E-tab 5 Temel Sorular

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan incisu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
endorfinnn' Alıntı:
Play Store olmayan tabletler var?
Aynı sorunu yaşayıp da çözen var mı ?

İl Koordinatörünüzle görüştünüz mü hocam? Öğretmen tabletlerinde google play store olması lazım bir yanlışlık var o işte :shock:

Evden wifi şifresini girip kapatıp açıyoruz şifre ekranı geliyor ama
tablet sorgulanıyor mesajından sonra
hata:... unable the resolve host

mesajı geliyor.. Ne yapmak gerek bilen var mı.

Tablet dün elime geçti. Uygulama kısmı kısıtlanmış. Çözümü şöylr

Playstore dan gesture search diye bir program var. Yüklüyorsunuz.
Arama ekranuna elinizle ve harf harf (önce u sonra y sonra g) yazıyorsunuz. Her harf yazışında googleın kelime tahmini gibi tahminleri çıkıyor. Uygulama yönetimi simgesi çıkınca basın çalışsın..maalesef sistemde bu simge kaldırılmış. Bu şekilde sistemdeki tüm komutlara ulaşabilirsiniz.
Saygılarla.

Not: bu yöntemle maalesef geliştirici seçenekleri açılmıyor. Geliştirici seçeneklerini aktif etmeme rağmen. Ekran açılıp derhal kapanıyor. Bunu fena kısıtlamışlar.:( playstore kısıtlanmış arkadaşlar bununla aratsınlar. Belki sistemde yüklüdür ama simgesi ekranda değildir. Varsa bulur bu program.

teachers71' Alıntı:

Arama ekranuna elinizle ve harf harf (önce u sonra y sonra g) yazıyorsunuz. Her harf yazışında googleın kelime tahmini gibi tahminleri çıkıyor. Uygulama yönetimi simgesi çıkınca basın çalışsın..maalesef sistemde bu simge kaldırılmış. Bu şekilde sistemdeki tüm komutlara ulaşabilirsiniz.
Saygılarla.
deneyeyim

Playstore olmayan öğretmen tableti sorunu
Arkadaşımınkinde yokmuş. İlk açılışında.
İkinci açılışta gelmil ama giriş yapmıyormuş. Beyaz ekran. Sonraki birkaç açılışta düzelmiş.

Hayır. App installer yüklü olmadığından herhangi bir apk yüklenmeye kalkıldığında direk playstoreye yönlendiriyor. Ğlaystoreda varsa ordan yüklüyor. Yoksa güvenlik ayarlarınız yüklemeye izin vermiyor deyip atıyor :(

Sene başından beri verdiğim tabletler aktive problemi yaşıyor. Fatih ağıyla da telefon internetiyle de denedik olmuyor bir türlü

Bir öğrencinin şifresini 3 kere değiştirdim.Verdiğim şifre ile ebaya girmiyordu.En son bi kere daha değiştirdim sonunda oldu.Aktive olmayanlar eba şifreleri ile ebaya giriyorlar mı baksınlar.Hala aktive olmuyorsa eba şifrelerini değiştirsinler.

teachers71' Alıntı:

Saygılarla.

Bu yöntemle herhangi apk yüklemeye çalışınca önce yükleniyormuş gibi oluyor sonra ertesi gün bir bakıyorsunuz program yok :lol: mdm güncellemesi sağolsun :roll:

Bir ipucu : eba sifresinde özel karakterler varsa tablet aktivasyonu olmuyor. (\=*"'-:;+!? ) Gibi
Bu durumda şifreyi değiştirdikten sonra aktivasyonu yapın.

"0-Ağ yok bağlantı bekleniyor" hatası veren tableti okulda ne yaptımsa aktive edemedim. Defalarca format attım ama nafile.
Evde kendi kablosuz internetimin şifresini girdikten sonra tableti yeniden başlatınca aktivasyon ekranı geldi. Belki rastlantıdır ama bu durumu yaşayacak olanların bilgisi olsun.

arkadaşlar merhaba bende tabletimi alalı 3 gün oldu bazı sorunları şöyle çözdüm
1-wifi girdikten sonra bağlanmıyordu yeniden başlatınca bağlandı.
2-google play vardı tabletimde hesap bilgilerini girdikten sonra herhangi bir uygulama yukleyemiyordum. biraz bekledikten sonra google play 6.0 sürümüne otomatik olarak yüklendi ve daha önce cep telefonumda olan uygulamaların hepsi otomatik yüklendi. sonrasında zaten istediğim uygulamaları yukluyorum.
herkese iyi çalışmalar

firarist1905' Alıntı:
Arkadaşlar usb bağlantısına bir çözüm bulan yok mu?

Airdroid programı ile usb bağlantısı yerine wifi üzerinden dosya aktarımı yapmanızı tavsiye ederim sayın hocam ;P

ES dosya yöneticisini tablete kurun,windows daki paylaşım merkezi ayarlarını düzenleyin, klasöre paylaşım verin gelişmiş paylaşım kısmınıda aktif edin..oluyor

Bu mesajı bildir
bu şekilde windows dosyasındaki bir video içeriğini yüklemeden oynatmak mümkün mü acaba ?

General mobile servisi adaptör 20tl data kablosu 15 tl ye getiriyordu.
Ben sipariş veriyordum onlar getiriyordu.

benim de kablo bozuldu,orjinal gm kablo hiç dayanmıyor ki, başka markaların(samsung,lg,sony,htc) nin orjinal kablosunu al

Salak yemin ediyorum gerizekalı bunlar. İyiki bir tablet verdiler, kendi malları diye cihaza yapmadıklarını bırakmamışlar. Şimdi root etsem veya başka bir yazılım yüklesem vay efendim niye yaptın diyecekler.

-En son yaz saati geçişi iptal olduktan sonra çoğu cihazın saati sapıttı zaten ek olarak bu cihaz manuel ayara da izin vermiyor.
-Cihazın alt ışıkları çok parlak. Gece kullanıyorsanız çok rahatsız edici.
-Wifi ı kapatsam da geri açılıyor.
-Ağ izleniyor uyarısı var. Muhtemelen yaptığınız trafik izleniyor.
-Devre dışı bıraktığım uygulamalar geri etkinleşiyor.

Kişisel olarak ihtiyacınız varsa gidin 300-500 verin kendinize bir tablet alın. Kullanmayın bunların cihazını. Atın okulda bir köşeye çürüsün.

BBNET
Geri