Faz2 Etap23 Pardus İmajı V6 (2026-Yeni)

Kodla Büyü

İmajlarımızdan ne kadar memnunsunuz?

• Geliştirilmeli

• İdare eder

• Memnunum

• Çok memnunum

• Mükemmel

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Hocam öğretmenler odası için hangi imajınızı önerirsiniz ? 4gb ram var, 1 tb harddisk. Pentium 4.. Windows 8.1 yüklüymüş eskiden, bayağı ağırlaşmış artık. Yenilemek istiyorum da..

Ekli dosyayı görüntüle 82020

Hocam dün kurulumu yaptığım okulda tahtalar açılmamış böyle bir ekran gelmiş. Şuan o okulda değilim yarın gidip yerinde göreceğim ama bu ekran ne anlama geliyor bilen var mı?
Hocam bu hatanın sebebi genellikle Linux dosya sistemindeki bozuk bloklar veya yanlış kapatma sonucu oluşur ve sistemin açılışta kök dizini bağlayamamasına neden olur. Fişin tahta kapanmadan direk çekilmesi ile oluşabilir. Çözüm için, hata ekranında (initramfs) Ekrandaki satırda exit yazarak enter tuşuna basınız. Disk bölümleri gösterilecektir.

fsck -fy /dev/sdXY komutunu gösterilen bölümleri yazarak düzenleyin ve çalıştırınız:

Örnek: fsck -fy /dev/sda1

İşlemler bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatınız.

Eğitim sırasında bu hatayı bu şekilde çözebileceğimizi söylemişlerdi.

Hocam bu hatanın sebebi genellikle Linux dosya sistemindeki bozuk bloklar veya yanlış kapatma sonucu oluşur ve sistemin açılışta kök dizini bağlayamamasına neden olur. Fişin tahta kapanmadan direk çekilmesi ile oluşabilir. Çözüm için, hata ekranında (initramfs) Ekrandaki satırda exit yazarak enter tuşuna basınız. Disk bölümleri gösterilecektir.

fsck -fy /dev/sdXY komutunu gösterilen bölümleri yazarak düzenleyin ve çalıştırınız:

Örnek: fsck -fy /dev/sda1

İşlemler bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatınız.

Eğitim sırasında bu hatayı bu şekilde çözebileceğimizi söylemişlerdi.
Hocam teşekkür ederim yarın gittiğimde deneyeceğim. 15 tahtaya kurmuştum bütün tahtaların açılmadığını söylediler bana. İnşallah çözülür

Ekli dosyayı görüntüle 82020

Hocam dün kurulumu yaptığım okulda tahtalar açılmamış böyle bir ekran gelmiş. Şuan o okulda değilim yarın gidip yerinde göreceğim ama bu ekran ne anlama geliyor bilen var mı?

Geçen hafta 26 tahtaya yükledim eta kayıt yaptım. Aynı hata 1 tahtada oluştu. Tahtayı yeniden yüklemeye çalıştığımda da aşağıdaki ekranda kaldı.
Yükleme aşırı yavaş oldu bir de
(2 kez denedim)

Düzeltme 10 dk takıldıktan sonra
İşleme devam etti
Şimdi de açılışta 2. Resimdeki gibi geliyor
IMG_20260401_140402.webp
17750418222266120030040119334294.webp

Ekli dosyalar

• IMG_20260401_140402.webp
    IMG_20260401_140402.webp
    219.2 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_20260401_140402.webp
    IMG_20260401_140402.webp
    219.2 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
4 tahtaya kurdum 4ünün de dokunmatik kafayı yedi.ne yapcam?
Resmen windowsta çalışan bilgisayarları bozmuş oldum.
Kalibrasyon yaptım-olmadı
Dokunmatik yazılımını sildim yükledim-olmadı

Alt köşeler çok önemli onları çok güzel temizlemeniz gerekiyor.
Birde sürücüyü 3.5 v seçin.

Merhaba sayın hocalarım,

Güncellemeden sonra dokunmatiğin komple gittiğini söyleyen bazı hocalarımız oldu. Bu hocalarımız güncellemeden önce test amaçlı kurdukları beta paketini kaldırıp kurulumu sonra yapmak için aşağıdaki komutları çalıştırabilirler mi?

sudo apt update
sudo apt purge eta-touchdrv
sudo apt install eta-touchdrv

Bu komutlar beta paketini silip yeni sürümü kuracaktır.

Pardus eğitiminde şöyle demişlerdi hocam; RJ45 kablo içindeki 8 damarda sağlam olmalı aksi halde 1000Mbps olarak hız alamazsınız ve bağlantı hatası verebilir. Windows da 8 tane olmasına gerek yok. Bu yüzden windowsta çalışan Pardus da çalışmayabilir. Kabloları test etmenizde fayda var.
Hocam şimdi kendi bilgisayarımın kablosunu çıkarıp tahtaya taktım değişen birşey yok.

İnternette sorun yaşayanlar Fatih altyapısı olanlar mı yoksa eksi tip adsl modem kullanan veya kabin-sistem odası bulunmayanlar mı?
Benim okulda sistem odası akıllı switch vs yok. Fiber yok. Aynı ağ sorunlarını yaşıyorum. windowsta sorun yokken pardusta sorun oluyor.

Hocam ben touchdrive 3.6 versiyonunu yükledim, dokunmatik tamamen gitti, sonra tekrar yükle dedim, tahtayı yeniden başlattım, dokunmatik geldi.

imajı kurdum ama direkt açılıyor oturum şifre falan sormuyor. ben açılışta şifre sorsun öğretmen flash yada eba karekodu ile acabilsin istiyorum. Tahta açıldığında şifreyi nasıl aktif edeceğim?

Bütün tahtalara Hasari hocamın imajını kurdum. Kurulum aşamasında bir sıkıntı olmadı. 24 adet tahtaya kurulum gerçekleştirdim. Tahtaların bazılarında alt orta kısın dokunmatik çalışmıyor,çoğunda çalışıyor. Dokunmatik sorunu olan tahtaların çerçevelerini dört taraftan güzelce silince dokunmatiğin çalıştığını gördüm. Pardus dokunmatik konusunda daha hassas sanırım. Herkese kolaylıklar diliyorum...

imajı kurdum ama direkt açılıyor oturum şifre falan sormuyor. ben açılışta şifre sorsun öğretmen flash yada eba karekodu ile acabilsin istiyorum. Tahta açıldığında şifreyi nasıl aktif edeceğim?
Pardus>LightDm Yarları (anahtar resmi var üstünde)>Üstte LightDM yazan yere tıklayın,şifreyle girişi aktifleştirebilirisiz.

etap yazınca da sadece etap+pardus1 yazar gibi açıyor hocam kilidi haberiniz var mı :)

Hocalarım Etap Pardus 23 te dokunmatik problemini yeniden kurmadan kesin çözebileceğimiz bir yöntem var mı yardımcı olur musunuz?

Arkadaşlar Etap Pardus 23 te yeniden kurulum yapmadan dokunmatik problemini kesin çözebileceğimiz bir yöntem var mı

ilksms
Geri