e-tab 5 dağıtım ve aktivasyon planlaması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan BTR_ALİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

BTR_ALİ

Üye
Merhaba, tabletlerin dağıtımı ve aktivasyonu için excelde form hazırladıktan sonra tabletlerin depolandığı odaya bir AP cihazı bağlayarak fiberden farklı "TABLET AKTİVASYON" wifi ağı kurup buna basit bir şifre verdim. Ayrıca öğrencilerin aktivasyon işlemlerinin hızlıca yapılmasını sağlamak amacıyla bir Word dökümanı oluşturup 4-5 nüsha yazdırdıktan sonra odanın içine ve yakınına bunları astım. ilk bir kaç öğrenciye nasıl yapılacağını gösterip bunların aktivasyonlarını sağladıktan sonra bu öğrencilerin arkadaşlarına yardım etmelerini de istedim. Neredeyse hiç sıkıntı olmadı. Bir kaç tablette dokunmatik çalışmadı , hatta bunlrı garantiye gönderecektim ama sağolsun bir öğrenci tabletle gelen kalemi kullandığında dokunmatik sıkıntısı da aşıldı. Şu an bir kaç öğrencinin EBA ile ilgili sorunlarından dolayı aktive edemediler. İsteyen arkadaşlar ekteki bilgilendirme dökümanını kullanabilirler. Tüm öğretmen arkadaşlarımın yeni sezonunu kutlar, az sıkıntılı, idarecilerimizden bol anlayışlı bir yıl geçirmeniz temennisiyle...

Ekli dosyalar

hocam şu excel dosyanı bi paylaşabilirmisin şablon nasıl acaba ilk kez dağıtacağım yalnış yapmayalım

Hocalarım e tab 5 için öğretmen öğrenci tableti farklı mı? Kolilerde bir şey yazmıyor.

Hocam farkliliklar tabikide var ogretmen tableti ogrenciye gore biraz daha serbest ogrencide mdm yonetimde kisitlama var uygulama falan yukleyemiyor.ama hiz olsun hafiza olsun ayni.

bende aktivasyon konusunda sıkıntı yaşadım. Daha sonra meb bağlantısı olmayan bir access point in yanına kadar gittim. Ancak öyle bağlandı..

Arkadaşlar bazı tabletler @fatih ağına bağlanıyor bazıları bağlanmıyor. Yine de bağlananda da aktivasyon sorunu çıkabiliyor. Kendi telefonumu modem yaptım ama yine olmadı. Bu aktivasyon veya bağlantı sorunu çıkaran tabletleri nasıl halledeceğiz fikri olan var mı?

aak' Alıntı:
Arkadaşlar bazı tabletler @fatih ağına bağlanıyor bazıları bağlanmıyor. Yine de bağlananda da aktivasyon sorunu çıkabiliyor. Kendi telefonumu modem yaptım ama yine olmadı. Bu aktivasyon veya bağlantı sorunu çıkaran tabletleri nasıl halledeceğiz fikri olan var mı?
hocam aynı problemi bizde yaşadık. çözebildiniz mi? çözdüyseniz nasıl çözdünüz?

fatihkultukturkan' Alıntı:
kemalatik' Alıntı:
Hocalarım e tab 5 için öğretmen öğrenci tableti farklı mı? Kolilerde bir şey yazmıyor.
kutuların üzerinden öğretmen diye yazıyor ama içi sanki aynı gibi geldi :)

hocam öğretmenle öğrenci tabletleri donanım olarak aynı ama içeriğinde farklı programlar olacak.

Arkadaşlar, şimdi bir öğrenci tabletini aktive ettim. Açılışta benden gmail hesabı girmemi istemedi. Uygulamalara baktım. Google Play uygulaması da yok. Bu olağan bir kısıtlama mıdır?

