Ek Ders Ücreti Ödenmeden Zorla Ek Ders Görevi

Kodla Büyü
Boşuna yazıyorum burada maalesef hiç bir hukuki zemini olmayan görüş ve yazılar normal kabul ediliyor ve biz de boşa burada fikir beyan ediyoruz. Kamu zararı lafını en çok kullanan kamuyu zarara uğratandır kimse kusura bakmasın. Kolay gelsin.

Burada sorun şu ki YOS bir görevlendirme. Okulunda derse girdikten sonra yaptığın bir görev ve görevlendirildiğiniz yerler de belli. Başka bir okulda ders görevi aslında görevlendirme üstüne görevlendirme oluyor. Ayrıca siz görevlendirme sonucunda zaten ek dersinizi tamamlıyorsunuz. Bu konu ile ilgili sendikanın hukukla ilgilenen üyesine danışın.
Bana göre Valilik oluru ile görevlendirme olan YOS üzerine İlçenin ikinci bir görevlendirme yapması yetki aşımı. Siz zaten okulunuzdaki dersler haricinde kalan zamanda görevlendirildiğiniz görev yerinde YOS olarak bulunmak zorundasınız. Ayrıca bu açıdan bakarsanız okuldaki Müdür ve Müdür yardımcına da başka bir okulda ders tamamlama versinler. Bu ne kadar mantıksız ise sizin durumda tam olarak öyle bence.

başka konuda da çok yakın zamanda benzer durum konuşuldu. zorunlu ekders karşılığı görevlendirme olmaz. öğretmen kendi okulunda 21 saat derse zorlanabilir çünkü norm ona göre hesaplanmıştır ama başka okulda 21 saate tamamlamaya zorlanamaz. adı üstünde EKDERS

yönetmeliğe 21 saat maaş karşılığı yazmayı bilmiyorlar mı !!!

element uydurmayın...

aaaa.webp

Son düzenleme:
+6 zorunlu ek ders. 15 maaş karşılığı 6 zorunlu olarak, öğretmenin isteğine bağlı olmadan verilen ek ders. Bir yerde ders varsa önce maaş karşılığı ve zorunlu ek ders dolduruluyor. Siz 30 saatin üstünde yos görevinin hakkaniyete uymadığını, angarya olduğunu anlatın bakanlığa. +6 ek ders hakkımızdırın cevabını yukarıdaki gibi veriyor bakanlık. Boş yere tartışılıyor bu konu.

Hocam öyle şey olur mu. O zaman nasılsa 18 saat ücret alıyor diye 30 saat ders ver kalan zamanda yos görevini yap de. Olacak iş mi. Yos kavramını eziyete çevirmekten başka bir şey değil. Kaldırsınlar tamamen herkes işine baksın. 15 saatin üstü +6 saat mevzuat gereği ek ders ücretidir. Bunu yos zaten 18 alıyor deyip zorunlu ve karşılıksız vermek zulümdür. 21 zorunludur doğru ama +6 sı ücret olmak şartıyla zorunludur. Bu şart sağlanmıyorsa yani Ücretini vermiyorsa dersi de veremez.
Süper fikir hocam ama bence bakanlık duymasın. Bu fikri ciddiye alıp gerçekleştirebilir.

Açık açık iddia ediyorum, bakanlık YOS'u kaldıracak, son demler bunlar. Norm fazlası öğretmenlere bu görevi verecek zorunlu olarak, tabiki eğitim verdikten sonra. Eğitimi de il/ilçe sorumluları verirler kağıt üstünde. Bunlar benim tahminlerim sadece, beklentim değil. Yos şartlarının zorlaştırılması, idarecilerin yos ek derslerinden rahatsız olması bunun delilleri.

