Felsefe vs Coğrafya (Alan Değişikliği)

Kodla Büyü
Hocalarım merhaba, 6 yıldır bilişim teknolojileri öğretmenliği ve btr görevini yürütmekteyim. Sizlere bir konuda danışmak istedim. Özellikle lisede çalışan hocalarım bilgi ve tecrübelerini yazarsa çok sevinirim.
Coğrafya ve Felsefe alanlarından hangisi daha avantajlı olur alan değişikliği için? (norm, tayin, lisede çalışma şartları vs)

Hocam meslek lisesinde görev yapıyorum. Bizim okul için konuşursak; felsefecinin ders saati haftalık 2 saat. Tamamlamak için 2 okula daha gidiyor. Ama coğrafyacı öyle değil. hem ders saati dolu hem de DYK falan ile epeyce ek ders alıyor.

Yorulsamda sorun değil ders-kurs isterim dersen Coğrafya iyidir. Felsefe biraz daha kafa dinleme yeri. İyi bir sosyal bilimler lisesi vs olmadıkça pek yorulmazsınız sanırım.

Merhaba hocalarım. Alan değişikliği için ikinci üniversite okumak istiyorum, ama geçiş yapmak istediğim bölümün atandığım yılki atama puanı benim atanma puanımdan düşük olmalı diye birşey okumuştum doğru mu ? Ona göre bölüm seçeceğim sosyoloji okumak istiyorum ama 84 gibi bi puanla geçen yıl alım olmuştu . Ben daha düşük puanla atandım . Geçebilir miyim. Ri

Merhaba hocalarım. Alan değişikliği için ikinci üniversite okumak istiyorum, ama geçiş yapmak istediğim bölümün atandığım yılki atama puanı benim atanma puanımdan düşük olmalı diye birşey okumuştum doğru mu ? Ona göre bölüm seçeceğim sosyoloji okumak istiyorum ama 84 gibi bi puanla geçen yıl alım olmuştu . Ben daha düşük puanla atandım . Geçebilir miyim. Ri
Yok öyle bir şey hocam. Aralık ayında alan değişikliği olur genelde. Bulunduğun ilde kontenjan varsa şansın artar

Felsefe gibi düşünme eğitimleri arttırılmalı ama Mevlana'nın mesnevisi, Yunus Emre'nin şiirleri veya Türk İslam kültürünün düşünürleri ile zenginleştirerek kendi medeniyetimizi yeniden dirilterek olmalı.
Bugün Din kültürü ve ahlak bilgisi ve türevi dersler ezberden ibaret. Devletin din eğitimi, yukarda tanrı ve onun postacısı peygambermiş gibi göktanrı -putperest bakış açısında. Yani böyle olunca da dogmatik düşünmekten uzak EZBERCİ bir din eğitimi varken bir yandan da Felsefe derslerinin olmaması üzücü..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri