Fatih projesi davalık oluyor

Kodla Büyü
antiak' Alıntı:
Kurban işini daha anca bitirdik eve geldik. CYLN hocam ders olsun tabi olmasın diyen yok zaten ama benim dediğim çok açık. Okullarda BTR kadrosu açılacaksa açılsın ders olacaksa olsun ama bu işleri 100 saatlik 600 saatlik eğitim alan adamlar yapmasın. 4 sene okuyan adamlar yapsın kadroyla.(Görevlendirme değil) Şu an sadece günü kurtarıyorlar.

Benim şu an ki okulum için verdiğim örnekte BTR olan başka branş öğretmeni arkadaşı Bilgisayar sınıfına sokmuyorum lafı da bunun içindir. Adam zaten alan bilgisi kısıtlı. Almış bilmem kaç yılında eline formatör belgesi( Nasıl eğitim verildiğini herkes biliyor) Devlette gel günü kurtaralım sen çalış demiş. Ben bu adama birde bilgisayar sınıfının iş yükünü verirsem başını kaşıyacak zaman bulamaz. Birde tüm buna rağmen hala benden birşeyler isteniyorsa okulda bırakında bu adam yapmasın formatörlüğü 4 yıl eğitimini alan kişi yapsın bu işleri.

Barbaryan sana dediklerim hala geçerli sen 23 nisanda bile burada cumhurbaşkanı yok ben olayım diye o koltuğa git otur. O bile yakışır sana :-1:
..
hocam bak bakalım seninle farklı bir şey mi söylemişiz biz.
BaRBaRYaN' Alıntı:
Tüm bu yazdıklarım farklı branşlardaki öğretmenlerin BTR olmasını onayladığım / desteklediğim anlamına gelmiyor. Tabiki buna karşıyım. Burda belirtmek istediğim tek şey HABER KONUSU ile HABER METNİ nin uzaktan yakından ilgisi yok. ELLE TUTULUR TARAFI HİÇ YOK

Siz okuduğunuzu anlamakla uğraşmak yerine sataşmaya devam edin. Kimin boş kimin dolu olduğunu forumdaki arkadaşlar zaten biliyor.

kiminle ugrasacaginiİ bir ogrenin once devlet sizi tayin.rttide bi mi.engel.olduk.yazik.her donem bu hastaligi yasiyosunuzl sanirim biraz olgun dusunurseni gecer

Kaç yıldır forumda bu tartışılır hala inatla anlamayan arkadaşlarım var. Yada anlamamak isteyenler var.
Kimse BT öğretmenine BTR nin yaptığı işi yaptıramaz.
Okullara BT öğretmeni atadıktan sonra BT öğretmenimiz haklı olarak "farklı görev istemem dersime girer evime giderim" derse kim ne diyecek ?
Atama istiyorsanız bahaneniz BTR olmazsın. Daha tutarlı gerekçeler olsun.
BTR görevini alanlar BT öğretmenin yaptığı hiç bir işi yapmazlar, onların yerini almazlar, kadro işgal etmezler.
Aynı iş değil. Alternatifi değil. BTR öğretmenlik değil bu davayı açanlar haklı değil.
Yani binlerce değil...
Olmayacak duaya amin demeyin.
Umarım bir an evvel bekleyen tüm öğretmenlerimiz atanır.

Öncelikle bir dava yanlış temellere oturtulursa bana göre kaybeldilmeye mahkumdur. Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği bir kadro değil görevlendirmedir. Okuldaki Norm ile ilişkilendirilmez. Hangi derse kimin gireceği Talim Terbiye Kurulunun kararı ile belirlenir ve okulda Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği ile ilişkili derslerin sayısına göre bölge normu çıkartılır.

Herhangi bir okulda norm oluşturacak ders sayısı yok ise o okula Bilişim Teknolojileri Öğretmeni atanmaz. Bilişim Teknolojileri Öğretmeninin atanmadığı bir okulda hangi işin kimin yaptığının ne önemi var ?

Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği Görevlendirmesini Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü yapar fakat Norm Kadro ile ilgili iş ve işlemler İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenir.

Özellikle atanmamış arkadaşların birilerinin peşine takılıp 100 saatlik kurs ile bizim önümüzü kesiyorlar yaygarasına kulak asmasınlar. Enerji ve sinerjimizi Her kademede Zorunlu Bilişim Eğitimi gibi konulara vermemiz gerek.

Biz Bilişim Teknolojileri Öğretmeniyiz. Her kademede zorunlu bilişim eğitimi versinler tahtalar vs işler ile kim ilgileniyorsa ilgilensin.

Özellikle MEB' in işleyişi hakkında bilgisi olmayan arkadaşlar bir okulda 100 tane Bilişim Teknolojileri Rehberlik kursunu bitirmiş öğretmen de olsa o okulda norm kadro ihtiyacı olacak ders sayısı var ise o okul için Bilişim Teknolojileri Öğretmeni atanır...

Norm Kadro nasıl belirlenir bu konuyu iyice incelemenizi tavsiye ederim.

Yaw bırakın bunu yapan kardeşimiz önce il müdürlüğü ile bakanlık arasındaki farkı öğrensin,
noter kanalı ile il milli eğitime göndermişler belgelerini yaptıkalrı başvuru il milli eğitimden dönüyordu daha iddaalar mesnetsiz diye de araya girdik muhatap biz değiliz diye kişiye bilgisi gitti belgeyi bakanlığa yönlendirdik.

BBNET
Geri