Eba Toplu Şifre Alma

Kodla Büyü

diaboluss

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Eba toplu şifre almak için python betiği yazdım ve ihtiyaç olanların kullanması adına github'a yükledim. İhtiyaç sahiplerine hayırlı olsun.

1-Programı visual studio code veya başka bir python editörü ile aç
2- requirements.txt dosyasını pip ile yükle
3-Mozilla firefox tarayıcı kullanmanız gerekiyor(Yoksa yükle)
4- Programı çalıştır
5- eba hesabına mebbis veya e-devlet ile giriş yap
6- Öğretmen Şifre verme alanına gir
7-Programın terminalinde enter tuşuna bas
8-Öğrenci şifrelerini verdiğinde liste_eba_sifre.xlsx dosyası kendiliğinden oluşturulacaktır.

Not: liste.xlsx dosyasında ilk satır boş olsun

sütunlar aşağıdaki gibi olsun

TC KimlikAdSoyadOkul NoSınıf

e-okul öğrenci işlemleri menüsünden toplu halde öğrenci bilgilerini alabilirsiniz.

edit: Örnek Liste Görünümü ekledim. ilk satırı boş bırakarak bu şekilde e-okuldan kopyala yapıştır yapabilirsiniz toplu listeyi

Adsız.webp

EDİT: python betiği kullanamayacaklar için exe dosyası hem github a hem buraya link olarak ekliyorum.

Not: virüs var olarak görecektir kendi yazdığım program gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Listeye sınıfları nasıl ekliyoruz incelemedim. Bı bakmam lazım programa. 9.siniflara vereceğim

Listeye sınıfları nasıl ekliyoruz incelemedim. Bı bakmam lazım programa. 9.siniflara vereceğim
e-okul öğrenci işleri bölümünden sınıf seçip toplu liste alıyorsunuz hocam. tc kimlikleriyle beraber listeleniyor zaten onu kopyala yapıştır ile excel de ayarlayabilirsiniz.

Neden sistemde toplu eba şifre verme özelliği yok anlamiyorum. Sınıf seçilir listeden öğretmen istediği öğrencileri seçer. Şifre oluştur denir liste excel olarak indirilebilir yapılır. Bunu yapmak çok mu zor hakikaten.

Son düzenleme:
evet. Öğrencinin 5 gün içerisinde giriş yapıp değiştirmesi lazım. Program üretmiyor zaten ebadan aldığı şifreleri veriyor
Eba'dan aldığı şifre ile her öğrenci için giriş yapıp o şifreyi veya başka bir şifreyi kalıcı hale getirse daha kullanışlı olabilir... Pek çok öğrenci için 5 gün geçiyor... veya öğrenci şifreyi başka bişey yapıyor ama ne yaptığını hatırlamıyor...

Arkadaşlar Eba toplu şifre almak için python betiği yazdım ve ihtiyaç olanların kullanması adına github'a yükledim. İhtiyaç sahiplerine hayırlı olsun.

1-Programı visual studio code veya başka bir python editörü ile aç
2- requirements.txt dosyasını pip ile yükle
3-Mozilla firefox tarayıcı kullanmanız gerekiyor(Yoksa yükle)
4- Programı çalıştır
5- eba hesabına mebbis veya e-devlet ile giriş yap
6- Öğretmen Şifre verme alanına gir
7-Programın terminalinde enter tuşuna bas
8-Öğrenci şifrelerini verdiğinde liste_eba_sifre.xlsx dosyası kendiliğinden oluşturulacaktır.

Not: liste.xlsx dosyasında ilk satır boş olsun

sütunlar aşağıdaki gibi olsun

TC KimlikAdSoyadOkul NoSınıf

e-okul öğrenci işlemleri menüsünden toplu halde öğrenci bilgilerini alabilirsiniz.

edit: Örnek Liste Görünümü ekledim. ilk satırı boş bırakarak bu şekilde e-okuldan kopyala yapıştır yapabilirsiniz toplu listeyi

Ekli dosyayı görüntüle 80038

EDİT: python betiği kullanamayacaklar için exe dosyası hem github a hem buraya link olarak ekliyorum.

Not: virüs var olarak görecektir kendi yazdığım program gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

öncelikle teşekkür ederim hocam, tek kullanımlık şifreyi de değiştirip normal şifre yapan haline çevirme şamsınız olur mu

çok dua alırsınz :))

1 ders saatimiz var, tek kullanımlık şifreleri normal şifreye bile dönüştürmeye yetmez

Öğrenci işlerinde T.C listesi alma bölümü yok. Sınıf listesi çıkıyor ama kopyala yapıştır ile T.C ler resim olarak yapışıyor.

1000060745.webp

Hocam exe çalıştırdığımda tc kimlik no alıyor ama sonuna .0 eklediği için hata veriyor

ilksms
Geri