FAZ 2Akıllı tahtada kablolu bağlantı sorunu

Kodla Büyü

alprkrkmz

Üye
Arkadaşlar merhaba.
Okulumdaki bir tahtada internete kablolu bağlantıda sıkıntı yaşıyorum. Tahta kabloyla bağlı ancak yeniden başlatınca ya da kapatıp açtıktan sonra bağlantı gidiyor. Tak çıkar yap vs bir şekilde geliyor bağlantı ama tahta kapanıp açılınca tekrar gidiyor. OBS de sorun yok. Başka tahtayla değiştirip denedim yine aynı. Kablo da sıkıntı yok. Değiştirip denedim yine aynı. Ancak şunu fark ettim. Access pointte turuncu yanıyor ışık. Diğer tüm tahtalar yeşil. Sebebini bilen başına gelen var mı?

Kablosuz kullanamıyorum çünkü öğrenciler kablosuzu da kapatıyor ve internet yok deyip bilmeyen öğretmenleri kandırıyorlar.

hata.webp

hocam merhaba, ethernet kablosunda problem olabilir kırık vs.
4 5 metre bir kablo ile direkt acces pointten gecici bir bağlantı deneyin.(Plastik Kanalları açmadan)acces pointte 2 tane giriş var birisi sistem odasından Acces pointte geliyor diğeri ise acces pointten tahtaya gidiyor tâbi plastik Kanal içerisinde. a.pointten tahtaya giden kabloda sıkıntı varsa dediğim yöntemin işe yaramasi lazım.kolay gelsin

hocam merhaba, ethernet kablosunda problem olabilir kırık vs.
4 5 metre bir kablo ile direkt acces pointten gecici bir bağlantı deneyin.(Plastik Kanalları açmadan)acces pointte 2 tane giriş var birisi sistem odasından Acces pointte geliyor diğeri ise acces pointten tahtaya gidiyor tâbi plastik Kanal içerisinde. a.pointten tahtaya giden kabloda sıkıntı varsa dediğim yöntemin işe yaramasi lazım.kolay gelsin
Teşekkür ederim hocam. Deneyeceğim.

ilksms
Geri