E-Kilit Programı Yapma

Kodla Büyü

earl

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
1,432
Arkadaşlar malumunuz tahtalarda kullanılan birçok kilit programı mevcut. Acaba biz kendimiz böyle bir program yazamaz mıyız? Yazmak için hangi dili kullanmamız yerinde olur? Algoritma ve mantığı nasıl olmalı?
 
Hocam kesin bilgim yok fakat benim aklıma şunlar geliyor
1 - Program başlangıçta çalışacak ve kapatılamayacak
2 - USB portlarına takılan aygıtların kök dizininde özel bir dosya arayacak.
txt dosyasının içinde usb aygıtının seri numarası kullanılarak özel algoritmayla oluşturulmuş key bu dosynın içinde olacak
3 - aynı algoritma ile bu keyin bu usb için olup olmadığı kontrol edilecek.
4 - Eğer dosyadaki key usb aygının seri nosu ile oluşturulmuşsa sorun yok. Aksi halde kilit ekranı açılacak ve başka bir şeyin çalıştırılması engellencek.

Bunlar sadece benim fikrim .
 
Aynı düşünceye ben de kapıldım. Kendi kilit programımı yaptım.
Program windowsla beraber açılıyor. Saklayabildiğim gizli bir yerde çalışıyor. Başlangıç için birden fazla ilk çalışma noktası var. En ilk çalışma noktasını kullanıyorum. Kilit ekranına geçtiğinde Explorer.exe programını kapatıyorum. (Yani masaüstü kapanmış oluyor. Bu da sağdan solda sürükleyerek windows ekranına dönmeyi engelliyor.)

Kilit açmak için iki yol var. USB bellek veya Android Uygulama
USB Bellek kullanımında usb bellek kendine özel seri numarası ve programın şifreli algoritmasi ile md5 sifreleme ile usb belleğin ana dizinine şifreli boş klasör oluşturuyorum. Bu isimde klasör o usb belleğe özel oluyor. Farklı usb bellekte kopyala yapıştırda kullanılmıyor. Ama usb belleğe format atmak istediğinde yedek alıp tekrar kullanabilir.

Diğer yöntem Android Karekod okuma ile tahta açma, QRKOD okuyarak yine şifreli algoritma ile ön tanımlı şifre anahtarı ile geçici şifre üretiyor. Geçici şifre ile giriş yaptığında ön tanımlanan süre kadar tahta açık kalıyor. Uygulama markette değil, apk dosya olarak kullanıyorum. Maliyetten kaçmak için, yine maliyetten kaçmak için IOS sürümü yok.

https://sedatcosar.com/tyt_akilli_tahta_yonetim_programi-program-8.html ücretsiz kullanabilirsiniz.
 
...Kilit ekranına geçtiğinde Explorer.exe programını kapatıyorum. (Yani masaüstü kapanmış oluyor. Bu da sağdan solda sürükleyerek windows ekranına dönmeyi engelliyor.)
Bu fikrinizi beğendim. Ben bu probleme çözüm bulamamıştım.

Diğer yöntem Android Karekod okuma ile tahta açma, QRKOD okuyarak yine şifreli algoritma ile ön tanımlı şifre anahtarı ile geçici şifre üretiyor. Geçici şifre ile giriş yaptığında ön tanımlanan süre kadar tahta açık kalıyor. Uygulama markette değil, apk dosya olarak kullanıyorum.
Bilgisayar bilgisi yetersiz bazı öğretmenler telefonu öğrenciye verip tahtayı açtırıyorlar. Öğrenci de bir şekilde apk'yı kendine yolluyor. Öğretmenlere mobil uygulama vermenin böyle bir riski var.
 
Geri
Üst