e-tab 5 dağıtım ve aktivasyon planlaması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan BTR_ALİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
kackar08' Alıntı:
E tab için aktivasyon yapamıyoruz 4 saatte 9 tane aktivasyon ancak yaptık. Unable to resolve server hatası verip duruyor. Acaba serverında mı bir problem var yoksa bizim internette mi sıkıntı yaşayan varsa yazabilir mi?
hocam az önce benzer bişey yaşadım sorun öğretmenin eba şifresinde türkçe karakter olmasıymış :) öğretmen arkadaşa mebbis şifresi ile düzgün bir şifre aldım ve aktivasyon gerçekleşti.

kackar08' Alıntı:
E tab için aktivasyon yapamıyoruz 4 saatte 9 tane aktivasyon ancak yaptık. Unable to resolve server hatası verip duruyor. Acaba serverında mı bir problem var yoksa bizim internette mi sıkıntı yaşayan varsa yazabilir mi?
Bizde de durum aynı

e tab 5 tabletler okula geldi teslim tutanağından 5 adet çıkarıp imzalandı ve imzalanan dosya tekrar sisteme yüklendi şimdi bu aşamadan sonra ne yapmak gerekiyor. tablet.eba.gov.tr de öğretmen ve öğrencilere tablet eşleştirme yapılacağını söylüyor il koordinatörü öyle bir şey yok diyor doğrusu bu aşamadan sonra ne yapmamız gerekiyor.
Teşekkürler

hyalcin_61' Alıntı:
e tab 5 tabletler okula geldi teslim tutanağından 5 adet çıkarıp imzalandı ve imzalanan dosya tekrar sisteme yüklendi şimdi bu aşamadan sonra ne yapmak gerekiyor. tablet.eba.gov.tr de öğretmen ve öğrencilere tablet eşleştirme yapılacağını söylüyor il koordinatörü öyle bir şey yok diyor doğrusu bu aşamadan sonra ne yapmamız gerekiyor.
Teşekkürler
hocam en kolayı toplu tutanak. öğrencilerin sınıf sınıf listesini al 2 stun ekle excelde seri no ve imza.
tableti ver içinden etiketi çıkart serino yapıştır cocuk imza atsın ver. ben bu sekilde yaptım.

ademola' Alıntı:
hyalcin_61' Alıntı:
Teşekkürler
hocam en kolayı toplu tutanak. öğrencilerin sınıf sınıf listesini al 2 stun ekle excelde seri no ve imza.
tableti ver içinden etiketi çıkart serino yapıştır cocuk imza atsın ver. ben bu sekilde yaptım.
Hocam benim sormak istediğim şu öğrencilere veya öğretmenlere tableti dağıtmadan önce pybs üzerinden tablet seri no su ile öğretmen eşleştirme yapılması gerekiyor mu. sanırım e tab 4 tabletler için böyle bir şey yapılıyordu ama e tab 5 için böyle bir şeye gerek var mı?

yok hocam senin yapman gereken tek şey öğrencilere eba şifresi alıp vermek. okulun mebbis hesabıyla e kurs modülünden toplu şifre alınıyordu. ben ordan aldım öğrencilere şifrelerini verdim aktivasyonu herkes kendi yaptı yapamayan geldi 5 10 kişi hallettim gittiler. herbirini sen aktive etmeye kalksan yetişemezsin. tek tek de olsa eba şifresi vermen lazım çocukları aktifleşince pybs de çıkar zaten bir zaman sonra şuan çıkmıyo maalesef. yoğunluktan sanırım. pybs de eşleştirme diy ebişey yok ayrıca.

TheFalLen' Alıntı:
http://tablet.eba.gov.tr ye giriş yapamıyorum, genel bir sorun mu var?
4 yıl önceki vestel tabletlerin aktivasyon sayfası bu artık pybs.eba.gov.tr de tüm işlemler. genaral mobile etab 4 5 için.

ademola' Alıntı:
TheFalLen' Alıntı:
http://tablet.eba.gov.tr ye giriş yapamıyorum, genel bir sorun mu var?
4 yıl önceki vestel tabletlerin aktivasyon sayfası bu artık pybs.eba.gov.tr de tüm işlemler. genaral mobile etab 4 5 için.
hımm anladım hocam, ilk defa tablet dağıtacağım. pybs de tabletleri teslim aldıktan sonra yapılacak bir işlem yok gibi.

tabletleri öğrencilere dağıtırken, barkodları elimizle mi yazıyoruz hocam? yoksa kutunun üzerindeki etiketi mi söküyoruz, ben etiketli bi liste bekliyordum ama öyle bir liste yok. siz nasıl yaptınız?

TheFalLen' Alıntı:
tabletleri öğrencilere dağıtırken, barkodları elimizle mi yazıyoruz hocam? yoksa kutunun üzerindeki etiketi mi söküyoruz, ben etiketli bi liste bekliyordum ama öyle bir liste yok. siz nasıl yaptınız?
Tablet poşeti içinde bir adet barkod daha var. Onu öğrenci imzasının yanına yapıştırın ben öyle yaptım.

BBNET
Geri