Kamu zararı maddesi ile bahsedilen konu ilçedeki ders açığı değil, aynı okulda birden fazla YOS adayı varsa ders yükünün kamu zararı oluşturmayacak şekilde paylaştırılması. Yani madde ders ihtiyacı olan başka okullara görevlendirme yapılmasını değil, YOS görevlendirmesi sırasında ders dağılımını düzenliyor. Bu yüzden ilçedeki ders açığı gerekçesiyle sınırsız ders yükü verilebilir şeklinde yorumlanamaz.
Madde, ilçedeki ders açığıyla ve başka okula ders görevlendirmesiyle ilgili değil, YOS adayları arasında ders dağılımıyla ilgili.

9- YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilecek öğretmenin, öncelikle kendi okulunda görev yapması esastır. Okulda görevlendirme şartlarını taşıyan birden fazla BT/ BÖTE öğretmeni bulunması durumunda, ihtiyaç doğrultusunda ve eğitim-öğretim aksatılmayacak şekilde diğer okullara görevlendirme yapılabilir. YEĞİTEK Okul Sorumlusu görevi, öğretmenin kadrosunun bulunduğu ilçe sınırları içerisinde yürütülür; ilçede ihtiyaç bulunmaması hâlinde, ilçe grubu içinde görevlendirme yapılabilir.
Görevlendirmeler yolluk yevmiye ödemesi gerektirmeyecek şekilde yapılır.
Aynı okulda birden fazla YEĞİTEK Okul sorumlusu adayı varsa; mevcut ders yükü kamu zararı oluşturmayacak şekilde paylaştırılır.

Son düzenleme:
3-Görevlendirilen öğretmenler, mevzuatı gereği yürütmek zorunda oldukları ders görevini yerine getirdikten sonra kalan zamanda bu görevi yürütecektir. Görevlendirilen öğretmenin yerine ders ücreti karşılığı öğretmen görevlendirmesi veya başka bir öğretmen talep etme yoluna gidilmeyecektir. 21 saatten fazla ders yükü öğretmenlere okulu dışında YEĞİTEK Okul Sorumlusu görevi verilmeyecektir.

7- Görevlendirilen öğretmenler, öncelikle asli görevleri olan ders görevlerini yerine getirirler; mevzuatı gereği yürütmek zorunda oldukları ders görevini yerine getirdikten sonra kalan zamanda bu görevi yürütürler. 21 saatten fazla ders yükü olan öğretmenlere, kendi okulu dışında YEĞİTEK Okul Sorumluluğu görevi verilmez. Görevlendirmeden kaynaklı ders ücreti karşılığı öğretmen görevlendirmesi veya başka bir öğretmen görevlendirmesi talebinde bulunulamaz.

-----
Esaslar yazısından 2 madde. Mevzuat gereği öğretmensiniz ve eğitim bölgesine dahil olan okullarda 21 saat derse girme zorunluluğunuz var. Çünkü İLMEM-İLÇEMEM diğer okulda öğretmen yok ise (olsa bile görevlendirmeymiş-yok sayılır) o 6 saat ders için Eğitim bölgesindeki tüm öğretmenler (YOS olan-olmayan) hepsi 21 saat dersi doldurmadan ek ders ücreti karşılığı öğretmen görevlendiremez.
Peki BÖTE öğretmeni olmayan okuldaki 6 saat derse kim girmeli. Eğitim bölgesinde maaş karşılığı doldurmayan öğretmen, ulaşım olarak en yakın okuldaki öğretmen, Hizmet puanı az olan öğretmen vb... girecek. Buna da ilçedeki komisyon karar veriyor.
----

