Excimer Lazer Ameliyatı oldum

Kodla Büyü
ben 2010 ağustos ayında olmuştum 2.5 derece miyop vardı her iki gözümde iki yıldır sorun yok olmadan önce çok araştırmıştım.şimdi çok iyiyim.0 a düştü gözlerim.olup olmama meselesi kişiye kalmış.benim doktor arkadaşım olmuştu.en önemli şey ameliyatı iyi bir hastanede olup ameliyat sonrasında özellikle ilk 1 ay temizliğe dikkat etmek enfeksiyon olmadıktan sonra bir sakıncası yok demişti arkadaşım.

Bende de toplam 2,25 astigmat+miyop var. Seneler önce koymuştum kafaya ama çevremden çok karışan oldu. Sizce ben de olmalı mıyım?

Ayrıca güneşe hassasiyet derken öncesi ve sonrası ile tam olarak fark nedir onu da açıklar mısınız; ameliyat olan arkadaşlar.

cagdas' Alıntı:
Kod:
...Bugünkü wave front teknolojisi uygulanarak yapılan ekzimer lazer veya LASİK müdahaleleri mutlaka direkt uygulanan lazer teknolojisinden daha iyi sonuç vermektedir. Fakat daha alınması gereken çok uzun bir yol vardır. Çünkü, görüntü yukarıda sıraladığım beş ortamdan geçip tekrar geri döndüğünde her ortamdaki küçük hatalar bir sonraki ortamdaki hatalarla birleşerek geometrik yanlışlara neden olabilmektedirler. Bu nedenle wave front teknolojisi şu anda herkese önerilecek bir teknoloji değildir.
http://www.7gunsaglik.com.tr/wave-front ... ojisi.html
bende yıllarca olmayı çok düşündüm ama cesaret edemedim. olanlar eminim memnundur fakat çok kafa kurcalayan sorular var. mesela yukarıdaki linkde alıntıladığım kısım kafamı karıştırdı. geometrik yanlışlık nedir? ameliyat olan arkadaşlar bu sorunu yaşadınız mı hiç?

wavefront ile oldum hocam bende. astigmat olanlar bilir. ben eskidende geometrik şekilleri hep yanlış görüyordum. örneğin ekrana bakarken ekranın yan kısımları V şeklini alıyor. ya da bazen düz yolda yokuş çıkıyormuşum gibi hissediyordum. bugün kontrolden gelirken metroda da aynı şeyi hissettim. sanıyorum metro yokuş yukarı gidiyor ama kardeşime sordum düz gidiyoruz dedi. bunlar normal şeyler bence.

bir buçuk sene önce ilk gözlüğü taktığımda da 1 hafta milletin kolunda yürüyordum. merdivenlerde hep boşluğa adım atıyordum. ya da sürekli önüm ve arkamın yokuş yukarı gittiğini görüyordum. şu an yine böyle. ama sonuçta ameliyat olalı henüz bir gün oldu. gözlükle bile bir haftada alışmışken buna da zamanla alışırım diye düşünüyorum.

cagdas' Alıntı:
asp-php' Alıntı:
ziyaunal' Alıntı:
asp-php' Alıntı:
2007 de ben olmuştum. 1,75 miyop vardı. 6 yıldır gözlüksüz

hocam herhangi bir sorun yaşadıdnız mı? yeniden numara artışı vs?
2-3 sefer muayene oldum sorun yaşamadım artış yok. Sadece güneşe karşı hassasiyet arttı.
güneşe karşı hassasiyet derken ne derece hocam. plajda güneş gözlüğü olmadan duramıyormusunuz mesela? veya güneş gözlüksüz araba kullanmak sorun yaratıyor mu?

Hocam güneşe karşı hassasiyet bende ilk gün oldu. Güneş değilde ışığa karşı diyelim. İlk gün karanlık odada bekledim rahatsız olduğum için. Şu an ışık ve güneş konusunda sıkıntım yok benim.

ziyaunal' Alıntı:
koruyucu lens nedir hocam? ameliyattan sonra koruyucu lens mi kullanılıyor birde göze alınacak ufak bir darbede büyük sorun olabilir deniyor bununla ilgili bilgilendirildiniz mi?
hocam ben farkında bile değildim. ameliyatttan sonra göz kapağıma bile deysem çok ağırıyordu. meğer koruyucu lens varmış :) bugün kontrole gittiğimde aldı doktor hiç farketmedim bile. hatta doktora "Hocam lens taktınız mı yoksa lensi aldınız mı?" dedim? O da "lens vardı gözünde aldım" dedi. şu an çok rahatım.

