Arkadaşlar yaz tatilinde tahtaları kurmuşlar. Şu anda access pointler devreye sokulmamış, şifresi gelecek falan dediler, ondan bi ses yok. Neyse her akıllı tahtaya çıkan kırmızı bir ağ kablosu var. Ben de bu kırmızı kabloların bir ucunun sistem odasına gittiğini düşünerek internet için bu ucu bilgisayara takıyorum ama ucu taksam da takmasam da kablo takılı değil diyor. Neyse ben de bir de dışardan bir kabloyla deneyeyim dedim. Ucu bilgisayara taktıktan sonra diğer ucu kanal hattının dışına konulmuş ağ kablo girişine taktığımda bağlantıyı gösteriyor ve internete giriyor.
Denediğim tahtaların hepsinde de böyle oldu. Bir ucu kablo kanalına giden kırmızı ağ kablosunu taktığımda hiçbir şey olmadı. Ben de sistemi kuran arkadaşı aradım. Bu kırmızı kablolar bağlanınca bişey olmuyor neden acaba dedim. O da olmaz tabi hocam access pointler devreye sokulmadı dedi. Ben de anlamadım açıkcası ağ kablosuyla access pointin ne alakası var. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.
Denediğim tahtaların hepsinde de böyle oldu. Bir ucu kablo kanalına giden kırmızı ağ kablosunu taktığımda hiçbir şey olmadı. Ben de sistemi kuran arkadaşı aradım. Bu kırmızı kablolar bağlanınca bişey olmuyor neden acaba dedim. O da olmaz tabi hocam access pointler devreye sokulmadı dedi. Ben de anlamadım açıkcası ağ kablosuyla access pointin ne alakası var. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.