Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama
Yeni Konu Aç
Yeni Konu Aç

excel (yandaki hücrenin değerini bulmak)

Konu, 'Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri' kısmında sertokus tarafından paylaşıldı.


Etiketler:
  1. sertokus

    sertokus Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2013
    Mesajlar:
    2.172
    Beğeni:
    205
    Selam arkadaşlar
    Şekildeki sarı renge boyanmış hücrenin yanındaki hücrenin değerini almasını istiyorum
    Daha sonra buradaki formülü yukarı ve aşağı çekerek aynen işlemesini istiyorum. formülü yukarıdan aşağıya çektiğimde f5 hücresi 101 değerini alırken ; f12 hücresi ise 102 değerini alması lazım.
    Bunu nasıl yaparım

    Not: =$G$4 yapmak işimi görmüyor.

    yandaki hücre.png
     
  2. murcoban

    murcoban Aktif Üye

    Kayıt:
    3 Eylül 2013
    Mesajlar:
    116
    Beğeni:
    12
    Butun sarilar mi 101 olacak
     
  3. yakuphan

    yakuphan Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    7 Nisan 2007
    Mesajlar:
    4.455
    Beğeni:
    643
    Her bir bilgi 8 satırdan mı oluşuyor. Yani 101 8 satır, 102 8 satır şeklinde mi olacak? Yoksa satır sayıları değişken mi?
     
  4. systran

    systran Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    17 Ocak 2008
    Mesajlar:
    634
    Beğeni:
    47
    dolaylı.png Örnek çalışmayı inceleyiniz. Sarı renkli hücredeki formülü turuncu renkli hücrelere kopyalayıp yapıştırın.
    SATIR(), TAMSAYI() ve DOLAYLI() fonksiyonları kullanılmıştır.
     

    Ekli Dosyalar:

  5. sertokus

    sertokus Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2013
    Mesajlar:
    2.172
    Beğeni:
    205
    f4 ten f11 e kadar olan yerler sağ taraftaki satıra eşit olacak. Yani 101 olacak
    f12 den f21 e kadar olan satırlar ise 102 ye eşit olacak.
    Ama dikkat edin g sütunundaki satırda birleşik hücreler var.
     
  6. sertokus

    sertokus Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2013
    Mesajlar:
    2.172
    Beğeni:
    205
    Evet hocam satır sayıları değişken. Yani sağındaki hücreye 404 yazsa. Soldaki 8 satırda 404 olacak otomatikman
     
  7. sertokus

    sertokus Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2013
    Mesajlar:
    2.172
    Beğeni:
    205
    dolaylı komutu ile de kullanılabilir di evet hocam ama. bir türlü bu şekilde kullanılacağı aklıma gelmemişti. Buradan çözüme gidilebilir tabiki. Ama daha basit bir çözümü vardır diye ümit ediyordum.
    Mesela kaydır kamutu gibi bir komut ile olur diye düşünmüştüm ama bir türlü beceremedim.
     
  8. systran

    systran Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    17 Ocak 2008
    Mesajlar:
    634
    Beğeni:
    47
    KAYDIR fonksiyonu birleşik hücre olunca istenen sonucu vermiyor. Yapamadım, onun yerine şu şekilde gene DOLAYLI fonksiyonu kullanarak farklı bir şekilde çözebilirsin.
    Örnek2.png
    Bu örnekte Alan1, Alan2, Alan3 diye "Ad Tanımlaması" yapılması gerekmekte.
     
  9. systran

    systran Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    17 Ocak 2008
    Mesajlar:
    634
    Beğeni:
    47
    KAYDIR fonksiyonu ile daha kısa şöyle oluyor
    Örnek3.png
     
  10. sertokus

    sertokus Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    17 Eylül 2013
    Mesajlar:
    2.172
    Beğeni:
    205
    Teşekkür ederim hocam
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal