Hocam, samimi olarak merak ettim. Rica ediyorum özellikle diğer branşlar için amacına uygun kullanım örnekleri paylaşabilir misiniz?Neden çöp olsun. Ben derslerimde kullanıyorum ve gayet iyi de yarar sağlıyor. Formatörlük yaptığım okullarda da öğretmenler gayet memnun,
bir ekran ve internet alt yapısı olarak görürseniz evet çöp, ama amacına uygun bir şekilde kullanırsanız bulunmaz bir nimet
Branşım Bilişim değil o sebeple dersimde çok da faydalı oluyor. Sosyal Bilgiler Öğretmeniyim, dersi görsel ve işitsel olarak zenginleştirip işlememi ve öğrencinin hem sıkılmadan dinlemesini hemde dersi sevmesini sağlayabiliyorum.Hocam, samimi olarak merak ettim. Rica ediyorum özellikle diğer branşlar için amacına uygun kullanım örnekleri paylaşabilir misiniz?
Branşım Bilişim değil o sebeple dersimde çok da faydalı oluyor. Sosyal Bilgiler Öğretmeniyim, dersi görsel ve işitsel olarak zenginleştirip işlememi ve öğrencinin hem sıkılmadan dinlemesini hemde dersi sevmesini sağlayabiliyorum.
Tablet kısmına birşey diyemem gereksiz bir yatırım olabilir, bizde tablet yok
fiber var mı hocam, ve bu yaptıklarınızı akıllı tahta yokken projeksiyondan yapamıyor muydunuz? 3 bin liraya projeksiyon ve laptop işi halledilebilirken 15 bin liralık tahta neden? fikrimi değiştiriyorum tahta da çöp. 30 milyar dolar ya, okulların fiziki durumları bu kadar kötüyken bu kadar masraf yazık
Fiber var Hocam (50Mb) . Evet daha önce projeksiyon kullanıyordum, şu anki sistem kadar verimli olmuyordu. projeksiyon bir çok öğretmene zahmetli gelirken tahtalar daha kolay ve kullanışlı geliyor ve projeksiyone göre kullanım oranı daha yüksek.fiber var mı hocam, ve bu yaptıklarınızı akıllı tahta yokken projeksiyondan yapamıyor muydunuz? 3 bin liraya projeksiyon ve laptop işi halledilebilirken 15 bin liralık tahta neden? fikrimi değiştiriyorum tahta da çöp. 30 milyar dolar ya, okulların fiziki durumları bu kadar kötüyken bu kadar masraf yazık
zamanında öyle söylenmişti vestel servisi tarafından, 5 yıl önceki fiyatlardan bahsediyoruz hocam ve özellik olarak 6-7 bin lira olanların dışında 13-14 e de var şuan internettebu arada vestelin tahtaları gittigidiyor gibi sitelerde 6-7 bin lira devlete 15 bin maliyet mümkün görünmüyor bence
tembellik konusuna kesinlikle katılmıyorum, tahtayı verimli kullanmak isteyen öğretmen bırakın tembelliği daha fazla hazırlık yapmak zorunda.çöp değilse neden gelişmiş eğitimde sınıf atlamış hiç bir ülkede akıllı tahta diye bir saçmalık yok. Japonya da sınıflarda neden halen kara tahta var. Akıllı tahta ile beraber gelen öğretmen tembelliğinin farkında mısınız. Okulun en deneyimli ve işine sadık hocaları tahta kullanmıyor . Öğrencilere ellerinde kalem beyaz veya kara tahta da soru çözüyor. Çünkü biliyorlar sadece gözler yetmez ellerde görür konuşur. Fatih olayı birilerinin cebini doldurmaktan ve tembel öğretmenlerin yatmasından başka bir anlamı yok
Arkadaşlar ET'ler müthiş fayda sağladı; bunu savunmamız ve sahiplenmemiz gereken bir branş olmamız gerekirken saçma sapan yorumluyanları görünce şok oldum. zaten bizim branşta da meslek lisesi gibi alt düzey eğitimle ek puanlarla gelip yeterliliği az olan öğretmen çok olduğu için şaşırmıyorum. Biri de finlandiya da kara tahtayla yazılıyor filan yazmış,ama başka bir haberde de finlandiya'nın sadece klavye öğretimi üzerine yoğunlaşacağı kalemle yazı yazmayı ikinci plana alacağıyla ilgili haberler vardı. Çocuklar bilgisayar olmadan uzun zaman ansiklopediden araştırma yapmıyor heralde, bir de çağın gerekliliği kodlama eğitimi var. Sen kendi branşına yüceltmezsen kusura bakma daha çok ezerler, ikinci sınıf muamele görürsün.