FİAT LİNEA ALMAK İSTİYORUM

Kodla Büyü

marasliyim

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ARKADAŞLAR ARAMIZDA FİAT LİNEA KULLANAN VARDIR. BU ARAÇLA İLGİLİ BANA FİKİR VERİRMİSİNİZ. YAKITI AZ VE SIFIR FİYATI DA 28000 TL DEN BAŞLIYOR. SIFIR DÜŞÜNÜYORUM.

hocam bende dizelini almak istiyorum.
kullananlar al diyor.
bende 2006 megan dizel var çok memnunum yaşlandı diye yenileyim diyorum,
arkadaşlar seni linea kesmez diyorlar.

hussseyin' Alıntı:
hocam bende dizelini almak istiyorum.
kullananlar al diyor.
bende 2006 megan dizel var çok memnunum yaşlandı diye yenileyim diyorum,
arkadaşlar seni linea kesmez diyorlar.
neden hocam sizi linea kesmiyor.

Bence de dizelini al 150000 km ye kadar sorunsuz binersin. Bence sıfır araba hangi marka olursa olsun kötü değildir. 28000 tl olan 1.2 benzinli motor. Çok hantal olacağını düşünüyorum çünkü 70 beygir filandı yanlış hatırlamıyorsam. Ben 1.3 multijet dizele bindim gayet güzel di..

Hocam ben linea kullanıyorum. Avantajları dersen fiyatı uygun o fiyata dizel araba yok,bagajı geniş ve yakıt tasarrufflu. Ama bi Toyota kalitesinde değil tabi. Benim tavsiyem alıp uzun süre kullanacam dersen iyi. Ama araba alıp satanlar için pek uygun değil çünkü araç 2 senedir en çok sıfır satılan araç. Ve piyasada çok 2. eli var 3-4 sene binip satarsan zarar edersin.

Dizel modelleri alınır. Opel corsa'da kullanılan dizel motorla aynı motor var bu araçlarda. Farkı diğer kısımları Malzeme kalitesi , konfor vs.

Sıfır almaktan ziyade düşük km , 2010 model civarı dizel modellerine bakabilirsiniz. Nereden baksanız 8 bin TL avantajınız olur.

Sıfır almayı düşünüyorsanız da , 28 e satılan kasa eski kasalar. Yeni kasalarını 30'dan başlayan fiyatlarla satıyorlar.

hocam ben memleketimde görev yapıyorum. il dışına çıkarsam da yılda. benim için önemli olan yakıt tasarrufu ve yedek parça fiyatının uygunluğu. konfor ise elbette önemli. zaten ben 50000 lik bir araçtaki konforu beklemiyorum. alacağım araç yeni linea değil. adamlar sadece arka tamponda plaka yerini değiştirmişler. eski kasada 35000 kadar çıkmayı düşünüyorum

hocam linea çoğunlukla şirketlerin kullandığı bir araç o yüzden satış rakamları çok yüksek Türkiye de. öncelikle sizin arabadan ne beklediğinize bağlı. sadece ekonımi derseniz bu arabayı tercih edebilirsiniz. ama ben olsam ki bende öyle yaptım 0 linea parasına 2. el corolla, civic almayı tercih ederim. herşey ekonomi değil arabada konfor güvenlikte lazım ki bence aile sorumlusu olarak güvenlik daha önce gelmeli araba alırken, sonra sağlamlık, yakıt vb.

1.6 multijetleri var. uzun yolda daha rahat edersin. şehir içinde biraz çok yakar ama. 1.3 albea benimki. uzun yolda yoruyor. ama çok az yakar. arkadaşlar farklı lüks araçlarda arabaya binmeye çekinirken yakıt açısından ben hiç korkmadan biniyorum. :)

fiyatı ucuz, her an satılabilir, geniş hacimli, dizeli az yakan,parçası ucuz,bakımı ucuz fakaaattt , malzeme kalitesi vasat, donanımı çok eksik, konforu orta, motoru zayıf,yol tutuşu çok güven vermeyen,tasarımını da şahsen hiç beğenmediğim bir araçtır...

araç güvenliği için örnek olurmu bilinmez ama bir örnek:
linea 500 lt bagaj hacmi ve sınıfındaki en ucuz araç olduğu için tercih ediliyor...
1.6 motorların performansı daha iyi ama en çok tercih edileni 1.3 motorlar

Linea kullanıcısı olarak tavsiye ederim.Yakıtı ekonomik üstünden inmezsin kolay kolay.Ben de 1,3 multijet active plus var.Anında satılan ve pazarı olan bir araç.Alırken yetkili servisi motoru çok dayanıklı 500000'i rahat götürür dediler.Ben 2010 114000 de aldım.Servis bakımlı hiç bir sorunu yok.

