Epson 3150 kafası tıkalı, ne yaptıysam açılmadı

Kodla Büyü

Recep.Hoca

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Özel solisyon, aseton, sıcak su ile denedim bir türlü bir renk açılmadı

Başka önerisi olan var mı arkadaşlar

Kafa için 2500 tl istiyorlar, kendisi zaten 6000 tl

Öneri bekliyorum arkadaşlar

elden düşme bir tane bul çöpe atılacak veya arşive kaldırılmış ondan çıkar sendekine tak
veya şehirlerde bilgisayar araç gereç vs lerin toplandığı depolar var oralara uğra mutlaka çıkma bulursun hemde bedava

Hocam asperok mavi güçle dene ama kafayı patlatmadan şırıngaya aşırı baskı yapmadan ve hemen sonrasında kireçsiz su ile durulaman lazım her nozülü. Eğer kafa patlak değilse ve %80 orasında açılırsa kullanım sonrası ilerleyen günlerde (2-3 hafta sürebilir) tamamı açılıyor. Bu arada kafanın elektronik kısmına herhangi bir şekilde sıvı teması olursa ve kafa iyice kurumadan takmaya çalışırsan hem kafa hem anakart yanabilir bilgin olsun.

Bir de mürekkepleri koyduktan sonra tank kapaklarını hiç açmayın hocam. Her seferinde mürekkep geri kaçıp hava yapıyor ve kafa kısa sürede tekrar kuruyor.

Sayın Hocam, mürekkep kapaklarını açtıktan sonra duraklat tuşuna basarak mürekkep çekme işlemi yapıyorum, kapaklar açıkken kafa temizleme yapıyorum. Bunları ard arda 5-6 sefer yaptıktan sonra açılıyor bizdekiler.

Şu an ki okuluma geldiğimde %70-80 oranında kurumuş epson L3060 kafasını bu şekilde çalıştırmıştım. Ayrıca özel solüsyon kısmen tıkalıysa açıyor ve kafa içerisinde kalırsa bu seferde kendisi pıhtılaşıp tekrar tıkanmaya neden oluyor tavsiye etmem. Mavi güçte aynı şekilde hemen açıyor ve durulanması gerekiyor defalarca nozülün.

Sürekli, açılana kfar kafa temizleme yaptırıyorum, derin temizlk ve kafa temizleme sürekli, 2 güne açıldı bendekiler, belki şansıma.

ilksms
Geri