MEMEK' Alıntı:
Hocam çok geçmiş olsun Allah bir daha göstermesin.
Çok sağolun hocam Allah razı olsun.

xtasy' Alıntı:
hayatının en mantıklı kararını vermişsin.
Sağolun hocam.

obsearchver' Alıntı:
Bende de toplam 2,25 astigmat+miyop var. Seneler önce koymuştum kafaya ama çevremden çok karışan oldu. Sizce ben de olmalı mıyım?

Ayrıca güneşe hassasiyet derken öncesi ve sonrası ile tam olarak fark nedir onu da açıklar mısınız; ameliyat olan arkadaşlar.

Hocam sonuçta estetik ameliyat. Siz karar vermelisiniz. Güneşe hassasiyet olayı bende ilk gün oldu şu anda yok. Doktor bey ilk ay çok güneşli havalarda güneş gözlüğü kullan dedi. Diğer olan arakdaşlar ne der bilemiyorum.

Yesil26' Alıntı:
Benim gözlerde 2,25 - 2,25 miyop astigmat yok ameliyat olmak istiyorum ama teknoloji çok yeni 15 yıllık lazer olan yok mesela 15 yad 20 sene sonra yada daha sonra bir şey oluyormu acaba.
Hocam eğer 15-20 sene sonra birşey olacaksa o zamanın teknolojisine göre çözümüde üretilir diye düşünüyorum. Çok ciddi bir ameliyat olsa 15 dk da ameliyattan çıkıp bugün size buradan cevap yazıyor olamam herhalde.

aliantep27' Alıntı:
maaşallah hemen bilgisayarın başına geçmişsiniz :D

Hocam özellikle sordum doktora, dedi ki normal hayatına dönebilirsin. Şu an pek net göremiyorum ama yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum güzel birşey bence :)

Hocam geçmiş olsun, adınıza çok sevindim. Benim çekindiğim nokta şu, bu lazeri olunca yaşlanınca katarakat oluşursa gözde tekrar müdahale imkanı olmuyormuş. Bu beni tedirgin ediyor. Ne bileyim bunun birde yaşlılığı var. Böyle bir duyum aldınız mı ?

otherm' Alıntı:
Hocam geçmiş olsun, adınıza çok sevindim. Benim çekindiğim nokta şu, bu lazeri olunca yaşlanınca katarakat oluşursa gözde tekrar müdahale imkanı olmuyormuş. Bu beni tedirgin ediyor. Ne bileyim bunun birde yaşlılığı var. Böyle bir duyum aldınız mı ?

hiç duyum almadım o konuda hocam. imzaladığım ameliyat kağıdında bu konuda birşey yazmıyordu. hocam bu yaşlarda gözlük sıkıntısı çekeceğime yaşlılıkta katarakt sıkıntısı çekerim daha iyi bence. Üstelik yaşlılık demek 30-40 sene sonrası demek. O zamana kim öle kim kala. Hem bu teknolojinin gelişmeyeceği ne malum? Bence 30-40 sene sonrasının planını yapmaktansa risk almak daha doğru.

Arkadaşlar ben de bugün Lazer ameliyatı için muayeneye gittim.Önce Dünyagöz'e gittim,4 yıldır lens kullandıgım halde ameliyat için uygun çıktı.1200 euro fiyat verdiler.Bende başka bir hastaneye gittim orada da muayene ettiler.1200 TL olur dediler.Yarın öğleden sonra için randevu aldım.İnşallah lenslerden kurtulmuş olacam.
otherm hocamın dediği konuyu bilmiyorum ama doktorum bana,gözlerin iyi,gerekirse ikinci lazer ameliyatını bile olabilirsin ilerleyen yıllarda dedi.Belki sizin dediğiniz konuyla ilgili bişeydi.

soouuk' Alıntı:
Arkadaşlar ben de bugün Lazer ameliyatı için muayeneye gittim.Önce Dünyagöz'e gittim,4 yıldır lens kullandıgım halde ameliyat için uygun çıktı.1200 euro fiyat verdiler.Bende başka bir hastaneye gittim orada da muayene ettiler.1200 TL olur dediler.Yarın öğleden sonra için randevu aldım.İnşallah lenslerden kurtulmuş olacam.
otherm hocamın dediği konuyu bilmiyorum ama doktorum bana,gözlerin iyi,gerekirse ikinci lazer ameliyatını bile olabilirsin ilerleyen yıllarda dedi.Belki sizin dediğiniz konuyla ilgili bişeydi.