Eindoforat' Alıntı:
Arkadaşlar, şimdi bir öğrenci tabletini aktive ettim. Açılışta benden gmail hesabı girmemi istemedi. Uygulamalara baktım. Google Play uygulaması da yok. Bu olağan bir kısıtlama mıdır?

evet öğrenci tabletlerinde google play olmayacak

Bugün öğretmen bilgisayarlarını wifiye bağlanmasına rağmen aktivasyon yapamadım. Yarın öğrenci bilgisayarlarında da aynı sorunu yaşarmıyım ki. AccessPointleri otomatik tanıdı ama aktivasyon için kullanıcı adı ve şifreyi isteyen kutucuklar açılmadı...

Tabletleri açıyoruz fakat ağı görmesine rağmen bir türlü aktivasyon yapamıyoruz. Çözüm bulabilen var mı arkadaşlar?

Pazartesiye kadar sistemin kapalı olduğuna dair mail gelmişti.

Bugün aktivasyon işlemi yaptım hocam. E-kurs ile bağlantılı çalışmama ya da yavaşlama olabilir.

Arkadaşlar biz bu tabletlerin teslim alma tutanaklarını sisteme yükleme ve tabletleri öğrenciye dağıtmadan başka bir işlem yapmamız gerekiyor mu? Ben tabletlerin aktivasyonu yapıldıkça kimin adınaysa bunun pybs sistemine düşeceğini zannediyordum ama bir arkadaş http://tablet.eba.gov.tr/ buradan giriş yapılması gerekiyor dedi. Bizim bu radan bişey yapmamız gerekiyor mu? Burdaki şifreyi neredden alacağız acaba

Benim izlediğim yol... Kurum kodu ve şifresiyle girdiğinizde raporlar bölümünde resimli tc kimlik nolu liste var... Onu alınız 2 nüsha... Nühanın birine bir öğrenci yardımıyla şifreleri yazınız... Sonra şifre yazılı olanı yine öğrenci yardımıyla tek tek keserek öğrencilere ait olan tabletin kutusu üzerine yapıştırınız. Diğer nüshada ise hangi tablet o öğrenciye verilmişse barkodunu yapıştır. Resmin yanına boş alana tabletimi sağlam bir şekilde aldım isim imza... Benim kullandığım yöntem bu. Sonrada listeleri barkodlu imzalı biçimde klasörle kaldır...

Emreyt' Alıntı:
Eindoforat' Alıntı:

evet öğrenci tabletlerinde google play olmayacak

google play olmayacaksa gmail hesabı neden istiyor ?

aak' Alıntı:
Arkadaşlar biz bu tabletlerin teslim alma tutanaklarını sisteme yükleme ve tabletleri öğrenciye dağıtmadan başka bir işlem yapmamız gerekiyor mu? Ben tabletlerin aktivasyonu yapıldıkça kimin adınaysa bunun pybs sistemine düşeceğini zannediyordum ama bir arkadaş http://tablet.eba.gov.tr/ buradan giriş yapılması gerekiyor dedi. Bizim bu radan bişey yapmamız gerekiyor mu? Burdaki şifreyi neredden alacağız acaba

Bu eski tabletlerde uygulanan bir sistem.Yeni dağıtılan tabletler için bu siteye girmene gerek yok diye biliyorum.

aktivasyon yapılamayan tabletler için, resetleme yapabilirsiniz. açma tuşu ile ses açma tusunu beraber basarak root ekranına girip resetliyorsunuz. ikinci seçenek olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. kolay gelsin

egitimci34' Alıntı:
aktivasyon yapılamayan tabletler için, resetleme yapabilirsiniz. açma tuşu ile ses açma tusunu beraber basarak root ekranına girip resetliyorsunuz. ikinci seçenek olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. kolay gelsin
hocam onu 3 4 kez yaptım. ama hala o test sayfası çıkıyor

E tab için aktivasyon yapamıyoruz 4 saatte 9 tane aktivasyon ancak yaptık. Unable to resolve server hatası verip duruyor. Acaba serverında mı bir problem var yoksa bizim internette mi sıkıntı yaşayan varsa yazabilir mi?

BBNET
Geri