazıcı kuramadı ben hallettim.Bir ingilizce öğretmenine bilişim dersi vermişler adam izletip videoyu youtubedan durdurarak öğrencilere bilişim ders notu yazdırmaya çalışıyor.

Son düzenleme:
Felsefe alanına geçen var mı bilişimden? Çok merak ediyorum. Sosyoloji bitirdim, Felsefeye geçebilirim ama çok detay bilmiyorum.

BBNET
Geri