Habib Hoca nın sitesinde buldum,umarım yardımcı olur
DYS SİSTEMİ İÇİN İLÇELERDE YAPILACAK İŞLEMLER
1. İlçe DYS yöneticisi yanına beraber çalışacağı ikinci bir DYS yöneticisini seçecek ve çalışmalarını onunla birlikte yürütecek. DYS yönetim sisteminden en az kendisi kadar bilgi sahibi olacak şekilde sistemi öğretecek.
2. E-imzalar gelmiş ise kamusm.gov.tr sitesinden e-imza şifrelerinin alınması. Şifre alınmasıyla ilgili tarif e-imzanın geldiği zarfta ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.
3. Bilgisayarların DYS ye girişe hazır hale getirilmesi
a. Bilgisayarlara java programının kurulması: Bilgisayarın işletim sisteminin kontrol edilmesi. İşletim sistemine göre sürücü ve javanın kurulması.
i. İşletim sistemi XP ise DYS sitesinde olan Java 1.6.3 sürümü kurulacak.
ii. W7 ve W8 versiyonları ise java’nın 1.6.7 sürümü kurulacak. Kurulumdan sonra Denetim masasından java programı açılıp security seçeneği medium yapılacak.
iii. C:\Users\kullanıcı\AppData\LocalLow\Sun\Java\Deployment\ klasöründeki "deployment.properties" dosyasını not defteri ile açınız. "deployment.security.level=MEDIUM" satırının altına
deployment.security.use.user.home.java.policy=true satırı eklenecek
iv. Kamusm.gov.tr adresinden indirilen kart okuyucu ve akıllı kart sürücüleri kurulacak. (Windows versiyonu ve 32-64 bit sürümüne göre)
b. .java.policy dosyası C: sürücüsü altında kullanıcı klasörü içine kopyalanacak.
c. Eğitimler için
http://dysegitim.meb.gov.tr adresinden giriş yapılacak.
i. Adres sık kullanılanlara eklenirken adrese eklenen uzantılar silinecek.
d. Hızlı Tarayıcının DYS’de çalışması için yapılacak işlem:
i. 3 tane dll dosyası Windows XP de C:\windows\system32 klasörünün içine kopyalanacak. Windows 7 ve 8 de C:\windows\syswow64 klasörü içine kopyalanacak.
4. İlçe Milli Eğitimlerde MEB internet hattına bağlı bilgisayarlarda aşağıda adresi verilen dosyada değişiklik yapılmalıdır.
C:\Windows\system32\drivers\etc klasörü içinde hosts dosyası bilgisayarın notepad (not defteri) programı ile açılıp aşağıdaki IP numaraları kopyalanıp dosya kaydedilmelidir.
95.0.196.81 dys.meb.gov.tr
95.0.196.80 dysegitim.meb.gov.tr
95.0.196.79 dysdownload.meb.gov.tr
4. Kaymakam bilgisayarında yapılması gereken işlemler:
Kaymakamlıklarda e-imza çalıştığı için java programı kuruludur ve çalışır haldedir. Akıllı kart sürücülerini de kurmaya gerek yoktur. Sadece .java.policy dosyası c:\kullanıcılar\kullanıcı klasörü içine kopyalanmalıdır. DYS sistemine girişte java problem yaparsa a maddesindeki ii ve iii adımları yapılmalıdır.
Kaymakam bilgisayarında dikkat edilmesi gereken :
İmza kartı takılı iken DYS sistemine girildiğinde imzalarken problem çıkmaktadır. İmza kartı bilgisayardan çıkarıldıktan sonra DYS sistemine girilmelidir.