musedip45' Alıntı:
Arkadaşlar, aslında ben de Linea almayı düşünüyordum. Ama bugün şöyle bir kaza haberi görünce fikrim biraz değişti. Gerçi tam bir fikir verir mi bilmiyorum ama, arabalardaki hasarı karşılaştırınca bayağı soğudum. Link aşağıda...
http://www.akhisarhaber.com/news_detail.php?id=15506

bune yaa şaka gibi!kamyonetin sadece farı yerinden çıkmış.linea darmadağın olmuş :puhaha:

merak ettim baktım euron-cap ın sitesinde lineaya ait hiç bir test sonucu yok :-1:

pasific' Alıntı:
musedip45' Alıntı:
Arkadaşlar, aslında ben de Linea almayı düşünüyordum. Ama bugün şöyle bir kaza haberi görünce fikrim biraz değişti. Gerçi tam bir fikir verir mi bilmiyorum ama, arabalardaki hasarı karşılaştırınca bayağı soğudum. Link aşağıda...

bune yaa şaka gibi!kamyonetin sadece farı yerinden çıkmış.linea darmadağın olmuş :puhaha:

merak ettim baktım euron-cap ın sitesinde lineaya ait hiç bir test sonucu yok :-1:
evet ben de baktım test sonucu yok

marasliyim' Alıntı:
pasific' Alıntı:
musedip45' Alıntı:

evet ben de baktım test sonucu yok
kardeş vaktin varsa şunlara da bi gözat .bulursan link at.

Global NCAP
Latin NCAP
KNCAP
Euro NCAP
IIHS
JNCAP
ANCAP
U.S. NCAP

Hocam Puntolar İtalyadan geliyorlar, Linealar bildiğim kadarıyla Bursada üretiliyor. Puntolarında sadece 2005 yılı için ncup testleri var. Motor konusunda sıkıntı fazla olmaz diye düşünüyorum zira Lindea,punto, da astra ve corsalarda da aynı motor var. Kullanılan Motor General motorun eseri. Yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar. Bende punto (1.3 mjet) var. Bazen punto olmasaydı herhalde bu kadar gezmeye dünyanın yakıt parasını öderdim diyorum. Linea bildiğim kadarıyla sınıfın en geniş bagajına sahip araçlardan biri.

Yukarıdaki kazaya gelince önemli olan aracın önünün dağılması değil araçtan sağlam çıkıp çıkamamanızdır. Zira aracınızın önünde çok sorun yokmuş gibi gözükür ama iç darbelerle hayatınızı kaybedersiniz. Bu araçlarda kaza anında motor yere düşsün diye motor kulakçıkları hassas yapılmış diye biliyorum. Hatta bu yüzden karter koruması takmak isteyince uyarıyorlar. Aracın önü ön çarpmalarda fazla yara almamak için uzun tasarlanmış.

Performans konusuna gelince ;Özellikle dizellerde yayla yukarı çıkınca kendi puntom için söyleyeyim altı eğer araç doluysa vuruyor motor küçük turbo devreye girince sıkıntı olmuyor ama köy ve yayla yolunda devirli gidemediğiniz için birde klima açıksa sıkıntılı oluyor.

Allah hakkınızda hangi araç hayırlısıysa onu almanızı nasip etsin inşallah.

DotCom' Alıntı:
Dizel modelleri alınır. Opel corsa'da kullanılan dizel motorla aynı motor var bu araçlarda. Farkı diğer kısımları Malzeme kalitesi , konfor vs.

Sıfır almaktan ziyade düşük km , 2010 model civarı dizel modellerine bakabilirsiniz. Nereden baksanız 8 bin TL avantajınız olur.

Sıfır almayı düşünüyorsanız da , 28 e satılan kasa eski kasalar. Yeni kasalarını 30'dan başlayan fiyatlarla satıyorlar.
Hocam Allah için her duyduğunuza inanmayın yaa. Biri Alman biri Türk üretim, nasıl motorları aynı olur? Motor hacmi aynı olunca aynı motor mu oluyor? Fiat ın motoru turbo dizel iken opel inki normal dizel, yani turbo yok.. Ben ikisine de bindim tek bir ortak noktası bile yok..

bu arada fiatı övme gibi bir niyetim yok
yanlızca türkiyede üretilen araçlara karşı bilinçli olarak üretilen karalama politikalarını doğru bulmuyorum

çok sağlam araba istiyorsan alman malına değil
isveç yapımı volvoya bineceksin

tuncay2744' Alıntı:
DotCom' Alıntı:

Hocam Allah için her duyduğunuza inanmayın yaa. Biri Alman biri Türk üretim, nasıl motorları aynı olur? Motor hacmi aynı olunca aynı motor mu oluyor? Fiat ın motoru turbo dizel iken opel inki normal dizel, yani turbo yok.. Ben ikisine de bindim tek bir ortak noktası bile yok..

Motor hacmi aynı olunca aynı motor olmaz tabiki de.

Her iki araçta kullanılan motorun GM - Fiat ortak yapımı bir motor olduğunu duymuştum. Tabi farklılıkları mevcuttur. Araba sadece motordan ibaret değil. Çevre birimleri de önemlidir.

http://en.wikipedia.org/wiki/JTD_engine

hocam bende var linea satmayı düşünüyorum 2011 model 33500 km temiz boya yok active plus fiyat 29.500 tl

BBNET
Geri