Burada sorun şu ki YOS bir görevlendirme. Okulunda derse girdikten sonra yaptığın bir görev ve görevlendirildiğiniz yerler de belli. Başka bir okulda ders görevi aslında görevlendirme üstüne görevlendirme oluyor. Ayrıca siz görevlendirme sonucunda zaten ek dersinizi tamamlıyorsunuz. Bu konu ile ilgili sendikanın hukukla ilgilenen üyesine danışın.
Bana göre Valilik oluru ile görevlendirme olan YOS üzerine İlçenin ikinci bir görevlendirme yapması yetki aşımı. Siz zaten okulunuzdaki dersler haricinde kalan zamanda görevlendirildiğiniz görev yerinde YOS olarak bulunmak zorundasınız. Ayrıca bu açıdan bakarsanız okuldaki Müdür ve Müdür yardımcına da başka bir okulda ders tamamlama versinler. Bu ne kadar mantıksız ise sizin durumda tam olarak öyle bence.
Olay budur. Sorun maaş karşılığı ya da 21 saati tamamlatması değil, yos görevlendirmesi yapıldıktan sonra sana ders verdim demesi. Baştan planlama yapılır herkes üzerindeki ders yükünü değerlendirip ona göre yos görevi ister ya da istemez. Kimsenin bize öğretmen olduğumuzu hatırlatmasına ihtiyacımız yok.

Olay budur. Sorun maaş karşılığı ya da 21 saati tamamlatması değil, yos görevlendirmesi yapıldıktan sonra sana ders verdim demesi. Baştan planlama yapılır herkes üzerindeki ders yükünü değerlendirip ona göre yos görevi ister ya da istemez. Kimsenin bize öğretmen olduğumuzu hatırlatmasına ihtiyacımız yok.
Hocam YOS görevlendirmeleri, ilçenin ek ders karşılığı ders tamamlama görevlendirmelerinden önce yapılıyor.
Ben YOS olmak istiyorum çünkü zaten okulda ki işleri ben yapıyorum bedavaya neden yapayım ki en azından ek dersimi alırım.
İlçe ders tamamlama vereceğim sana diyor ve 2 görevlendirme üst üste binmiş oluyor. Benim YOS olmamı engelleyen bir durumum yok, ücret ödenmeden uzak mesafedeki bir okula ders tamamlamaya gitmeye mecbur bırakılıyorum maalesef, hangi öğretmen para almadan bedavadan bir okulda derse girer bunu da anlamak mümkün değil.

Hocam YOS görevlendirmeleri, ilçenin ek ders karşılığı ders tamamlama görevlendirmelerinden önce yapılıyor.
Ben YOS olmak istiyorum çünkü zaten okulda ki işleri ben yapıyorum bedavaya neden yapayım ki en azından ek dersimi alırım.
İlçe ders tamamlama vereceğim sana diyor ve 2 görevlendirme üst üste binmiş oluyor. Benim YOS olmamı engelleyen bir durumum yok, ücret ödenmeden uzak mesafedeki bir okula ders tamamlamaya gitmeye mecbur bırakılıyorum maalesef, hangi öğretmen para almadan bedavadan bir okulda derse girer bunu da anlamak mümkün değil.
Hocam maalesef başına gelmeden kimse anlamıyor. Anlamak zorunda kalacakları günler gelmez umarım. Bugün size olan yarın başkasına da olacak maalesef. Bunu anlamak istemeyen bir meslek grubuyuz

Hocam dilekçe yaz yos görevini bırak. De ki ben başvuru yaparken ders yüküm ve şartlarım uygundu ona göre karar verdim. Sonradan görevlendirme vs çıkardılar.

Hocam dilekçe yaz yos görevini bırak. De ki ben başvuru yaparken ders yüküm ve şartlarım uygundu ona göre karar verdim. Sonradan görevlendirme vs çıkardılar.
Hocam YOS görevini neden bırakıyım ki, okulumda zaten tahtalara bakıyorum, bazen yeri geliyor saatlerce uğraştığım oluyor, o kadar emek veriyorum bedavaya neden iş yapıyım ki, YOS'u bırakırsam ilçenin de istediği olmuş olacak, nasıl olsa YOS görevi yok görevlendirme devam eder.

madem öyle dersinizi girin çıkın hocam, kalan zamanda da sadece REHBERLİK yapın işin kendisini değil ama sadece ders saati içinde kendi dersinizi bölmeden

