DYS: f5 programı sunucuya bağlanmıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan storm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

storm

Seçkin Üye
Seçkin Üye
dys işlemlerinde en son aşama kaymakam beyin bilgisayarında f5 programını kurdum fakat meb server a bağlanamadım. bu dairedeki başka bir bilgisayara kurdum sorunsuz bir şekile bağlandım.
f5 i kurmada sorun yok. giriş yapıyırum şifreyle cennect diyorum bir türlübağlanamıyor. hata da vermiyor sürekli bağlanmaya çalışıyor. ilk bağlanırken trafik felanda oluyor gelen giden fakat son connected yazacak yerde bidaha baştan alıyor.

güvenlik duvarı felan devre dışı bıraktım. pc de virüs programıda bulamadım. ama olmuyor

çok sıkıldım... yardım

burdan sonra tekrar başa dönüyor

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    60 KB · Görüntüleme: 4,405
Kaymakamın bilgisayarında hosts dosyasının orjinal olması gerekiyor.
Windows 8'de sorun çıkartıyormuş.

hocam ders 52 yi izledim. aynen uyguladım. ama dediğim gibi en son connected yazmıyor başa dönüyor tekrar bağlanıyor. iki tane bilgisayarda denedeim oldu. kaymakamın kinde olmuyor. engelleyen bişey var ama çözemedim.

storm' Alıntı:
hocam ders 52 yi izledim. aynen uyguladım. ama dediğim gibi en son connected yazmıyor başa dönüyor tekrar bağlanıyor. iki tane bilgisayarda denedeim oldu. kaymakamın kinde olmuyor. engelleyen bişey var ama çözemedim.
Büyük ihtimal bir şey engelliyordur. Antivirüs programı varsa kaldırıp deneyin.

Habib hocam güvenlik duvarı virüs vs. herşeyi devre dışı bıraktım. fakat olamdı.

bu arada Habib hocam videolarınız ve yardımınız olmasa bu bu aşamalara kadar da gelemezdim. Teşekkürler...

Habip Hocam videolarınız herkes tarafından takip ediliyor.Erzurum da dys ile ilgili herkes bakıyor diyebilirim:)

Habib Hocam çok sağolun,çok yardımcı oluyor videolarınız, bir şey sorucam,bugün kaymakam bey in bilgisayarına F5 programını kurucaktık," waiting connection server diyor,başka bişey olmadı,öylece kaldı,güvenlik duvarını ve Antivirüsü kapatmamıştım bir de,

benim merak ettiğim şu; İçişleri Bakanlığı bu sistemi kullanıyormuş önceden beri,,mesela programı kurduk çalıştı,ama sonra kaymakamın dys.meb.gov.tr den girişi nasıl olucak? Dys nin java ile sıkıntıları var,ve kaymakam ın da her zaman son sürümünü kullanması gerekiyormuş,ama dys de en verimli malum eski sürümünden alıyor,,yarın bilgisayarına bişey olmasından korkuyorum,

peki f5 kurduktan sonra kaymakam dys ye girerken kullanıcı adı ve şifre olarak ne girecek (haliyle kaymakamın mebbis şifresi yok)

Merhabalar değerli meslektaşlarım;

ilçede bütün bilgisayarlara Habib beyin videolarından ve tavsiyelerinden yararlanarak sorunsuz olarak kurduk.

henüz tanımlı olmadığımız için şuan herhangi bir işlem yapamıyoruz.

sadece kaymakam beyin bilgisayarına f5 programını kurma işlemi kaldı.
acaba bu bilgisayara da kurulum yapma aşamalarında host adreslerini ekleyecek miyiz. yoksa sadece java ayarları ile diğer dll ayarlarını yapmak yeterli olacak mıdır.

