Ek Ders Ücreti Ödenmeden Zorla Ek Ders Görevi

Kodla Büyü
Boşuna yazıyorum burada maalesef hiç bir hukuki zemini olmayan görüş ve yazılar normal kabul ediliyor ve biz de boşa burada fikir beyan ediyoruz. Kamu zararı lafını en çok kullanan kamuyu zarara uğratandır kimse kusura bakmasın. Kolay gelsin.

Burada sorun şu ki YOS bir görevlendirme. Okulunda derse girdikten sonra yaptığın bir görev ve görevlendirildiğiniz yerler de belli. Başka bir okulda ders görevi aslında görevlendirme üstüne görevlendirme oluyor. Ayrıca siz görevlendirme sonucunda zaten ek dersinizi tamamlıyorsunuz. Bu konu ile ilgili sendikanın hukukla ilgilenen üyesine danışın.
Bana göre Valilik oluru ile görevlendirme olan YOS üzerine İlçenin ikinci bir görevlendirme yapması yetki aşımı. Siz zaten okulunuzdaki dersler haricinde kalan zamanda görevlendirildiğiniz görev yerinde YOS olarak bulunmak zorundasınız. Ayrıca bu açıdan bakarsanız okuldaki Müdür ve Müdür yardımcına da başka bir okulda ders tamamlama versinler. Bu ne kadar mantıksız ise sizin durumda tam olarak öyle bence.

başka konuda da çok yakın zamanda benzer durum konuşuldu. zorunlu ekders karşılığı görevlendirme olmaz. öğretmen kendi okulunda 21 saat derse zorlanabilir çünkü norm ona göre hesaplanmıştır ama başka okulda 21 saate tamamlamaya zorlanamaz. adı üstünde EKDERS

yönetmeliğe 21 saat maaş karşılığı yazmayı bilmiyorlar mı !!!

element uydurmayın...

aaaa.webp

Son düzenleme:
+6 zorunlu ek ders. 15 maaş karşılığı 6 zorunlu olarak, öğretmenin isteğine bağlı olmadan verilen ek ders. Bir yerde ders varsa önce maaş karşılığı ve zorunlu ek ders dolduruluyor. Siz 30 saatin üstünde yos görevinin hakkaniyete uymadığını, angarya olduğunu anlatın bakanlığa. +6 ek ders hakkımızdırın cevabını yukarıdaki gibi veriyor bakanlık. Boş yere tartışılıyor bu konu.

Hocam öyle şey olur mu. O zaman nasılsa 18 saat ücret alıyor diye 30 saat ders ver kalan zamanda yos görevini yap de. Olacak iş mi. Yos kavramını eziyete çevirmekten başka bir şey değil. Kaldırsınlar tamamen herkes işine baksın. 15 saatin üstü +6 saat mevzuat gereği ek ders ücretidir. Bunu yos zaten 18 alıyor deyip zorunlu ve karşılıksız vermek zulümdür. 21 zorunludur doğru ama +6 sı ücret olmak şartıyla zorunludur. Bu şart sağlanmıyorsa yani Ücretini vermiyorsa dersi de veremez.
Süper fikir hocam ama bence bakanlık duymasın. Bu fikri ciddiye alıp gerçekleştirebilir.

Açık açık iddia ediyorum, bakanlık YOS'u kaldıracak, son demler bunlar. Norm fazlası öğretmenlere bu görevi verecek zorunlu olarak, tabiki eğitim verdikten sonra. Eğitimi de il/ilçe sorumluları verirler kağıt üstünde. Bunlar benim tahminlerim sadece, beklentim değil. Yos şartlarının zorlaştırılması, idarecilerin yos ek derslerinden rahatsız olması bunun delilleri.

ilksms
Geri