E-tab 5 Temel Sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan incisu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

incisu

Site Gezgini
e-tab 5 tabletlerin aktivasyonunu, f@tih ağlarından başka ağlarla sağlayabildik ancak bazı önemli sorunlar var.

1)Tablet açıldıktan sonra kablosuz ağları görmüyor
2)Bluetooth pasif, açık olanlarda diğer cihazları görmüyor.
3)Saat ayarı yapılamıyor
4)Usb kabloyla bilgisayara bağlandığında bilgisayar tableti görmüyor

Bunlara çözüm bulabilen arkadaşlar varsa çözümleri lütfen bizimle de paylaşın..

Eba market calışmayı durdurdu hatası geliyor. Evdeki wifiden gece bile indirmeye calısıyorum bugune kadar en fazla %94 olmus indirilen sonra pat diye kesiliyor.

Geliştirici sekmesini göremiyorum.

Arada bir alttaraflarda bilmem ne dosyası calismayi durdurdu gibi hatalar cıkıyor.

Arkadaşlar bazı tabletler aktifleşti, bazıları aktifleştirilirken "Hata:..... unable to resolve host" hatası veriyor, ne yapmam lazım?

TheFalLen' Alıntı:
Arkadaşlar bazı tabletler aktifleşti, bazıları aktifleştirilirken "Hata:..... unable to resolve host" hatası veriyor, ne yapmam lazım?

Ağa bağlanmada sorun yaşanmış olabilir, f@tih ağından deniyorsanız başka bir ağa bağlanıp deneyin

incisu' Alıntı:
e-tab 5 tabletlerin aktivasyonunu, f@tih ağlarından başka ağlarla sağlayabildik ancak bazı önemli sorunlar var.

3)Saat ayarı yapılamıyor

"1)Tablet açıldıktan sonra kablosuz ağları görmüyor "

Kurumsal cihaz yönetiminde ağlar görünüyormuş arkadaşlar. :) Aktivasyondan sonra bir ağa bağlanmak için bu menüyü kullanabilirsiniz.

General Mobile tabletlere bilgisayardan kablo ile nasıl veri aktarabiliriz. Tableti pc ye bağladığımda sadece sarj fonksiyonu aktif. Dosya aktarımı için tableti görmüyor.

benim tablet hiç aktive almıyor arkadaşlar sebebi ne olabilir? sürekli aktivasyon kodunu gir diyor...

Tuna54^' Alıntı:
General Mobile tabletlere bilgisayardan kablo ile nasıl veri aktarabiliriz. Tableti pc ye bağladığımda sadece sarj fonksiyonu aktif. Dosya aktarımı için tableti görmüyor.
Nasil bagladiniz hocam? Hangi kablo ile

Tuna54^' Alıntı:
Nasil bagladiniz hocam? Hangi kablo ile

Tabletler projenin 3. ayağı değil mi arkadaşlar?
Bizde Elektrik ve Network ağı kurulmadan öğretmen tabletleri geldi. Öğrenci tabletleri de gelecekmiş yakın zamanda.
Bu arada ben de 6-7 adet tabletin aktivasyonunu yapamadım, sanırım sunucu kaynaklı.

incisu' Alıntı:

3)Saat ayarı yapılamıyor

Tablet kablosuz ağı görüyor ve şifre istiyor.
Şifreyi girmeme rağmen bağlanmıyor. (şifre doğru)
Telefonun internetinde de aynı şekilde bağlanamıyor.
Bu yüzden aktivasyon için bilgi istediği sayfa gelmiyor...
Sorun ne arkadaşlar?
2 ayrı tablette aynı sorun var.

Arkadaşlar bizim okulda tablet tahta fiber internet herşey sorunsuz çalışıyor.Öncelikle dağıtılan tabletler f@tih ve F@tih ağlarını görüp otomatik bağlanıyor.Bu ağlar için şifre girme diye bişey yok.Sizin bişey yapmanıza gerek yok tablet ağı gördü mü otomatik bağlanıyor zaten.

Arkadaşlar wifi bağlanma için kesin çözüm;
Eğer fatih ağı dışında bir ağdan bağlanmak istiyorsanız;
ağın şifresini girin ve reset atın. açıldığında ağınıza bağlanmış olacaktır.

bluetooth'un diğer cihazlar tarafından görülmesi için ayarlar->bluetooth açtıktan sonra androit bt nin üstüne tıklamamız gerekiyor. 2 dk zaman veriyor diğer cihazlar tarafından görülmek için. hem dosya alımı hem dosya gönderimi yaptım. başarısız olanlar aktarımlar oldu fakat 2-3 deneme de aktarımlar tamamlandı.

ayarlar menüsünden saati çok aradım fakat bulamadım. oysaki saate menüden girecekmişiz. saat ayarını bende değiştiremedim fakat saat ayarını otomatik olarak internetten çekiyor. saat menüsüne girerseniz altta kırmızı bir yuvarlak var ona basınca dünya saatleri geliyor farklı ülkeleri seçtim fakat yine istanbul'un saatini verdi.

