Faz2 Etap23 Pardus İmajı V6 (2026-Yeni)

Kodla Büyü

İmajlarımızdan ne kadar memnunsunuz?

• Geliştirilmeli

• İdare eder

• Memnunum

• Çok memnunum

• Mükemmel

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Osman hocam, ekran koruyucu “Asla” olarak seçili. Oğlumun da sınıfında ETA USB kayıt uygulaması ile Eba üzerinden oluşturulmuş kullanıcı adı ve şifreye sahip oturumlarda bir ders sonunda kapanıyormuş. @hasari hocamız da aynı durumdan bahsetmişti. Belki de kapanmanın nedeni bundan kaynaklı.
Yeni bir kullanıcı oluşunca maalesef bu kullanıcının tüm ayarları varsayılan oluyor. İlla ki bir süre sonra uyku ve kilit ekranıyla karşılaşıyor öğretmen. Sırf bu yüzden tek bir şifresiz oturumlu yönetici ve e-kilit programı kullandırıyorum tüm öğretmenlere. Hatta güncellemeleri bile kapattım Ekim sonrasını almadım. Hepsi kayıtlı ve de lider ahenkte görünüyor.

@hasari hocam,
Şu an okulumuzda biri sizin olmak üzere 2 tane de farklı orijinal sürüm olan 3 tahta da kapanmayı tetikleyecek ayarlar kapalı olmasına rağmen sebepsiz yere (40dk dolmadan) kapanmaya devam ediyor. Bu işin içinden nasıl çıkacağım bilmiyorum.

@hasari hocam,
Şu an okulumuzda biri sizin olmak üzere 2 tane de farklı orijinal sürüm olan 3 tahta da kapanmayı tetikleyecek ayarlar kapalı olmasına rağmen sebepsiz yere (40dk dolmadan) kapanmaya devam ediyor. Bu işin içinden nasıl çıkacağım bilmiyorum.
Hocam bize oturumu nasıl açıyorsunuz nasıl kapanıyor video çekin atın bakalım vardır mutlaka bir sebebi vardır. Reset mi atıyor sadece oturum mu kapanıyor. Elektrikte dalgalanma mı oluyor. Bir çok sebebi olabilir. Bu sınıflar bir birine yakın mı hepsi aynı anda mı yapıyor.

Faz2 Etap23 Pardus İmajı V6 (2026-Yeni)

İmaj boyutu 4.8 GB 3 dakikada kurulum.

Faz2 cihazlara İntel/AMD ve SATA Portlu olan tüm model tahtalar ile uyumludur. Faz3 Aidata Sata ve Faz3 Arçelik Sata portlu cihazlara yükleyebilirsiniz.

Yapılan değişiklikler:
Reklam engelleme eklentileri kuruldu.
Dokunmatik çalışmadığı zamanlarda düğmeden kapatma etkinleştirildi.
Saat 18.00 da otomatik olarak kapanması sağlandı.
Calibrasyon uygulaması yüklendi.
Openboard uygulası yüklendi.
Kalem uygulaması masaüstüne alındı.
Aygıt giriş çıkışında ses çıkarması sağlandı.
Masaüstünde istenmayen uygulama simgeleri kaldırıldı.
Sınırlı kullanıcılar kaldırıldı yerine etap kullanıcısı yönetici olarak atandı ve otomatik açılması sağlandı.
Eba bağlantısı masaüstüne alındı.
Mebi bağlantısı masaüstüne alındı.
OGM bağlantısı masaüstüne alındı.
Chrome uygulamasına eba,OGM ve mebi kısayol bağlantıları eklendi.
Çizim aracı masaüstüne alındı.
19.02.2026 tarihi itibariyle tüm güncellemeler yüklenmiştir.
Şimdilik sadece Faz2lerde test edildi diğerlerinde denemeniz gerekiyor.

İmajı ventoy ve rufus ile boot edebilirsiniz. Rufusta DD modunda yazdıracaksınız.
Sonraki versiyonlarda daha işlevsel hale getirmeye çalışacağız.

İndir:

Ekli dosyayı görüntüle 81344

indirme linkine ulaşamıyorum

@hasari tahtada pardus yazılım merkezinden yazılım indirmek istiyoruz. Sunucudan dosyaları alınıyor dönüp dönüp orda kalıyor. Sorun ne olarabilir? Tüm tahtalarda aynı durum.

Hocam bize oturumu nasıl açıyorsunuz nasıl kapanıyor video çekin atın bakalım vardır mutlaka bir sebebi vardır. Reset mi atıyor sadece oturum mu kapanıyor. Elektrikte dalgalanma mı oluyor. Bir çok sebebi olabilir. Bu sınıflar bir birine yakın mı hepsi aynı anda mı yapıyor.
Açılış ekranında çıkan kullanıcı seçimi yaptığımız kısımdan oturum açıyorum. Ders esnasında tahta kullanılırken direk kapanıyor. Uyku moduna da geçmiyor. Tahtanın açma kapama tuşuna basarak açmak durumunda kalıyorum. Tahtalar binanın farklı yerlerinde. Bios ayarlarını varsayılana aldım, Ethernet kablolarını çıkardım değişen bir şey olmadı. Donanımsal bir durum olsa Windows kurulu iken de yapardı.

@hasari tahtada pardus yazılım merkezinden yazılım indirmek istiyoruz. Sunucudan dosyaları alınıyor dönüp dönüp orda kalıyor. Sorun ne olarabilir? Tüm tahtalarda aynı durum.
İnternet ile ilgili olabilir yada geçici olarak Pardus sunucuları yoğun olabilir. Mümkün ise saat 17.00 dan sonra deneyin.

Açılış ekranında çıkan kullanıcı seçimi yaptığımız kısımdan oturum açıyorum. Ders esnasında tahta kullanılırken direk kapanıyor. Uyku moduna da geçmiyor. Tahtanın açma kapama tuşuna basarak açmak durumunda kalıyorum. Tahtalar binanın farklı yerlerinde. Bios ayarlarını varsayılana aldım, Ethernet kablolarını çıkardım değişen bir şey olmadı. Donanımsal bir durum olsa Windows kurulu iken de yapardı.
Düğmeye dokununca direk kapat ayarı açık olduğundan muhtemelen düğmeye deyip kapatıyorlar. Diğer bir sebep donanım, OPS sökün fan temizliği yapın. Pil bitikse değiştirin. Termal macunu yenileyin. Deneyin düzelecektir.

@hasari hocam, çalışmanız için sizi takdir ediyorum fakat anlamadığım şey şu neden bu imajı kullanalım? Ya da arkadaşlar neden bu imajı tercih ediyor? Bakanlığın resmi imajından çok da bi farkı yok. Masaüstüne bikaç kısayol eklenmiş, bikaç kısayol silinmiş o kadar. Bakanlığın imajı için WhatsApp destek grupları da var. Burada yazılan sorunlara tek başınıza ne kadar yetişebilirsiniz bilemedim.
Kolaylıklar dilerim

Pardus Telegram destek grubu var hocam. Oradan yardım alabilirsiniz. Yazılım ekibinden Erdem hoca ile Şenol Aldıbaş hoca yardımcı olmaya çalışıyor. Birde oradan sorun isterseniz.

@hasari hocam, çalışmanız için sizi takdir ediyorum fakat anlamadığım şey şu neden bu imajı kullanalım? Ya da arkadaşlar neden bu imajı tercih ediyor? Bakanlığın resmi imajından çok da bi farkı yok. Masaüstüne bikaç kısayol eklenmiş, bikaç kısayol silinmiş o kadar. Bakanlığın imajı için WhatsApp destek grupları da var. Burada yazılan sorunlara tek başınıza ne kadar yetişebilirsiniz bilemedim.
Kolaylıklar dilerim
Kolaylık sağlıyor hocam yapılması gereken tüm ayarlar yapılmış oluyor. Ekstra ciddi manada zaman kazancı sağlıyor. Kullanıp kullanmamak size kalmış. Kullandıkça bize hak vereceksiniz.

Pardus Telegram destek grubu var hocam. Oradan yardım alabilirsiniz. Yazılım ekibinden Erdem hoca ile Şenol Aldıbaş hoca yardımcı olmaya çalışıyor. Birde oradan sorun isterseniz.

Telegram grubunda varım. Sorunu orada paylaştım. Sağ olsun Şenol Aldıbaş yardımcı oluyor.

Düğmeye dokununca direk kapat ayarı açık olduğundan muhtemelen düğmeye deyip kapatıyorlar. Diğer bir sebep donanım, OPS sökün fan temizliği yapın. Pil bitikse değiştirin. Termal macunu yenileyin. Deneyin düzel
Hocam, Şenol Aldıbaş'a sistem kayotlarını gönderdim. Gelen cevabı da paylaşıyorum.

intel_rapl_common: package-0 package:long_term locked by BIOS
intel_rapl_common: package-0 package:short_term locked by BIOS
Yorum: RAPL (Running Average Power Limit) özelliği BIOS tarafından kilitlenmiş. Bu, işlemcinin turbo boost veya yüksek performans anlarında güç çekişini kısıtlıyor olabilir. Ayrıca lm-sensors çıktısında işlemci sıcaklıkları boşta 50°C civarında (Core 0: 52°C). Bu biraz yüksek. Eğer cihazın fanı tıkalı veya termal macunu kurumuşsa, yük altında sıcaklık kritik seviyelere (100°C) çıkıp cihazın kendini korumak için kapanmasına neden olabilir.

Öneriler:
Termal Macun ve Fan Kontrolü: Cihazı açın, fanın çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Termal macunu yenileyin. (Sıcaklık 50°C boşta yüksek).
BIOS'a girip "Locked RAPL" ayarını bulmaya çalışın. Varsa devre dışı bırakın.
"CPU C-States" (Güç tasarrufu modları) veya "Thermal Management" ayarlarını varsayılana (default) getirin veya "Disabled" yapmayı deneyin.

ilksms
Geri