Faz2 Etap23.4 Pardus İmajı V2 (Harika kurulum)

Kodla Büyü
faz3 e kurulum aşamasında böyle kaldı sorun ne olabilir

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-12-11 at 08.40.51.webp
    WhatsApp Image 2025-12-11 at 08.40.51.webp
    178.6 KB · Görüntüleme: 44
günaydın hasari hocam... Eline emeğine yüreğine sağlık öncelikle...
30 eylül güncelleme tarihi olarak görünüyor seninkinde ilk açıklamada yazanı söylüyorum..
Lakin bize indirin dedikleri 18 kasım tarihi var arada güncellememi aldı acaba (Kocaelinden yazıyorum bu ay halledin diye yazı geldi)

günaydın hasari hocam... Eline emeğine yüreğine sağlık öncelikle...
30 eylül güncelleme tarihi olarak görünüyor seninkinde ilk açıklamada yazanı söylüyorum..
Lakin bize indirin dedikleri 18 kasım tarihi var arada güncellememi aldı acaba (Kocaelinden yazıyorum bu ay halledin diye yazı geldi)
Aynı sürüm üzerine paket güncellemesi olmuş. Aynı güncellemeyi bu sistemde alıyor. Kurabilirsiniz yani.

Hocam mevcut kurulu imajda kilit uygulamasını sadece qr kodla açma şifre ile açamama ayarı yapılabiliyor mu?

Son düzenleme:
Kurdum lakin dokunmatik sol alt kısım çalışmadı bir tahtada... Sildim kalibre ettim bu 4 noktalı olan ile yine kendine gelmedi. Hatta tekrar win11 kurdum dokunmatik çalışıyor sorun yok donanımsal olarak yani. Pardusda detaylı bir kalibrasyon falan varmı yada sürücüyü kaldırıp tekrar kurmak gibi??? Ne yapmam lazm tahtalar Vestel fazII

QR iyi de şifrenin aktif olması kötü. Tüm uyarılara rağmen bazı öğretmenler şifreleri ile girince öğrenci öğreniyor. Sadece QR ile giriş olabilse şifre pasif olsa çok güzel olurdu.
Ekilit ile pardustaki qr aynı değil hocam.
Siz pardus ile gelen sistemden bahsediyorsunuz sanırım.
Ekilitte sadece qr ile giriş yaptırabilirsiniz.

Bios piliniz bitmiş ondan pili değiştirip deneyin olacaktır.
Bitmese bile zayıfladığı için oluyormuş hocam. Windows iken sorun çıkmıyor ama. Saat de güncel ama bios boot ayarlarını sıfırlıyor kendisi. O yüzden de pardus gümlüyor. Bu pil problemini aşmak için sudo komutları vardı ama bulamadım. Neydi onlar hatırlayanınız var mı? Pil için çağrı oluşturdum ama kim bilir ne zaman gelirler.

Bitmese bile zayıfladığı için oluyormuş hocam. Windows iken sorun çıkmıyor ama. Saat de güncel ama bios boot ayarlarını sıfırlıyor kendisi. O yüzden de pardus gümlüyor. Bu pil problemini aşmak için sudo komutları vardı ama bulamadım. Neydi onlar hatırlayanınız var mı? Pil için çağrı oluşturdum ama kim bilir ne zaman gelirler.
Yapabiliyorsanız kendiniz değiştirin en temizi.

@hasari hocam etap kullanıcısı oluşturup yönetici olarak atamışsınız. Şifre istemeden tüm işlemleri yapabiliyoruz. Ben yeni bir kullanıcı oluşturdum, "yönetici" yetkisi verdim. "gruplar"da da users ve sudo işaretledim.

Fakat bazı işlemlerde Kimlik doğrulama/şifre istiyor. Sizin oluşturduğunuz etap kullanıcısında böyle bir durum yok. Hiç bir zaman şifre istemiyor.

Bunu nasıl yaparız?

@hasari hocam etap kullanıcısı oluşturup yönetici olarak atamışsınız. Şifre istemeden tüm işlemleri yapabiliyoruz. Ben yeni bir kullanıcı oluşturdum, "yönetici" yetkisi verdim. "gruplar"da da users ve sudo işaretledim.

Fakat bazı işlemlerde Kimlik doğrulama/şifre istiyor. Sizin oluşturduğunuz etap kullanıcısında böyle bir durum yok. Hiç bir zaman şifre istemiyor.

Bunu nasıl yaparız?
Pardus simgesine tıklayın listeden Kullanıcılar ve Grupları bulun buradan ekleye tıklayın yönetici olarak belirleyin bu kadar.

ilksms
Geri