Hocam bizim de kiracı ile durumumuz aynı. Biz taşrada sürünürken beyefendi batıda bir şehir merkezinde 195 metrekare, çift banyolu koca eve 1950 tl veriyordu. Pandemi döneminde biz de kıyamadık. Hep çok nazik davrandık, çok gerekmedikçe rahatsız etmedik. Hatta hep yasal oran altında zam yaptık. Adam bir gün bizi arayıp evi bana satar mısınız diye sordu yine uyanmadık

Neyse şartlar bizim için iyice ağırlaşınca ve çocuklarında masrafları artınca, aileden destek vs de olmayınca hatta kirada oturan annemi de ev sahibi çıkartmak isteyince kiracıyla konuştuk. O da eşimin bir konuşması var sanki biz kiracıyız

Daha önce fazla bir konuşmamız olmazdı. Kirayı geciktirdiği bile oluyordu. Biz arayıp durumu düzgünce izah ettik ama adam birden seviyesizleşti. Söylemediği kalmadı. 5. yılımızın dolması sebebiyle, fazla da muhatap olmak istemediğimizden önce ihtar sonra arabulucuya gittik. Şimdi kira tespit davası açtık. Evimizin bulunduğu semtte en ucuz kira 16-18 bin, hatta arabulucu 24 bine vermiş arada ağzından kaçırdı

Bu belgeleri de ekledim ve güzel bir dava dilekçesi yazdım.
Bizim kiracı şu an 4000tl ödüyor. Dava açma fikri aslında kiracımız, yasal haklarım var vs diye iyice çirkinleşince aklımıza geldi. İyi ki çirkefleşmiş belki de daha hayırlı oldu. Bakalım dava nasıl