Dersler kalksın nasıl olsa formatörlük var değil mi?

Kodla Büyü
gelen yazıyı bulunduğum ilde şube müdürüne danıştım bunun bizle ilgisi olmadığını söyledi ayıca şunuda belirtmek isterim ben bulunduğum okulda formatörüm ve okul müdürü bana 6-7-8 sınıflarda birer saat ders şeçti toplamda 2'şer şubenden 6 saat dersim vardı ben ısrarla 5 sınıflarada 2'şer saat bilişim dersi seçilmesi gerektiğini belirttim anlıyacağınız nasıl olsa formatörüm diye rahat davranmayın derslerinizi seçtirme konusunda ısrarcı olun.

gelen yazıyı bulunduğum ilde şube müdürüne danıştım bunun bizle ilgisi olmadığını söyledi ayıca şunuda belirtmek isterim ben bulunduğum okulda formatörüm ve okul müdürü bana 6-7-8 sınıflarda birer saat ders şeçti toplamda 2'şer şubenden 6 saat dersim vardı ben ısrarla 5 sınıflarada 2'şer saat bilişim dersi seçilmesi gerektiğini belirttim anlıyacağınız nasıl olsa formatörüm diye rahat davranmayın derslerinizi seçtirme konusunda ısrarcı olun.

Arkadaşlar formatörlük isteyenlere bu kadar tepki boşuna derse girmek istiyorsunuz dersiniz yok hangi derse gireceksiniz müzik dersine mi din kültürüne mi . haftada 1 saat dersle 40-50 öğrenciye 15 bilgisayarla maaş karşılığını tamamlayamıyoruz. bu şartlarda onca arkadaşın formatörlük istemesi doğal değil mi. Ya meb bu dersin sayısını artıracak yada yavaştan yavaştan öğretmenlikten teknisyenliğe geçeceğiz.

valla bende dersimi işlemek istiyorum 18 saat dersim var istersem 8leride verebilir 28 saat oluo ozman ama bilgisyrlar eski hep problem çıkarıo nsl yapıcaz
formatörlüğü boşverin dersinize sahip çıkın demek kolay elimizdeki lablarla ilerde ders işlemek de hayal olacak allahım ya nolacak bizim halimiz düşündükçe bazen canım çok sıkılıo arkadaşlar :verymad:

ag13' Alıntı:
kardeşim ne konuşuyosunuz siz kafanıza göre, yok ders saatim azaldı, yok formatör olamıyorum. ya siz ne nankör adamlarsınız be. adamın ağzını açtırmayın asabını bozmayın, adam gibi dersinize girin çıkın. bizi allahın defettiği yere güneydoğunun en boktan sınır hattına gönderdiler, 2 yıldır eşimin yanına tayin olamıyorum norm yok diye. neyin haklılığından bahsediyorsunuz. koskoca bursada 1 tane bilişimci açık olmazmı be. onu bırak ilk atandığım okulda norm fazlası oldğum için hala kendi okulumda bile çalışamıyorum. bi oraya bi buraya gönderilip duruyorum, haline şükredipte dersine girip çıkmaya hayıflanan insanlara da acıyorum. öğretmen değiilsiniz be kardeşim, boşuna gezinmeyin buralarda..

bu arada bursa il milli eğitim müdürlüğüne bilgi edinmeyle alanınızda bursada kaç tane ücretli öğretmen çalıştığını kaç tanede hiç doğuya gitmemiş mecburi hizmetten muaf (neden muaflarsa artık) öğretmen olduğunu sorun.. gelen cevabı ileri ki dönemde olası dava kanıtınız için kullanabilirsiniz..

kaç yıldır doğudasınız.. en az 5-10 yıl zor dönersiniz.. bence zorla bursa için uğraşmayın.. eşinizle başka bir ilde buluşabilirseniz buna çalışın..

