E sınav yönergesinde değişiklik

Kodla Büyü
e sınav e sınav olmaktan çıkmış. yok kimlik getirmedi şöyle yap, yok erken çıktı böyle yap, yok girdi çıktı şöyle yap. ben de görev almayacağım galiba artık. bu ne yahu. ne güzel işleyen sistemi zorlaştırıyorlar.

E sınava eski kimlikle gelen adayın giriş belgesinde çift imza-çift mühür uygulamasında bir değişiklik var mı arkadaşlar?

Bir adayın giriş belgesinde ilçe mührü yerine şube müdürünün isim kaşesi varmış. Dün E-sınav görevlisi bir arkadaş sınava almamış mühür yok diyerek.

Sınav giriş belgesinde şube müdürünün isim kaşesi ilçe mührü yerine geçiyor mu?

Son kılavuzda "mühür/kaşe" ifadesi geçiyor. Uygulamada bir değişiklik varsa bilgi verir misiniz?

E sınava eski kimlikle gelen adayın giriş belgesinde çift imza-çift mühür uygulamasında bir değişiklik var mı arkadaşlar?

Bir adayın giriş belgesinde ilçe mührü yerine şube müdürünün isim kaşesi varmış. Dün E-sınav görevlisi bir arkadaş sınava almamış mühür yok diyerek.

Sınav giriş belgesinde şube müdürünün isim kaşesi ilçe mührü yerine geçiyor mu?

Son kılavuzda "mühür/kaşe" ifadesi geçiyor. Uygulamada bir değişiklik varsa bilgi verir misiniz?
hocam eski kimlik belgesi olan adaylarda çift imza ve mühür şartı var. İsim kaşesinin mühürle alakası yok .İsmi elle yazmak yerine kaşe basıyolar o kadar.E-sınav görevlisi doğru yapmış.

E-sınavda mtsk ile açık öğretim sınavlarının puan, ücret ve süreleri aynı mı arkadaşlar?

Bütün e-sınavların puanı ve ücreti aynı ama açıköğretim kurumları için olanın süresi daha uzun:

Gösterge Puan​
Screenshot_20250626_192959_Chrome.webp

E-sınav'da re'sen görevlendirme sınırı Temmuz ve Ağustos ayına özel olarak 20'ye çıkarılmış. Ayrıca açık öğretim oturumlarına özel aynı günde iki sınavda görev alabilme hakkı verilmiş.

FB_IMG_1752446095364.webp

Dün mazeretsiz e sınava gidemedim, 2 yıl ceza almışım. İdari soruşturma açarlar mı? Bilginiz var mı?

Rahatsızlık yaşadınız sanırım😁 Dün hastaneye gidemedinizse bugün bir acilden giriş yapın en azından ileride lazım olur belki.

İdari ceza olmaz sanıyorum.
Ama mazeret ne? İspat isterler.
Ceza ona göre.
Benim hiç bir alakam olmayan, sinavin olduğu okul müdürünün hata yaptigi ve sorusturmada hatasini kabul ettiği halde yine bana geldi 1 yillik ceza

sonrada bizim müdüre sende ceza ver denmiş iste uyarı vs
kendisi bana sordu hocam vereyim mi ceza size diye
aramiz cok iyidir, dedim hocam suç bendeyse ver tabi, o da biliyordu mevzuyu, vermedi ceza
ama istese verirdi yani bu isler biraz boyle yürüyor

E-sınavda başıma ilginç ve traji komik bir olay sonucunda hakkımda soruşturma açmışlar.
Gözetmenin kimlik kontrolü için dışarıya çıktım şube müdürü bir yer belirti şurada kontrol yap dedi bende orası olmasada 30 cm karşısında yapayım dedim, şube müdürü amirim ne dersem onu yapacaksın dedi bende sinirlendim dediği yerde durmanın yöentmelikte yeri olup olmadığını sordum mantıklı bir açıklama yapamadı ama oraya geçmezsen soruşturma açarım dedi. bende açarsan aç bu kadar basit bir şey için soruşma dedim. sonuç soruşturma açmış ifadeye çağırıyorlar.
bundan ne gibi bir sonuç çıkar.

H
E-sınavda başıma ilginç ve traji komik bir olay sonucunda hakkımda soruşturma açmışlar.
Gözetmenin kimlik kontrolü için dışarıya çıktım şube müdürü bir yer belirti şurada kontrol yap dedi bende orası olmasada 30 cm karşısında yapayım dedim, şube müdürü amirim ne dersem onu yapacaksın dedi bende sinirlendim dediği yerde durmanın yöentmelikte yeri olup olmadığını sordum mantıklı bir açıklama yapamadı ama oraya geçmezsen soruşturma açarım dedi. bende açarsan aç bu kadar basit bir şey için soruşma dedim. sonuç soruşturma açmış ifadeye çağırıyorlar.
bundan ne gibi bir sonuç çıkar.
En fazla 1 yıl sınava girmeme cezası verirler diye düşünüyorum. İtiraz edersiniz sendika vasıtasıyla. Onu da silerler diye düşünüyorum.

E-sınav görevli ücretlerine, Temmuz zammı (%15,57) dışında, gösterge rakamına artışı gelmiş olabilir mi?

Başkan için 1300 olan gösterge rakamı 1560 olmuş gibi görünüyor.

Screenshot_20250729_141022_Chrome.webp

ilksms
Geri