Erdoğan: Bazı memurların 2-3 tane arabası var

Kodla Büyü

formator355

Site Gezgini
Mesajlar
33
İl Başkanları toplantısında Türkiye’nin ekonomisinin her geçen gün iyiye gittiğine dikkat çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, buna memur maaşlarında yapılan artışları ve bazı memurların 2-3 arabası olmasını örnek gösterdi
Erdoğan şunları kaydetti:
“Biz popülizmi tercih etmedik. Olması gereken neyse bunu yaptık. Memur kardeşimize şunu söylüyoruz: ‘Biz sizi enflasyona ezdirik mi? Ezdirmedik. Size 4+4 artış yaptık. Enflasyon bundan fazla olursa ödeyeceğiz. Az olursa üstünü almayacağız. Biz sendikalara şunu söylüyoruz: ‘Biz bu paranın sahibi değil emanetçisiziyiz. Biz bunu iyi yönetemezsek yarın maaş ödeyemeyen devletle karşı karşıya kalırsınız. Biz yönetimdeyiz siz memurlarımızsınız, işçilerimizsiniz. Büyüdükçe geliştikçe alınacak zamlar da daha fazla olacaktır. Ama şu an gösterge bu. Bunu daha ileri götürürsek bu yatırımları yapamayız. Öyle memur kardeşlerimiz var ki 2 değil 3 olsun eyvallah ama hanımının altında kendi altına araba var. Daha önce böyle bir şey var mıydı? Yoktu. Ben tavsiye ediyorum araba alacağına ev al. Önce başını sokacak bir evin olsun. Buna da bir öncelik yap daha güzel olur.”
http://www.haber7.com/ekonomi/haber/890 ... rabasi-var
 
Memlekette satacak şey kalmayınca onu da zor buluruz. :lol:
Dün okulda idareciler 20-25 lira zam aldıklarını görünce oldukça sinirlendiler. Çok ah aldılar, çok.
 
başbakan kaç çocuğumuzun olacağını nasıl doğuracağımız kaç tane araba alacağımızı nasıl ev alcağımızı söylemiyor artık emrediyor. öğretmen hizmetliden bile az maaş alıyorsa gerisini söylemeye gerek yok. %4 bile zoruna gittiyse yemin ediyorum ben geri vermeye razıyım. gerçi daha almadık ama olsun. hiç vermesinler.
başbakanlığın 2 tane özel uçağı varken 3. uçağı 160 milyon dolara niye aldı. bunu biz sorguluyormuyuz
 
Babam 25 senelik memur ilk arabamızı ben göreve başladıktan 3 yıl sonra alabildik oda uno...
 
Sanki o iki arabası olanlar devletten aldıkları maaşla aldılar o arabaları :!: Ayrıca sor bakalım o iki araba sahibi insanlara kaç lira borcun var diye. Bugün evi, arabası olup da borcu olmayan memur varsa eğer ya emeklidir ya da babadan kalmadır.
 
Hastaneye yatınca ilacına bişi katmışlar heralde. Son zamanda ibre iyice şaştı :)
 
Var la nolmuş senin zoruna giden ne? Senin verdiğin parayla değil ama annemin babamın sahip oldukları sayesinde var. Evimizde var, şu an kirada olan 3 adet dairemizde. Sana oy veren öğretmene sürünmek hak zaten beter olsun. Benim evim arabamda seni ilgilendirmez ey başbakan.
 
hem veremiyoruz yok diyor hem de 2-3 arabası olanlar var önceden var mıydı diyor, hep keramet kendinde haşmetmeaplarının, yanlış gitti mi bir şeyler sorumlusunu da hemen bulur..
 
Aslanı kediye, eğitimliyi cahile kırdırma projesidir bu...

Hakkını alamayanlar kendisinden hesap sormasın diye,
“Bak şunlar senden fazla alıyor” diye hedef göstermektir.
“Sen az kazandığına itiraz etme, onunkini de indirelim” demektir.
Refahı paylaştıracağına, yoksulluğu paylaşmayı doğruymuş gibi göstermektir.

Kendi suçunu örtbas etmek için, suçlu yaratma projesidir...
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/13597438.asp

mesela biz,
böyle de başbakanlar var!
diyor muyuz!.....

Yunan başbakanın oğlu da işsiz,
http://www.stargazete.com/ekonomi/papan ... 384815.htm

Almanya'nın eski başbakanı;
Eski eşlerine ödediği nafakalar nedeniyle parasız kalan,
Wolkswagen'e binen, mütevazı bir evde oturan Schröder,
çöpçülük kadrosuna başvuran erkek kardeşine iltimas geçmiyordu.
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=51060

Almanya'nın şimdiki başbakanı eşini başbakanlık uçağına almadı,
daha ucuz olduğu için tarifeli bir hava yolu şirketiyle gönderdi:
http://www.hurriyet.com.tr/planet/20303314.asp

Fransa hükümeti kendi maaşlarını %30 düşürecek;
http://www.haberturk.com/dunya/haber/74 ... -dusurecek

