e-tab5 aktivasyonu yapabilen

Kodla Büyü

bote2002

Aktif Üye
iki gün önce e-tab5 ler geldi. Fakat tabletleri aktive edemedik. resolve host hatası veriyor... Var mı yapabilen...

Eba.gov.tr ye baglanabiliyor musunuZ? Burda da tabletler gelmis ancak benim gorevlendirme baslamadi. HenuZ deneme firsatim olmadi. Gecen yilkilerde de cok sorun oldugu oluyordu. Birkac gunde kendiliginden geciyordu baglanti sorunlari. Ara sira denemek lazim.

bende de aynı sıkıntı var fatih wireless otomatik bağlanıyor dediler fakat bizim tablet ağ bekleniyor diyor var mı aynı durumda olan

Malesef bende sabahtan beri uğraşıyorum. Eba sifresi alamıyorum.
Aktivasyon işlemleri başlamadı daha galiba.

Bizim okula da e-tab5ler geldi müdür aktive edip dağıtın diyor otomatik f@tih wifisi çıkıyor ama bağlantı yok diyor.
Telefonumun internetinden bağlanmaya çalıştım aktifleştirmek için telefonun wifisine bağlanmadı bir türlü.
Yaşar hocamın dediği gibi öğrencilere eba.gov.tr/ogrencisifre adresinden şifre alamadık.
Yapan biri olursa paylaşırsa nasıl yaptığını sevinirim :)

bugün EBA dan öğrenci şifresi alabiliyorum. Daha henüs tabletleri aktifleştirmeyi denemedim.

Hocam önce eba şifrsnin alın
Daha soonra tableti acın wifi bağlanmak için şifreyi yazın bağlan a basın sonra tableti kapatıp açın açılınca wifi ye bağlanmış oluyo zaten
daha sonra öğrenci tc sini ve sifresini yazın aktive et butonuna basın

Bizde de f@tih ve F@tih olmak üzere 2 adet wifi çıkıyor ama idarede bunların wifi şifreleri falan yok. hepsi standart mı bu şifrelerin acaba. Şifreyi bilen birisi PM atabilir mi?

Bende normal meb internetinden yapıyorum normal wifi yani fatih değil
Şifresini biliyordum zaten

geçen hafta salı ve çarşamba aktivasyon yaptık sorun yoktu...
ancak bugün bir öğrenci kendisi yapacakken olmadı diye getirdi bu hatayı veriyor.

sanırım eba dan kaynaklı bir sorun var. kurs girişleri yapılıyor. yoğunluktan sorun yaşanıyor olabilir. haftaya bir daha denemekte fayda var.

yasar50' Alıntı:
Daha soonra tableti acın wifi bağlanmak için şifreyi yazın bağlan a basın sonra tableti kapatıp açın açılınca wifi ye bağlanmış oluyo zaten

Hocam bu işleme başlamadan önce Pybs'den tabletleri öğrenci ile eşleştirme gibi birşey yapıyoz mu. Yarın deneyeceğim ben de...

Bir de önce rapor alınması bekleniyor gibi bir ifade var. Orada ki işlem basamaklarını takip edip rapor oluşturmak mı gerekiyor. Belge taratıp eklemek mi lazım.

selcuklu' Alıntı:
yasar50' Alıntı:

Hocam bu işleme başlamadan önce Pybs'den tabletleri öğrenci ile eşleştirme gibi birşey yapıyoz mu. Yarın deneyeceğim ben de...
Etkinleştirme olayında tablet öğrenci ile eşleşmiş oluyor bunun için ekstra bir işlem gerekmiyor.

öğrenci tabletlerinin gördüğü ap lerin sağladığı "fatih" wifisine bağlantı için ne yapmak gerekir acaba bilgisi olan var mı? otomatik mi bağlanması gerekiyor yoksa bi yerlerden şifre mi almamız lazım

biltek99' Alıntı:
Bugün aktifleştirme gerçekleştirebildim sonunda.
Arkadaş etkinleştirdiyseniz bi açıklayın bakalım nasıl yapacaz.
1) her öğrencinin tc no sunu girip ebadan tek tek şifre mi oluşturcaz. (eğer yapılacaksa Toplu yapma imkanı yok mu)
2) Fatih ağı var okulda 2 tane ama şifesini bilen yok kendiside otomatik bağlanmıyor. Bekleyecekmiyiz bağlanmasını?
3) pybs sisteminde herhangi birşey var mı yapılacak?

jb.can' Alıntı:
biltek99' Alıntı:
Bugün aktifleştirme gerçekleştirebildim sonunda.
Arkadaş etkinleştirdiyseniz bi açıklayın bakalım nasıl yapacaz.
1) her öğrencinin tc no sunu girip ebadan tek tek şifre mi oluşturcaz. (eğer yapılacaksa Toplu yapma imkanı yok mu)
2) Fatih ağı var okulda 2 tane ama şifesini bilen yok kendiside otomatik bağlanmıyor. Bekleyecekmiyiz bağlanmasını?
3) pybs sisteminde herhangi birşey var mı yapılacak?
Okulun şifresi ile kurs modulune giriş yapın toplu eba şifresi veriyor.
Etkinleştirme için fatih ağı şart değil herhangi bir ağa bağlayın yapın hiç yoksa telefondan interneti paylaşıp yapabilirsin.

Toplu şifre ekranı yoğunluktan dolayı kapatılmış şimdilik. Bekleyelim bakalım...

Bende tabletleri dağıtımaya başladım ancak aktivasyonda sorun yaşıyorum. Sınıflarda ki FATİH ağına bağlanmıyor yada bağlansa bile kullanıcı adı şifre ekranı gelmiyor.
Herkes aynı durumda mı yoksa Sınıflardaki FATİH ağından faydalanabilen var mı?

pasha16' Alıntı:
Bende tabletleri dağıtımaya başladım ancak aktivasyonda sorun yaşıyorum. Sınıflarda ki FATİH ağına bağlanmıyor yada bağlansa bile kullanıcı adı şifre ekranı gelmiyor.
Herkes aynı durumda mı yoksa Sınıflardaki FATİH ağından faydalanabilen var mı?
Bu gibi durumlarda wifi şifresini gir tableti kapat aç düzelecektir.

Ben de wifiye bağlanıyorum. (Fatih'in otomatik wifilerinden olmadı) TC Kimlik ve şifre ekranı geliyor ama hep hata alıyorum. Aktifleştiremedim bir türlü.

Okul ağında hata vermişti. Cep telefonundan bağlanıp denedim aktif edildi. Teşekkürler bilgilendirmeler için.

BBNET
Geri