iyi çalışmalar diliyorum herkese

Habib Hoca nın sitesinde buldum,umarım yardımcı olur

DYS SİSTEMİ İÇİN İLÇELERDE YAPILACAK İŞLEMLER
1. İlçe DYS yöneticisi yanına beraber çalışacağı ikinci bir DYS yöneticisini seçecek ve çalışmalarını onunla birlikte yürütecek. DYS yönetim sisteminden en az kendisi kadar bilgi sahibi olacak şekilde sistemi öğretecek.
2. E-imzalar gelmiş ise kamusm.gov.tr sitesinden e-imza şifrelerinin alınması. Şifre alınmasıyla ilgili tarif e-imzanın geldiği zarfta ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.
3. Bilgisayarların DYS ye girişe hazır hale getirilmesi
a. Bilgisayarlara java programının kurulması: Bilgisayarın işletim sisteminin kontrol edilmesi. İşletim sistemine göre sürücü ve javanın kurulması.
i. İşletim sistemi XP ise DYS sitesinde olan Java 1.6.3 sürümü kurulacak.
ii. W7 ve W8 versiyonları ise java’nın 1.6.7 sürümü kurulacak. Kurulumdan sonra Denetim masasından java programı açılıp security seçeneği medium yapılacak.
iii. C:\Users\kullanıcı\AppData\LocalLow\Sun\Java\Deployment\ klasöründeki "deployment.properties" dosyasını not defteri ile açınız. "deployment.security.level=MEDIUM" satırının altına
deployment.security.use.user.home.java.policy=true satırı eklenecek
iv. Kamusm.gov.tr adresinden indirilen kart okuyucu ve akıllı kart sürücüleri kurulacak. (Windows versiyonu ve 32-64 bit sürümüne göre)
b. .java.policy dosyası C: sürücüsü altında kullanıcı klasörü içine kopyalanacak.
c. Eğitimler için http://dysegitim.meb.gov.tr adresinden giriş yapılacak.
i. Adres sık kullanılanlara eklenirken adrese eklenen uzantılar silinecek.
d. Hızlı Tarayıcının DYS’de çalışması için yapılacak işlem:
i. 3 tane dll dosyası Windows XP de C:\windows\system32 klasörünün içine kopyalanacak. Windows 7 ve 8 de C:\windows\syswow64 klasörü içine kopyalanacak.
4. İlçe Milli Eğitimlerde MEB internet hattına bağlı bilgisayarlarda aşağıda adresi verilen dosyada değişiklik yapılmalıdır.
C:\Windows\system32\drivers\etc klasörü içinde hosts dosyası bilgisayarın notepad (not defteri) programı ile açılıp aşağıdaki IP numaraları kopyalanıp dosya kaydedilmelidir.

95.0.196.81 dys.meb.gov.tr
95.0.196.80 dysegitim.meb.gov.tr
95.0.196.79 dysdownload.meb.gov.tr
4. Kaymakam bilgisayarında yapılması gereken işlemler:
Kaymakamlıklarda e-imza çalıştığı için java programı kuruludur ve çalışır haldedir. Akıllı kart sürücülerini de kurmaya gerek yoktur. Sadece .java.policy dosyası c:\kullanıcılar\kullanıcı klasörü içine kopyalanmalıdır. DYS sistemine girişte java problem yaparsa a maddesindeki ii ve iii adımları yapılmalıdır.
Kaymakam bilgisayarında dikkat edilmesi gereken :
İmza kartı takılı iken DYS sistemine girildiğinde imzalarken problem çıkmaktadır. İmza kartı bilgisayardan çıkarıldıktan sonra DYS sistemine girilmelidir.

Hocam,o zaman 8.25 java yüklemesi için bir not paylaşmıştınız,ordaki maddelerden edit list e linkler eklemeyi,dll ve policy dosyalarını yerlerine koyucaz,sanırım

Merhaba aynı sorunu ben de yaşıyorum. Kaymakamın bilgisayarı windows 8. f5 programını kurduğumda "Network Access Connection Device was not found." hatasını alıyorum. VPN bağlantısı yapmak istediğimde de sunucuya ulaşamıyor. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

uyuzzzzx' Alıntı:
Merhaba aynı sorunu ben de yaşıyorum. Kaymakamın bilgisayarı windows 8. f5 programını kurduğumda "Network Access Connection Device was not found." hatasını alıyorum. VPN bağlantısı yapmak istediğimde de sunucuya ulaşamıyor. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

aynı sorunu bende yaşıyorum Windos 7 sistemine kurdum sorunsuz çalıştırdı fakat win 8'de aynı hata ile karşılaşıyorum sorunun çözümü için yardım diliyorum.

