Ders istemeyenler, REHBERLİK öğremeni olacağını sanıyordu,
Öğretmenler arasında nerde yatma meraklısı tembel insan var, rehberlikçilere gıpta eder durur,
Bizim de çocuklarla ilgilenmeyen boş boş oturan rehberlikçi kadromuz olacak sanıyorlardı galiba...
İstediğiniz şey imkansız, kıyasladığınız Rehberlik Konusu gerçekten, psikolojik, yönlendirme oryantasyon gibi önemli temellere dayanan ve tüm ülkelerde olan bişey, dünyada kadrolu bilgisayarcı olarak okullarda yatan bi kadro yok... Ama rehberlikçi var, bizim ülkemizde rehberlik hocaları çalışmıyor rahat olabilirler bu yüzden bolca hayran toplamışlar....
Bu Rehberlige KADRO olayı cok zordu hala kaç yıldır gercek rehberlıkcı acıgını kapatamadılar, bir de bilişim için aynı kadrodan acıp, okullarda 2 tane boş yatan adam bekletmezler, bi tane var o da sağolsunlar rehberlikçiler....
Tabi ki derse girmenin büyük zorlukları olacak hele kalabalık sınıflarda. Müdürle okuılla ilgili sorunları çözme yeteneği bireysel biraz...
Evet yorulacağız ama bütün öğretmenlerle eşit olacağız her yönden...
Rehberlikçiler yatsın, 3 yıldır yatıyorum bi hayrını görmedim insanı insan olmaktan çıkaran hayattan soğutan bişey boş olmak, çalışmaktan daha eğlenceli
bişey görmedim demişti bi flozof haklıdır...