Data kablosuyla ve lg3 ün kablosuyla denedim bilgisayara bağlanmayı ikisinde de görmedi zaten usb takınca da hiç bir ses gelmiyor. fakat şarj ediyor. belki koruması vardır. bilmiyorum araştırıyorum ..

yavaş yavaş dökülmeye başladı en büyük sıkıntı açma kapama düğmesi ve ses düğmeleri. bi süre sonra aşırı hassaslaşıyo hatta o sebeple kendiliğinden açılıp kapanıyo servise gönderdik bakalım gelenler tekrarlayacak mı.

fmg66' Alıntı:
yavaş yavaş dökülmeye başladı en büyük sıkıntı açma kapama düğmesi ve ses düğmeleri. bi süre sonra aşırı hassaslaşıyo hatta o sebeple kendiliğinden açılıp kapanıyo servise gönderdik bakalım gelenler tekrarlayacak mı.
Sürekli restart etmesinin sebebi güç tuşunun hassasiyeti mi acaba?
Fabrika ayarlarına dönme tuş kombinasyonu nedir nasıl yapıyor?

incisu' Alıntı:

3)Saat ayarı yapılamıyor

arkadaşlar yok mu bu sorunlara çözüm bulabilen :( nedir böyle tablete dosya aktarımı yapılmıyor hiç bir şekilde. Ben btr yim diğer hocalar sorup duruyor

Arkadaşlar tabletlerin usb leri kapalı geldi zaten sadece bluetooth açık. Kablosuz ağ sorununu da varvarvar arkadaşımız anlatmış.
Aktif olmayanlarla ilgili ek olarak şunu söyleyebilirim. Üzerinde vestel tablet bulunanlar varsa onları düşürtmelisiniz. ve o şekilde olanların aktivasyonu için bakanlık bekleyeceksiniz en kısa zamanda halledeceğiz demiş. Onun dışında aktive olmayanlar varsa da ebadan kaynaklı sorunlar olabilir ya da bazen yoğunluktan tüm tc leri girmemiş oluyor bakanlıktakiler 2-3 gün arayla deneyin derim.

Tabletlerle ilgili karşılaştığım sorunlar ve çözümlerini yazıyorum arkadaşlar;
- Aktivasyon yapılamayan tabletler için Ağa bağlanma- sorunu oluyor, fatih ağı dışında farklı kablosuz ağlardan da bağlanıp aktivasyon yapılabilir.
- Aktivasyon fatih ağına bağlandığında hata verebiliyor, bir kaç denemeden sonra bağlantı gerçekleşiyor ve Aktivasyon sağlanıyor.
- Tabletler açılmıyorsa AçmaTuşu, Ses ArttırmaTuşu ve Ses AzaltmaTuşu na birlikte basılarak boot yapıp recovery yaparak yeniden kurulum yapabilirsiniz.
- Bazı tabletlerde BİOS ekranı gibi bir ekran geliyor, Boot yapılsa bile aynı ekran geliyor, bu tabletler Teknik servise gönderilecek.
- Bluetooth, wireless vs sorunlarda tekrar boot yapıp recovery ile yeniden kurulum yapılarak sorun çözülüyor.

Benim karşılaştığım sorunlar ve çözümleri böyle, iyi çalışmalar.

gitarist6207' Alıntı:
Tabletlerle ilgili karşılaştığım sorunlar ve çözümlerini yazıyorum arkadaşlar;
- Aktivasyon yapılamayan tabletler için Ağa bağlanma- sorunu oluyor, fatih ağı dışında farklı kablosuz ağlardan da bağlanıp aktivasyon yapılabilir.
- Aktivasyon fatih ağına bağlandığında hata verebiliyor, bir kaç denemeden sonra bağlantı gerçekleşiyor ve Aktivasyon sağlanıyor.
- Tabletler açılmıyorsa AçmaTuşu, Ses ArttırmaTuşu ve Ses AzaltmaTuşu na birlikte basılarak boot yapıp recovery yaparak yeniden kurulum yapabilirsiniz.
- Bazı tabletlerde BİOS ekranı gibi bir ekran geliyor, Boot yapılsa bile aynı ekran geliyor, bu tabletler Teknik servise gönderilecek.
- Bluetooth, wireless vs sorunlarda tekrar boot yapıp recovery ile yeniden kurulum yapılarak sorun çözülüyor.

Benim karşılaştığım sorunlar ve çözümleri böyle, iyi çalışmalar.
:+1:

e-tab 5 öğretmen tableti için...
ayarlar-depolama-uygulamalar açılmıyor ve ayarlar-güvenlik bölümü de yok... çözen var mı?

varvarvar' Alıntı:
Arkadaşlar wifi bağlanma için kesin çözüm;
Eğer fatih ağı dışında bir ağdan bağlanmak istiyorsanız;
ağın şifresini girin ve reset atın. açıldığında ağınıza bağlanmış olacaktır.

bluetooth'un diğer cihazlar tarafından görülmesi için ayarlar->bluetooth açtıktan sonra androit bt nin üstüne tıklamamız gerekiyor. 2 dk zaman veriyor diğer cihazlar tarafından görülmek için. hem dosya alımı hem dosya gönderimi yaptım. başarısız olanlar aktarımlar oldu fakat 2-3 deneme de aktarımlar tamamlandı.

ayarlar menüsünden saati çok aradım fakat bulamadım. oysaki saate menüden girecekmişiz. saat ayarını bende değiştiremedim fakat saat ayarını otomatik olarak internetten çekiyor. saat menüsüne girerseniz altta kırmızı bir yuvarlak var ona basınca dünya saatleri geliyor farklı ülkeleri seçtim fakat yine istanbul'un saatini verdi.

Data kablosuyla ve lg3 ün kablosuyla denedim bilgisayara bağlanmayı ikisinde de görmedi zaten usb takınca da hiç bir ses gelmiyor. fakat şarj ediyor. belki koruması vardır. bilmiyorum araştırıyorum ..

Hocam Allah Razı Olsun. Bu yönem işe yaradı.

BBNET
Geri