hata 800 ile başlayan bir sorun ile karşılaştım

kaymakam bey in bilgisayarında win 8 kurulu

vpn bağlantısında kullanıcı adını ve şifresini girdikten sonra hata ile karşılaşmaktayım

bu sorun ile karşılaşan var mı acaba

yardımlarınızı bekliyorm

alibrtc' Alıntı:
uyuzzzzx' Alıntı:

aynı sorunu bende yaşıyorum Windos 7 sistemine kurdum sorunsuz çalıştırdı fakat win 8'de aynı hata ile karşılaşıyorum sorunun çözümü için yardım diliyorum.

var mı bir çözüm bulan arkadaşlar

İyi günler arkadaşlar. Bizde İlçemizde dysleri sorunsuz kurduk. Habib Hocamın derslerinden ziyadesiyle faydalandık. Emeği için çok teşekkür ediyorum. Dün Kaymakam Beyin bilgisayarına da F5 i kurdum. Bağlanıyor sıkıntı yok fakat bilgisayar her açılışta sertifikaya güveniyor musunuz çalıştıralım mı diye 3 kez uyarı veriyor. Hepsine çalıştır dediğimizde bağlanıyor. Bu uyarıları kaldırmanın bir yolu yok mu. Kaymakam Bey böyle şeylerle pek uğraşmak istemiyor çünkü..Çözümünü bulan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim

Arkadaşlar sebebini bulamadığım bir sorun yaşıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Kaymakam beye yeni bilgisayar geldi. Bilgisayara f5'i kurdum. dll dosyalarını kopyaladım, java.policy kopyaladım. Host dosyasını önce değiştirmedim olmayınca standart host ile değiştirdim, jre 1.6.3 kurdum, java update kapattım, deployment.properties 'de herhangi bir ayar yapmadım.

Şu an dys ekranına şifre ve parola girince giriş yapmıyor, sayfa yenileniyor ve yine aynı şifre girme ekranı duruyor. Yani siteden atmıyor, başka sayfaya yönlendirmiyor, giriş de yapmıyor, acaba sorun ne olabilir. NE yapmam gerekiyor, yardımcı olabilir misiniz?

AKADEMİA' Alıntı:
Arkadaşlar sebebini bulamadığım bir sorun yaşıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Kaymakam beye yeni bilgisayar geldi. Bilgisayara f5'i kurdum. dll dosyalarını kopyaladım, java.policy kopyaladım. Host dosyasını önce değiştirmedim olmayınca standart host ile değiştirdim, jre 1.6.3 kurdum, java update kapattım, deployment.properties 'de herhangi bir ayar yapmadım.

Şu an dys ekranına şifre ve parola girince giriş yapmıyor, sayfa yenileniyor ve yine aynı şifre girme ekranı duruyor. Yani siteden atmıyor, başka sayfaya yönlendirmiyor, giriş de yapmıyor, acaba sorun ne olabilir. NE yapmam gerekiyor, yardımcı olabilir misiniz?

Bu sorun genelde dys.meb.gov.tr adresinden girmek yerine http://dys.meb.gov.tr/MEBDYSWeb/index.jsp adresinden girince çıkar. Siz adresi elinizle ve aynen şu şekilde (tırnaklar hariç) "http://dys.meb.gov.tr/" yazıp şifrenizi girerseniz bu sorun olmayacaktır diye düşünüyorum.

Hocam adrese hiç dikkat etmedim. Google'a dys yazıp gelen sonuca tıklıyordum açıkcası. Bir deneyeyim.
Kaymakam bilgisayarında ayarlar kısmında yapılması gerekenleri yazabilir misiniz hocam. Tam olarak hangi ayarları yapıyoruz.

1- f5 kurulumu. (bunun linki varsa ekleyebilir misiniz)
2- Jre 1.6.3 kurulumu
3- dll dosyalarının kopyalanması
4- java.policy kopyalanması
5. .....

Kaymakamların f5 sistemi iptal edilmiş DYS onların kendi e-içişleri sistemine bağlanmış diyorlar.

DYS otoban sistemine bazı ilçeler dahil edildi hepsi değil.

Eskişehir, Erzurum, Sivas, Bolu, Niğde, Batman, Van, Sakarya, Giresun ve Adana

BBNET
Geri