Disk Bölümü Birleştirme Sorunu

Kodla Büyü

mesutkaraca

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bilgisayarda C ve D var. C'de fazladan boş yer var, 50GB kadarını D'ye aktarmak istiyorum. C'den 50GB böldüğümde D'ye birleştiremiyorum ayrı bir bölüm oluşturuyor. D'yi silip C'ye katmaya çalıştığımda da olmuyor. D'yi siliyor fakat ayrı olarak kalıyor. C'ye birleşmiyor, C'de birimi genişlet seçeneği çıkmıyor. D'yi (Volume 3) silip C'ye birleştirme yada C'den 50GB bölüp D'ye birleştirmek istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Ekli dosyalar

• Diskpart.webp
    Diskpart.webp
    272.2 KB · Görüntüleme: 44
  • Yönet.webp
    Yönet.webp
    130.6 KB · Görüntüleme: 43
Normalde en başta olmalıydı o 510 MB 'lık bölüm, ikisinin arasında olmamalıydı.
Bu fiziksel bir konu, sadece sanal olarak sen bölün, sen 10 gb ol diyebileceğimiz bir şey değil. Birleşebilmeleri için komşu olmaları gerekir.

Eğer 510 MB lık bölümü taşımak mümkünse o zaman, C ile D bileştirilebilirler.

Partition'ların sıralamasında kaynaklı olarak ayırdığınız 50Gb ile D arasında 510Mb'lık kurtarma bölümü var. O yüzden birleştiremiyor.
Aradaki 510Mb'lık bölümü silerseniz birleştirme yapabilir. Bu bölüm güncellemelerden sonra oluşan bir bölümdür. Sildiğimde sistemin çalışmasına bir zararı olmamıştı. Silmeyi de cmd üzerinden diskpart ile yönetici olarak yapabilirsiniz.
Önlem olarak dosyalarınızı yedekleyin.
Diskpart ile diski ve 510Mb'lık bölümü seçtikten sonra delete partition override komutu ile silip sonra disk yönetiminden yapmak istediğinizi tekrar deneyebilirsiniz.

BBNET
Geri