muharrem44' Alıntı:
Arkadaşlar benimde haziran sonu gibi kurslarım bitiyor. Ancak idarecilerim haziran ayı sonunda okullarda seminer olduğu ve tüm öğretmenlerin 15 saat ek ders görevi yapmış sayıldığı gibi bizimde 15 saat ek ders alabileceğimizi söylüyorlar.
Bizi diğer öğretmenlerle kıyaslıyorlar. Ancak onlar derse girmezken biz fiili olarak derse giriyoruz. Bu konuda bilgisi olan var mı? Yada bulunduğunuz müdürlüklerde nasıl davranılıyor?
Bir de Temmuz ayında tatil yapmanız zorunludur diyorlar. Şimdiden teşekkürler...
ek ders kararları 16 madde bu işi açıklıyor arkadaşlar.ben de sordum milli eğitime 18 saat almalısınız deyip bu maddeyi örnek gösterdiler...
Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller
MADDE 16- (1) Bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında bulunan personelden;
a) Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilenler; fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir.