:+1:karinca_52' Alıntı:amaç ne ?
:+1:habibocak' Alıntı::+1:karinca_52' Alıntı:amaç ne ?
endorfinnn' Alıntı:Only61 ne ayaksın sen yaa?!
Bu ilk değil senin yaptığın.
Dikkatimi çekiyorsun.
Klinik vakasın.
Sen çözülmemiş problemleri olan birisin.
Acil müdahale edilmeye ihtiyacın var.
İslam dinini inkar etmek için bahane arıyorsan git Turan Dursun oku, bunlar seni kesmez.
Hayata bakışı, Amerikan dizileri tarafından şekillenmiş bir adam olunca bu gayet normal.
Naçizane tavsiyem, o tip dizileri izlemeyi bırak, zira sende ters etki yapıyor.
Kardeş o dizileri izleyeceksen, güleceksin, geçeceksin.
Gerçek değil onlar, kurgu. Kadrajın arkasında yönetmeninden asistanına onlarca kişi var.
1- Sen bunun sosyal bir problem olduğuna nereden vardın.only61' Alıntı:endorfinnn' Alıntı:Only61 ne ayaksın sen yaa?!
Dikkatimi çekiyorsun.
Klinik vakasın.
İslam dinini inkar etmek için bahane arıyorsan git Turan Dursun oku, bunlar seni kesmez.
Hayata bakışı, Amerikan dizileri tarafından şekillenmiş bir adam olunca bu gayet normal.
Gerçek değil onlar, kurgu. Kadrajın arkasında yönetmeninden asistanına onlarca kişi var.
sevgili arkadaşım iyi dinle
1- ben burda müslüman ülkelerde var olan bir problemi ortaya çıkardım. doğu bölgemizde çocuk gelin vakaları çok fazla. Yok öyle birşey diyenler için Örnekler de verdim...
2- ben burda yanlış olan bir düşünceyi ortaya çıkardım ki bebekler evlenebilir diyorsan orası başka
3- düşünce özgürlüğü varsa sadece sen de yok başkalarında da var.
4- benim bu başlığıma kızanlar demek ki aynı görüşte değil. Aklınızı kontrol ettirin o zaman...
5- ben kimseyle polemiğe girmek istemiyorum.varsa akli bir savunman yap ta görelim...kimseyi rencide etme...rencide konusunda biz de boş değiliz saygımızdan susuyoruz. Sen de öyle yap istersen.
6- Burda aklı sıra çoğunluğu arkana alıp beni de müslümanlığa karşı gibi gösteremessin. Ben kendine müslüman diyenlerin yaptığı çarpıklıklara karşıyım...
:alkis:regulus11' Alıntı:Paylaştığın yazının devamında şunlar da yazıyor;
Islâm'da evlenmenin faydaları olarak, huzur bulmak (Rûm 30/21), insan neslini sürdürmek, ve kendini haramdan korumak, (Hadîs için bk. Tirmizî, nikâh 1: Nesâhî, siyâm 43; Buhârî, savm 1, nikâh, 2,3) gösterildiğine göre, bunlardan birinin gerektiği, ya da ihtiyaç duyulduğu yaş, evlilik için tavsiye edilecek yaştır.
Yukarıda zikredilen üç fayda, ya da sebebe, içinde yaşamları toplumun karakterinin (Islâm toplumu, cahiliyyet toplumu gibi) ve çevre şartlarının da etki edeceğini de düşünerek, bu yaşı herkesin kendisinin tesbit etmesi gerekir.
sorun ne anlamadım ki ?
endorfinnn' Alıntı:1- Sen bunun sosyal bir problem olduğuna nereden vardın.only61' Alıntı:endorfinnn' Alıntı:Only61 ne ayaksın sen yaa?!
Dikkatimi çekiyorsun.
Klinik vakasın.
sevgili arkadaşım iyi dinle
1- ben burda müslüman ülkelerde var olan bir problemi ortaya çıkardım. doğu bölgemizde çocuk gelin vakaları çok fazla. Yok öyle birşey diyenler için Örnekler de verdim...
2- ben burda yanlış olan bir düşünceyi ortaya çıkardım ki bebekler evlenebilir diyorsan orası başka
3- düşünce özgürlüğü varsa sadece sen de yok başkalarında da var.
4- benim bu başlığıma kızanlar demek ki aynı görüşte değil. Aklınızı kontrol ettirin o zaman...
5- ben kimseyle polemiğe girmek istemiyorum.varsa akli bir savunman yap ta görelim...kimseyi rencide etme...rencide konusunda biz de boş değiliz saygımızdan susuyoruz. Sen de öyle yap istersen.
6- Burda aklı sıra çoğunluğu arkana alıp beni de müslümanlığa karşı gibi gösteremessin. Ben kendine müslüman diyenlerin yaptığı çarpıklıklara karşıyım...
Kocaman kocaman ifadeler. "ortaya çıkarmış mış" vaybee! İnsanlık, varoluşundan beri böyle tesbit görmedi.
2- Sosyolog bey iş başında; yine bir problemi, tarihin karanlıklarından ve derinliklerinden günyüzüne çıkararak bizi aydınlatmıştır.
Şimdiye kadar kimse bu meseleye el atmamıştı zaten.
Evlilik ile cima arasındaki farkı bi öğren sonra sonrasını öğreteyim sana.
3-Düşünce özgürlüğü mü? Bu lafı duyunca mideme kramp giriyor zaten.
Anlamadığın şey üzerine anlamsız ve yanlış yorup yapıp, bunu da düşünce özgürlüğü diye yutturamazsın.
4-Şu uçan ne, kuş mu o ? Ne deyim ki daha sana...
5- Benden de sana saygılar...
6-Kardeş bu yaptığın ilk değil.
İster karşı ol, ister olma.
Ama delikanlı ol.
Eğip bükmeden meramını anlat.
Bu taktiği oryantalistler, İslamı kötülemek için kullanıyor.
only61' Alıntı:aklı sıra dalga geçiyorsun...
bi kere sosyal bir meseleyi anlaman için algıların açık olması lazım.
sen de öyle bir şey olmadığı için sözüm sana değil...sadece algıları açık olana...
bi kere olsun kendi bireysel düşünceni söyle de trübüne oynama
bebekler evlenmeli mi? evet ya da hayır?... eğer hayırsa aynı düşünüyoruz o zaman sorun ne?
karşı tarafı suçlama yerine akılcı cevaplar yazmalısın....cevap ver bekliyorum...
endorfinnn' Alıntı:only61' Alıntı:aklı sıra dalga geçiyorsun...
bi kere sosyal bir meseleyi anlaman için algıların açık olması lazım.
sen de öyle bir şey olmadığı için sözüm sana değil...sadece algıları açık olana...
bi kere olsun kendi bireysel düşünceni söyle de trübüne oynama
bebekler evlenmeli mi? evet ya da hayır?... eğer hayırsa aynı düşünüyoruz o zaman sorun ne?
karşı tarafı suçlama yerine akılcı cevaplar yazmalısın....cevap ver bekliyorum...
Kardeş meseleyi ne kadar basite indirgedin.
Ama net olman güzel.
bebekler evlenmeli mi? evet ya da hayır?
Hayır, bebekler evlenmemeli.
Ancakkk, senin başlığı açmana neden olan yazıda bundan bahsetmiyor ki!!!
Adam; bebek de, ölmesine 1 nefes kalmış olan ihtiyar da evlenebilir diyor.
Bunun olmasına bir engel yok diyor.
BEBEKLER EVLENMELİDİR demiyor...
Sonrasını zaten arkadaşlar paylaşmışlar.
Sonrasını dikkate almaman seni artniyetli yapıyor malesef...
tayinci42' Alıntı:sıradan bir site bu. diyanetin resmi belgesi gibi düşünmeyin.
bu forumda da ben bir başlık açıp;
ERKEK ERKEĞE EVLENMEK CAİZDİR desem saçma olurdu değilmi, dediğime inanmakta ahmaklık olurdu!
Bu tip sitelere pirim vermeyin.
only61' Alıntı:ya arkadaşlar yapmayın..bir sürü örnek verdim dünyadan...küçük yaştaki körpecik kızlarla evlenen densiz adamlar var...
bizim çevremizde fazla olmayabilir ama dünyada çok var örneği....bir sürü link verdim....ne olur biraz araştırıp okusanız...
http://www.ucansupurge.org/turkce/index2.php?Hbr=966
http://www.ucansupurge.org/turkce/index2.php?Hbr=942
http://www.ucansupurge.org/turkce/index2.php?Hbr=988
http://www.hurriyet.com.tr/yasam/22572246.asp
http://gundem.milliyet.com.tr/cocuk-gel ... efault.htm