Vaktiyle Japon ekonomisi bir darboğazdan geçiyor.
İç borçlar,dış borçlar gırtlağı aşıyor.
Zamanın başbakanı meclisi toplar.
Kürsüye çıkar.
Durumu olanca açıklığı ve tehlikeleri ile anlatır ve su andan itibaren der,
Tanrı şahidim olsun ki, Japonların iç ve dış borçları son kuruşuna kadar ödenmeden,
pirinçten başka bir şey yemeyeceğim.
Şu üstümdeki elbiseden başka elbise giymeyeceğim.
http://www.islamikariyer.com/konu/bir-p ... israf.html
 
yok olsa ne olur ki reçel fabrikamız yok cola turka fabrikamız yok gemilerimiz yok amerika seaatleda villamız yok
bugün her memur aylık 1000tl taksitle ev alabilir 500tl taksitle araba da alabilir.Ben ek işde yaptım cumartesi pazarları.Bunda ne var?vergimi ödüyorum hatta maliyeye koşup bu ev ve arabayı şu keredi ile de aldım dedim mebbise de işlettim.
 
kendi bile şaşırıyor bu verdiğimiz paraya nasıl 2 tane arabası olur. onların zihniyetine göre zaten kimsenin bir şeyi olmasın hep muhtaç kalsınlar. ayrıca tayyibe soruyorum. işin yok mesleğin yok lise mezunusun okumamışsın, ailen zengin degil baban emekli başkada bişiyi yok. ama senin katrilyonların var. bu dahada ilginç memurun 2 arabasından. ama sana Allah nasip etmiş kazanmışsındır dimi
 
Tepkinizi anlamıyorum bazen, Başbakan yalan demiyor ki bazı memurlarn var, doğrudur.. Mesela beni yüzdelik dilime sokup, hastanye gidince katkı parası ödeyim sgk nın açığını bize yansıtıp hastaneleri döküp ama parayı döner sermaye altında dağıtılan doktorların var... MEsela 25 yıl çalısan bir emekli albay 24bin civarında prim ödeyince 274bin emekli parası alıyor ki ikramiyesi hariç.... Daha sayayım mı?
 
pythagorean' Alıntı:
Erdoğanın oğlunun da gemicikleri var biz lafını ettik mi???
bimcikleri var, karısının hastanecikleri varr. ulan ne çalışkan ailesi varmış adamın. benim babamın ve kendimin hala arabamız bile yok. bzi çalışmıyoruz ya ondan herhalde
 
yle memur kardeşlerimiz var ki 2 değil 3 olsun eyvallah ama hanımının altında kendi altına araba var. Daha önce böyle bir şey var mıydı? Yoktu. Ben tavsiye ediyorum araba alacağına ev al. Önce başını sokacak bir evin olsun. Buna da bir öncelik yap daha güzel olur.

daha öncede söyledim. eskiden karı koca çalışan öğretmenler 3 katlı apartman dikebiliyorlardı ve bunu yapan bizzat tanıdığım 2 farklı aile var. Ama çoğu memur tek maaş olduğu için zor geçiniyordu aynen şimdi olduğu gibi. şimdi karı koca çalışan öğretmenler 10 senede bir daireyi ancak alabiliyor, 3-5 senede bir arabayı ancak alabiliyor. öyle apartman falan hayal bile edilemiyor artık.

Karşılaştırma yaparken böyle çakallıklar yapıyor ve maalesef birçok insan buna inanıyor.
 
eee elde satacak bişey kalmadı madem hiç değilse şu memurları işten atsak diyor galiba.
 
bi zamanlarda kemal unakıtan diyordu ya memurların durumu iyi baksana yüzde 90 nı bankalardan kredi kullanmış. evet memurun parası varken keyfine gidip kredi kullanıyor, durumları çok iyi yani
 
el insaf bee evlendik 3 yılda zar zor ödedik borcunu 97 model doğanı krediyle aldım geçen yıl sattım yeni bir arabaya binelim dedik kredi çektik faizler fırladı şu an eksi hesapları eksi hesaplara aktarıyorum herkes çift maaş değil netekim :x
 
Memur var memurcuk var.
Müsteşar, vali, kaymakam, genel müdür, daire başkanı, x müdürü/amiri gibi efendiler memur. Katmerli maaş alırlar, bir çok giderlerini devlet karşılar. Masrafları olmadığı için maaşları kendilerine kalır.

Öğretmenler ise memurcuk. Tek maaşlısı sürünür. Memleketinden uzak bir ilde ise maaşı o ayki temel ihtiyaçlarını ancak karşılar. Karı koca öğretmen olanı ülkemiz şartlarında orta standartta kötünün iyisi bir hayat sürer. Uzun süre görev yaptıktan sonra 2 tane orta sınıf araba alabilir. Bazı okulların bahçesi oto galerisi gibidir. Sıfır arabayı öğretmen maaşıyla peşin alanı zor çıkar. Çoğuna ya anne babadan destek vardır ya da yıllarca sürecek kredi çekerek almışlardır.

Aileden zengin olup başka gelir kaynakları bulunan, öğretmenliği yan iş olarak yapanlar arabalarını başbakanın verdiği çok yüksek maaşla almıyor.
 
Geri
Üst