E-OKUL görevlendirme gelen öğretmene yetki sorunu

Kodla Büyü

SiyahAdam

Seçkin Üye
Seçkin Üye
e-okul da görevlendirme gelen öğretmene T.C. kısıtlaması giremiyorum..bunu nasıl yapabilirim

Re: çok acilllll!!!

Bize görevlendirme gelen öğretmen arkadaş da, "hocam ben herkese ait not giriş sayfasını vs. görebiliyorum" demişti. Sorun mu var acaba?

ahmetfx' Alıntı:
Bize görevlendirme gelen öğretmen arkadaş da, "hocam ben herkese ait not giriş sayfasını vs. görebiliyorum" demişti. Sorun mu var acaba?
yetkiyi fazla vermişsin sil tekrar ekle düzelir

ahmetfx' Alıntı:

EVET AYNEN BU DURUM T.C. KISITLAMASI GİRİLMESİ ŞARTMIŞ...AMA GİRİNCE "Kurumda bulunmayan bir personelin T.C. Kimlik No' sunu T.C. Kimlik No Kısıtlaması Alanına girdiniz " BUNU YAZIYOR

ya bu e - okulda problem var galiba biz de geçen sene yaptığımız şeyleri yapamıyoruz örneğin sınıf listeleri raparu veya veli toplantısı için sınıf başarı listesi.. bunların yetkilerine baktık hepsi açık ama bi türlü sorunu çözemedik sanırım sistemden kaynaklı bir problem gibi :verymad:

ilçe e-okul yöneticisi personelin gorevlendirme kaydını yapmamıştır.

eras63' Alıntı:
ya bu e - okulda problem var galiba biz de geçen sene yaptığımız şeyleri yapamıyoruz örneğin sınıf listeleri raparu veya veli toplantısı için sınıf başarı listesi.. bunların yetkilerine baktık hepsi açık ama bi türlü sorunu çözemedik sanırım sistemden kaynaklı bir problem gibi :verymad:
bu konuda bizde muzdaribiz. Okul şifresiyle alınıyor raporlar ancak.

kullanıcıyı silip tekrar eklemeyi denemişsinizdir sanırım.

başka bir kişinin tc nosu ile kısıtlamayı denediniz mi? nasıl sonuç verir bilmiyorum belki işe yarayabilir

Başlığı da düzenleyebilirseniz daha uygun olacaktır sanırım.

Sayın Hocam,

E-Okulda Sorunsuz bir kullanıcı için Yapılacak İşlemler;

1. Öğrenim şekli ve ders giriş çıkış saatleri girilmelidir.

2. Personele kullanıcı adı ve şifre tanımlanırken T.C. Kimlik No kısıtlaması girilmelidir. (T.C. Kimlik No kısıtlaması yoksa kullanıcı idareci yetkilerinin tamamına sahiptir. Ancak davranış notu giremez.)

3. Şube Ekle bölümününden sınıfı var ise sınıfa tanımlanmalıdır.

4. Öğrencinin seçmeli dersleri doğru olarak girilmelidir.

5. Gireceği derslere Ders İşlemleri menüsünden ders öğretmenleri tanımlanmalıdır.

6. Ders İşlemleri Menüsünden Ders Programı yapılmalıdır.

Bunlar doğru olarak yapılırsa öğretmen yapacağı iş ve işlemlerde hiçbir sıkıntı yaşamaz. Eğer Problem var ise mutlaka yukarıdakilerden birinde sıkıntı vardır.

İyi çalışmalar.

Sonra çıkıp ee Bt öğretmenleri BTR ye rağbet etmiyor yeterince diyorlar.. Okul idaresinin yapması gereken e-okul işlemlerinin btr ile ne alakası var?? Bu işlemler için bilgisayar bölümleri eğitimi mi almaya gerek var. Kendi işlerini yıkmaya utanmıyorlar bir de.. Sayın hocalarım doğru yere mi yazdım bunu bilmiyorum ama tutamadım kendimi bakmayın kusuruma:)

şu başlığı düzeltsen de, ilerde aynı sorunla karşılaşanlara konuyu bulmaları için faydan dokunsa ne iyi olurdu. :verymad:

ahmet27' Alıntı:
şu başlığı düzeltsen de, ilerde aynı sorunla karşılaşanlara konuyu bulmaları için faydan dokunsa ne iyi olurdu. :verymad:
+1
Konu başlığı lütfen sorun hakkında fikir versin.

DotCom' Alıntı:
kullanıcıyı silip tekrar eklemeyi denemişsinizdir sanırım.

başka bir kişinin tc nosu ile kısıtlamayı denediniz mi? nasıl sonuç verir bilmiyorum belki işe yarayabilir

Başlığı da düzenleyebilirseniz daha uygun olacaktır sanırım.

onuda denedim..mesela kadrolu tarih öğretmenin tc sini tc kısıtlamasına yazdım ama bu seferde sadece tarih dersleri açıldı

habibocak' Alıntı:
Sayın Hocam,

E-Okulda Sorunsuz bir kullanıcı için Yapılacak İşlemler;

1. Öğrenim şekli ve ders giriş çıkış saatleri girilmelidir.

2. Personele kullanıcı adı ve şifre tanımlanırken T.C. Kimlik No kısıtlaması girilmelidir. (T.C. Kimlik No kısıtlaması yoksa kullanıcı idareci yetkilerinin tamamına sahiptir. Ancak davranış notu giremez.)

3. Şube Ekle bölümününden sınıfı var ise sınıfa tanımlanmalıdır.

4. Öğrencinin seçmeli dersleri doğru olarak girilmelidir.

5. Gireceği derslere Ders İşlemleri menüsünden ders öğretmenleri tanımlanmalıdır.

6. Ders İşlemleri Menüsünden Ders Programı yapılmalıdır.

Bunlar doğru olarak yapılırsa öğretmen yapacağı iş ve işlemlerde hiçbir sıkıntı yaşamaz. Eğer Problem var ise mutlaka yukarıdakilerden birinde sıkıntı vardır.

İyi çalışmalar.

bunların hepsi doğru benim sorunum 2. maddedeki tc kısıtlaması sorunu..görevlendirme gelen öğretmene bunu giremiyorum

Kadrolu öğretmen görevlendirme geliyorsa

Görevlendirme gelen öğretmenin , mebbis kaydında görevlendirmesinin işlenmiş olması gerekiyor. Bildiğim kadarıyla ilçe memler ekleyebiliyor bu görevlendirme kaydını

Görevlendirme derken ek ders için sizin okula geliyorsa durum biraz farklı. Atama bölümünün MEBBİS'ten ders tamamlama girmesi lazım.

hocam ben görevlendirmeyle gittiğim okulda yaşadım aynı problemi. e-okulda gözüküyordum ama tc kısıtlamayı yapamadık, ilçe mem'le görüştü müdür yardımcısı onlar birşeyler yaptı ondan sonra sorunsuzca oldu ancak. ilçeyle görüşmeniz gerekiyor

ilçe mem den öğretmeni mebbis üzerinden grevlendierildiği okula ders tamamlama bilgisi girilmesi gerek

aynı sıkıntı bende de oldu. müdür ilçeyle görüşüyor. bakalım ne olacak...

BBNET
Geri