hocam geçmiş olsun. dünyagöz marka olduğu için biraz pahalı. bende bahar hastahanesinde 1750 ye oldum ama çok memnunum. şu an ameliyatın üzerinden 11 gün geçti. Çok net görüyorum. Arada bir gözlerim sulanıyor ama ilk ay normalmiş damlalar ile düzelecek inşallah. Sizede geçmiş olsun diyorum umarım en kısa sürede normal hayatınıza dönersiniz.

obsearchver' Alıntı:
Şey yani havalar kapansın, güneş tesirini biraz kaybetsin demek istemiştim :D

hadi güneş gitti sokak lambaları ya da araç ışıkları ne olacak :) sadece ameliyattan sonra 2-3 saat aşırı duyarlısınız. sonra gittikçe azalıyor. ameliyatın 3. günü gece dışarı cıkmıştım sanki bütün araçlar uzun farları yakmış üstüme üstüme geliyorlardı. neyse ki bu durum düzeldi şu an gece rahatlıkla araç kullanabiliyorum. bence siz bu bahaneyi geçin bir an önce karar verin yoksa kışın da yerler karlı aşırı ışık oluyor dersiniz :)

atanamıyom' Alıntı:
obsearchver' Alıntı:
Şey yani havalar kapansın, güneş tesirini biraz kaybetsin demek istemiştim :D

hadi güneş gitti sokak lambaları ya da araç ışıkları ne olacak :) sadece ameliyattan sonra 2-3 saat aşırı duyarlısınız. sonra gittikçe azalıyor. ameliyatın 3. günü gece dışarı cıkmıştım sanki bütün araçlar uzun farları yakmış üstüme üstüme geliyorlardı. neyse ki bu durum düzeldi şu an gece rahatlıkla araç kullanabiliyorum. bence siz bu bahaneyi geçin bir an önce karar verin yoksa kışın da yerler karlı aşırı ışık oluyor dersiniz :)

Doğru kar yağmadan son baharda yaptırmalıyım. Kasım dedi mi hastanedeyim. Bilmem korkuyor muyum yoksa :P

Ben geçen hafta cuma günü lazer yaptırdım.Öncelikle şunu belirtmek istiyorum,operasyon sırasında bir ağrı falan hissetmekten çok korkuyordum.Operasyondan önce sakinleştirici bir hap verdiler,daha sonra 2-3 damla damlattılar.Operasyona girdim.yaklaşık 6-7 dakika sürdü ve kesinlikle hiçbir acı hissetmedim.Ama asıl şoku ameliyattan sonra yaşadım.Bir hemşire yanıma geldi ve 3 gün boyu gözlerini açmayacaksın dedi.Nedenini sorduğumda da gözün enfeksiyon kapmaması ve iyileşme sürecinin hızlanması için böyle olması gerektiğini ayrıca gözümde koruyucu lens olduğunu 3 gün sonra tekrar hastaneye giderek bu lensleri çıkarttırmam gerektiğini söyledi.3 gün boyu evin içinde gözlerim kapalı olduğu halde güneş gözlüğü taktım.kesinlikle gözlerimi açmadım.ilk gün çok az batma oldu daha sonra o sıkıntıda kalmadı.3.günün sonunda hastaneye gözlerim kapalı gittim.Doktor koruyucu lensi çıkardı ve gözlerimi açtım.Şu an görüşüm gayet net ve herhangi bir şikayetim yok.Ama yine herhangi bir enfeksiyon ve göz kuruluğuna karşı damla kullanmaya devam ediyorum.O karanlık 3 günü saymazsam eğer,iyi ki lazer yaptırmışım diyorum.Bu konuda burda bana cesaret veren arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum :)