Hocam YOS görevini neden bırakıyım ki, okulumda zaten tahtalara bakıyorum, bazen yeri geliyor saatlerce uğraştığım oluyor, o kadar emek veriyorum bedavaya neden iş yapıyım ki, YOS'u bırakırsam ilçenin de istediği olmuş olacak, nasıl olsa YOS görevi yok görevlendirme devam eder.
1. yol: Dİlekçe yazın, "YOS görevlendirme sonrası ders saatim arttığı için YOS görevini bırakmak istiyorum" diye.
Yada,
2. yol: 21 saatten kalan zamanda, Sadece ders saati dışında YOS görevi yapın, yaptığınız işleri öyle güzel! yapın ki, işleri sürüncemede bırakın, neden bu iş bitmedi diyene "dersim var dersim bitince bakacağım" deyin geçin.
Bu yollarda sistemde düzelme ihtimali artar.
3. yol, ders mers dinlemeyin, öğretmen idare ne derse öncelikle o işi yapın. Bu yolda Kesin her yıl 21 saat+YOS görevi yapmaya devam edersiniz.

Kendi adıma konuşuyorum, 21 saat dersim olsa zaten nöbet kulüp ile haftalık 13 saat ek ders ödemesi alırım sayın arkadaşlar. 3 günde maksimum 4 günde biter gider.

bu nasıl bir öneridir sayın hocam. çocukların günahı ne ? öğretmeniz biz. asıl işimiz bu değil mi.
Akıllı tahta bozuk öğrenci yararlanamıyor, idarenin excelde işi var içinden çıkamıyor, İngilizce öğretmeninin flash belleğine virüs girmiş....
YOS bunları çözecek, bu sorunlar da çözülünce yine öğrencinin yararına işler yapılmış olacak. Her şey öğrenci için.
Geçmişten günümüze YOS-formatör olan çoğu kişi bu işleri dersinin önüne koydu. Ne zaman ki dersi önceleriz o zaman MEB de dersi önceler.

Akıllı tahta bozuk öğrenci yararlanamıyor, idarenin excelde işi var içinden çıkamıyor, İngilizce öğretmeninin flash belleğine virüs girmiş....
YOS bunları çözecek, bu sorunlar da çözülünce yine öğrencinin yararına işler yapılmış olacak. Her şey öğrenci için.
Geçmişten günümüze YOS-formatör olan çoğu kişi bu işleri dersinin önüne koydu. Ne zaman ki dersi önceleriz o zaman MEB de dersi önceler.
ne olursa olsun öğretmenin asıl görevi dersini zamanında ve en iyi şekilde anlatmaktır. gerisi teferruat. ne sebeple olursa olsun dersini aksatan öğretmenin vebali büyüktür. "şu dersime giremedim çünkü tahtayı yaptım, ingilizcecinin flashı ile uğraştım vs." yok öyle bişey. tahtanın bozuk olup yapılamaması, ingilizce öğretmenin virüslü flashı, idarenin excel işi vb. bilişim öğretmeni dışındaki idareci (üst düzey dahil) lerin düşünmesi gereken işlerdir. o işlerin eksikliğinden dolayı aksayan dersler de yine onların vebalidir.
konuyu uzatmayacağım. iyi günler.

Özellikle en son çıkan ve adına Yos denilen görevlendirmeyi kabul edenin kendine saygısı olmadığını düşünüyorum. Bir öğretmenin 3-5k fazla alıcam diye bu kadar iş yükünü çekmesini garipsiyorum. 3-5k diyorum gerçekten sadece o kadar sizde hesaplayın. 21 saat derse giren bir öğretmen niçin Yos olduğuna anlam veremiyorum. +bu kadar angarya işi yapıp üstüne 21 saat derse giren bi branş yok arkadaşlar. Çok meraklıysanız gidin müdür yardımcısı olun ki onlar anca sizler kadar çalışıyor, en azından derse girmezsiniz, hemde daha fazla ekders alırsınız

ilksms
Geri