Faz 2 Etkileşimli Tahta Kablolu/Kablosuz İnternet Hakkında..

Kodla Büyü

patlıcan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar yaz tatilinde tahtaları kurmuşlar. Şu anda access pointler devreye sokulmamış, şifresi gelecek falan dediler, ondan bi ses yok. Neyse her akıllı tahtaya çıkan kırmızı bir ağ kablosu var. Ben de bu kırmızı kabloların bir ucunun sistem odasına gittiğini düşünerek internet için bu ucu bilgisayara takıyorum ama ucu taksam da takmasam da kablo takılı değil diyor. Neyse ben de bir de dışardan bir kabloyla deneyeyim dedim. Ucu bilgisayara taktıktan sonra diğer ucu kanal hattının dışına konulmuş ağ kablo girişine taktığımda bağlantıyı gösteriyor ve internete giriyor.

Denediğim tahtaların hepsinde de böyle oldu. Bir ucu kablo kanalına giden kırmızı ağ kablosunu taktığımda hiçbir şey olmadı. Ben de sistemi kuran arkadaşı aradım. Bu kırmızı kablolar bağlanınca bişey olmuyor neden acaba dedim. O da olmaz tabi hocam access pointler devreye sokulmadı dedi. Ben de anlamadım açıkcası ağ kablosuyla access pointin ne alakası var. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

Kablo ucunu prizd sonlandirmislar. Kirmizi kabloya baglamalari gerekiyordu. Alt yapi arizayi arayin. Duzeltsinler.

Bildiğim kadarı ile access pointler aktif edilmeden kablolu veya kablosuz ağa ulaşamazsınız.

sınıflardaki akcespointler de kablolar birleşiyor arkadaşlar.... o aktif olmadı için tahtalara kablodan internet veremiyorsunuz...

sınıftaki aksespointin kutusunu altındaki vidadan aç... akcecc e giren sarı kabloyu çıkart... kablo hattın içinde tahtaya giden mor kabloya sok ( soket girişi var zaten) tahtaya direk net vermiş olursun... böylece akcess i es geçersin...

ama aktivasyona geldiklerinde papaz olma durumun da var ...

:puhaha: :puhaha: :puhaha:

azizerkut' Alıntı:
Bildiğim kadarı ile access pointler aktif edilmeden kablolu veya kablosuz ağa ulaşamazsınız.

kablosus aga ulaşır neden ulaşmasın.... kablosuz net varsa okulda direk girersin ordan.. biz giriyoruz..

bizde alt yapı tamamlandı ama internet henüz verilmedi.sadece idarede var.idaredeki meb internetini sistem odasından tahtalara vermemiz mümkün mü?

arkadaşlar ben okullar açılalı okulun mevcut hattından E.T'lere bağlanıyorum. Fiber bağlantının gelmesini bekleyecek olursak işimiz var. Sağ alt köşedeki ağ bağlantısına tıklarsınız etkin bağlantıları görebilirsiniz. tüm E.T'lere Eba.gov.tr'deki imaj dosyasını kurdum, office 2007 orjinal program, winrarı kurdum, time freezede kurdum şu an kullanıyorlar. Malum ebaadmin şifresini bulmanız gerekiyor. metin dosyasına şifreyi yazdım, değişiklik yapacağım zaman kopyala-yapıştır yapıyorum

ay51' Alıntı:
arkadaşlar ben okullar açılalı okulun mevcut hattından E.T'lere bağlanıyorum. Fiber bağlantının gelmesini bekleyecek olursak işimiz var. Sağ alt köşedeki ağ bağlantısına tıklarsınız etkin bağlantıları görebilirsiniz. tüm E.T'lere Eba.gov.tr'deki imaj dosyasını kurdum, office 2007 orjinal program, winrarı kurdum, time freezede kurdum şu an kullanıyorlar. Malum ebaadmin şifresini bulmanız gerekiyor. metin dosyasına şifreyi yazdım, değişiklik yapacağım zaman kopyala-yapıştır yapıyorum
okulunuzun mevcut hattından kablosuz mu faydalanıyorsunuz hocam?ben tahtaların kenarında bulunan ağ kablosunu kullanarak nete bağlanmak istiyorum ama nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok.ağ kablolarındaki internet sistem odasıyla ilişkili çünkü.

pcreis' Alıntı:
ben tahtaların kenarında bulunan ağ kablosunu kullanarak nete bağlanmak istiyorum ama nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok.ağ kablolarındaki internet sistem odasıyla ilişkili çünkü.
Hocam arkadaşlar açıklamışlar. Bu açıklamaya göre AP lerde 2 data kablosu olması gerekir. Açıp bakmadım ama bu mantıkla sistem odasından gelen kablo AP ye giriyor ve AP den çıkan kablo da tahtaya giden ve ucunda soket bulunan data kablosuna bağlanmış. burada yapılması gereken işlemleri madde madde yazmak gerekirse
1. kanal açılacak
2. sistem odasından gelen kablo AP den Çıkartılacak
3. AP den çıkan ve tahtaya giden kablonun ucundaki sokete bağlı olan kablo bu soketten sökülecek.
4. 2. madde de söktüğümüz data ucunu direk 3. madde de boşalan sokete takılacak.
resimle anlatmak gerekirse...

Tabi bunları denemedim ama söylenen şey mantıklı Ap ye bağlanmışsa gerçekten yapacak birşey yok aplerin etkinleştirilmesini bekleyeceğiz yada yöntem bu. ben bi ara com porttan bağlanıp programlayayım dedim ama bu modeller sadece controler denilen ve sistem odasındaki kabinetlere koyulacak olan cihazlarla yönetilebiliyormuş. o cihaz bizde yok kim bilir ne zaman gelir 1. faz okullarda geçtiğimiz yaz takmışlardı sanki ama şimdi durum aktifmi değilmi bilemiyorum. hatta birinci fazlarda bu sorunun yaşanmayışınıda özetlemek gerekirse her sınıfa 2 uç çekiliyordu bir uç tahtaya bir uç öğretmen masa ucuna takılmıştı sonradan gelip bu uçlardan masadaki ucu alıp ap ye bağladılar fakat 2. uç direk sistem odasından geldiğinden sıkıntı yaratmamıştı... Faz 2 lerde ise sınıflara tek uç geliyor. Maliyeti hem kablodan hemde uç sayısı dolayısıyla switch sayısından dolayı düşürmek için yapılan uygulama mantıklı fakat süreç yavaş işlediğinden sıkıntılı bir durum oluşturuyor.

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    12.5 KB · Görüntüleme: 1,848
Hocam okulumuzda faz2 tahtalar mevcut, et lere internet dağıtımı yapmak istiyoruz teslim eden kişi fiber ağın olması gerekiyor ama okulun mevcut internetini gösterdiğim sokete takarsanız internet paylaştırabilirsiniz ama yasal bir yol değil dedi. Ben de kararsızım yasal olmayan bir iş sonuçta çözüm öneriniz nedir

eski okulumda ethernet birleştirici ile bağlantıları yapmıştım yeni okulumda da ethernet birleşticileri alıp birkaç sınıfta denedim giriyordu daha sonra okulun elektrik tesisatını komple değiştirdiler var olan internetler de gitti. anlmadığım nokta okul idari odalardaki bağlantılar çalışırken tahtaların ki niye gitti? nereyi gözden kaçırıyorum.

bydogan20' Alıntı:
eski okulumda ethernet birleştirici ile bağlantıları yapmıştım yeni okulumda da ethernet birleşticileri alıp birkaç sınıfta denedim giriyordu daha sonra okulun elektrik tesisatını komple değiştirdiler var olan internetler de gitti. anlmadığım nokta okul idari odalardaki bağlantılar çalışırken tahtaların ki niye gitti? nereyi gözden kaçırıyorum.
fiberle alakalı düzenleme yapılmıştır hocam kabinetten.bizde yazın böyle bir düzenleme yapıldı.dediğiniz şekilde sınıflardaki access pointi devre dışı bırakarak internet bağlantısı kurduğum tahtalar artık internete girmiyor.ama modemden kendi aldığımız access pointe kablo çekerek kablosuz dağıttığımız internette sorun yok.fatih alt yapısından idari kat hariç internetten yararlanılamıyor henüz.

fiber düzenlemesi yapıldıktan sonra sınıflardaki kabloyla internete bağalanabilen arkadaşlar var mı? (AP'leri devre dışı bırakarak)

Okulumuzda fiber internet verildi şuan sadece idarede var. sınıflara AP ler daha takılmadığı için ET lerde internet yok.444 7 555 i aradım yakında takılıyor diyor net bir tarih vermiyorlar, arkadaşlar sizde süreç nasıl işledi? tahminen ne zaman AP ler takılır ya da switchlerin config ayarlarını düzenleyip ET lerde interneti açarlar?

solitary' Alıntı:
Okulumuzda fiber internet verildi şuan sadece idarede var. sınıflara AP ler daha takılmadığı için ET lerde internet yok.444 7 555 i aradım yakında takılıyor diyor net bir tarih vermiyorlar, arkadaşlar sizde süreç nasıl işledi? tahminen ne zaman AP ler takılır ya da switchlerin config ayarlarını düzenleyip ET lerde interneti açarlar?
Hocam, bizde de fiber internet geldi. Sadece, idarede var. Access point ile ilgili kesin bir tarih bize de söylemediler. Tahtalarda, kablolu internet yok. @arkadya Hocamın demesine göre ap aktif olmadan kablolu ile de tahtalar internete baglanamiyormus.

BBNET
Geri