soouuk' Alıntı:
Ben geçen hafta cuma günü lazer yaptırdım.Öncelikle şunu belirtmek istiyorum,operasyon sırasında bir ağrı falan hissetmekten çok korkuyordum.Operasyondan önce sakinleştirici bir hap verdiler,daha sonra 2-3 damla damlattılar.Operasyona girdim.yaklaşık 6-7 dakika sürdü ve kesinlikle hiçbir acı hissetmedim.Ama asıl şoku ameliyattan sonra yaşadım.Bir hemşire yanıma geldi ve 3 gün boyu gözlerini açmayacaksın dedi.Nedenini sorduğumda da gözün enfeksiyon kapmaması ve iyileşme sürecinin hızlanması için böyle olması gerektiğini ayrıca gözümde koruyucu lens olduğunu 3 gün sonra tekrar hastaneye giderek bu lensleri çıkarttırmam gerektiğini söyledi.3 gün boyu evin içinde gözlerim kapalı olduğu halde güneş gözlüğü taktım.kesinlikle gözlerimi açmadım.ilk gün çok az batma oldu daha sonra o sıkıntıda kalmadı.3.günün sonunda hastaneye gözlerim kapalı gittim.Doktor koruyucu lensi çıkardı ve gözlerimi açtım.Şu an görüşüm gayet net ve herhangi bir şikayetim yok.Ama yine herhangi bir enfeksiyon ve göz kuruluğuna karşı damla kullanmaya devam ediyorum.O karanlık 3 günü saymazsam eğer,iyi ki lazer yaptırmışım diyorum.Bu konuda burda bana cesaret veren arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum :)
3 gün mü :? diğerleri enfeksiyon kapmazken bu laser'in farkı neymiş ?

2005 aralık 3 te bende olmuştum çok iyi arkadaşın dediği gibi güneşli havalarda zorlanıyorsunuz güneş gözlüğü şart . bi nevi artistikte oluyo hani :) .bide geceleri araba sürerken astigmattan azda olsa kalan olmuş sanırım 0.75 gözlk takıyorum. ama memnunmu derseniz evet. geçmiş olsun hocam

cagdas' Alıntı:
soouuk' Alıntı:
3 gün mü :? diğerleri enfeksiyon kapmazken bu laser'in farkı neymiş ?

aslında bende anlamadım.Önceden hep 24 saat açma diyorlarmış,daha sonra 3 gün demeye başlamışlar.Aynı sizin sorduğunuz gibi doktora sordum."Temkinli davranmak iyidir." dedi :) 3 günümü kararttı öylece 8)

2008 de bende oldum. memnunum 800 tl vermistim. gozlyksuz hayat harika. futbol, voleybol, vs ozgurum artik.
sunnu belirteyim. bu bir tedavi degil, goz merceyinndeki bozulmayi korneayi traslayarak noturlestiriyorlar. goz seklinizde veya goz merceyinizde yeniden bir deformasyon olursa gozunuz gene belli oransa gormez. o nedenle yas ilerleyince yapilmali.

soouuk' Alıntı:

hocam 3 gün kapalı mı? ben ameliyattan direk gözüm açık çıktım hiç kapattırmadılar. ameliyat üzerinden 1 ay geçti. şu an damlaları da bıraktım gayet net görüyorum. sol gözüm sağa oranla tam net değil ama göz tabelasında her yazıyı ayrı ayrı okuyabiliyorum. bugün yarın kontrole gideceğim bakalım ne diyecek doktor bey.

yvzakblt' Alıntı:
soouuk' Alıntı:

hocam 3 gün kapalı mı? ben ameliyattan direk gözüm açık çıktım hiç kapattırmadılar. ameliyat üzerinden 1 ay geçti. şu an damlaları da bıraktım gayet net görüyorum. sol gözüm sağa oranla tam net değil ama göz tabelasında her yazıyı ayrı ayrı okuyabiliyorum. bugün yarın kontrole gideceğim bakalım ne diyecek doktor bey.

konuyu hortlatıyorum ama üstünden 5 yıl geçmiş konudaki hocalarımın durumunu merak ettim.
Gözlük beni iyice bunaltmaya başladı, başlıktaki tüm yazışmaları okudum bugün ne durumdalar merak ettim? Ameliyat olduğunuza memnun musunuz halen?

5 yıl önceki hocalarım ilgilenirseniz sevinirim durumlar iyidir umarım tavsiye eder misiniz bizde olalım mı

Tecrübe her şeyden önemli. Nasreddin hoca bile doktor değil damdan düşen birini bulun bana demiş. Ameliyat olan arkadaşlar insşallah sıhhatte ve afiyettedirler. Onların tecrübelerini okumayı bekliyoruz.

BBNET
Geri