Şimdi arkadaşlar devlet bu işin başında ilköğretimde bilgisayar derslerini başlatarak hatayı yaptı. Bundan bir kaç yıl sonunda da yaptığı hatayı anladı. Şimdi de elindeki kadroyu ne yapacağını kendi de bilmiyor.

Şimdi diyeceksiniz ki ilköğretimde neden bilgisayar dersi olmasın. Arkadaşlar gerçekten bilgisayar öğretmenliği nedir biliyor musunuz? Word excel öğretmek midir? Ya da powerpoint midir? Ya photoshop? Peki ya denetim masası mı? Ya da çocuklar face 'i şöyle kullanın diye anlatınca mı öğretmenlik yapıyoruz? Arkadaşlar açıkçası diğer branştan bazı arkadaşlar programla dilleri dahil olmak üzere bazı konularda bizim öğretmenlerimizi geride bırakıyor. Şimdi kalkıp ben ezcel dersimi vermeye devam etmek istiyorum gibi basit savunmalar yapmayın.

Verebiliysanız 3d studiomax verin. Cinema4d dersi verin. Bu alanlarda projeler üretin arkadaşlar. Diğer ıvır zıvırı bilgisayar bilmek olarak görmeyiniz lütfen. Bizi diğer öğretmenlerin ukelalıklarından kurtaracak bazı projelere ihtiyacımız var.

Arkadaşlar burada öğretmen ya da formatörlerde kabahat aramak yersizdir. Burada meb'in sistemi berbattır. Bunu görmek lazımdır. Bunun dışında devlet öğretmenini heba edecek de değildir. Bir şekilde mutlaka nitelikli istihdam yapılacaktır. Bizim öğretmen gyrybyny diğer öğretmen gruplarından ayıran en önemli özellik üniversite sınav puanlarındaki başarılarıdır. İnşallah bu kadar başarılı öğretmen grubu daha fazla heba edilmez.

sanalomer' Alıntı:
Şimdi arkadaşlar devlet bu işin başında ilköğretimde bilgisayar derslerini başlatarak hatayı yaptı. Bundan bir kaç yıl sonunda da yaptığı hatayı anladı. Şimdi de elindeki kadroyu ne yapacağını kendi de bilmiyor.

Şimdi diyeceksiniz ki ilköğretimde neden bilgisayar dersi olmasın. Arkadaşlar gerçekten bilgisayar öğretmenliği nedir biliyor musunuz? Word excel öğretmek midir? Ya da powerpoint midir? Ya photoshop? Peki ya denetim masası mı? Ya da çocuklar face 'i şöyle kullanın diye anlatınca mı öğretmenlik yapıyoruz? Arkadaşlar açıkçası diğer branştan bazı arkadaşlar programla dilleri dahil olmak üzere bazı konularda bizim öğretmenlerimizi geride bırakıyor. Şimdi kalkıp ben ezcel dersimi vermeye devam etmek istiyorum gibi basit savunmalar yapmayın.

Verebiliysanız 3d studiomax verin. Cinema4d dersi verin. Bu alanlarda projeler üretin arkadaşlar. Diğer ıvır zıvırı bilgisayar bilmek olarak görmeyiniz lütfen. Bizi diğer öğretmenlerin ukelalıklarından kurtaracak bazı projelere ihtiyacımız var.

Arkadaşlar burada öğretmen ya da formatörlerde kabahat aramak yersizdir. Burada meb'in sistemi berbattır. Bunu görmek lazımdır. Bunun dışında devlet öğretmenini heba edecek de değildir. Bir şekilde mutlaka nitelikli istihdam yapılacaktır. Bizim öğretmen gyrybyny diğer öğretmen gruplarından ayıran en önemli özellik üniversite sınav puanlarındaki başarılarıdır. İnşallah bu kadar başarılı öğretmen grubu daha fazla heba edilmez.

Hocam ilköğretim BT dersinden bahsediyoruz değil mi?

burada bazı arkadaşların yorumlarını hayretle okuyorum.arkadaşlar sizler ne konuşuyorsunuz. bizim derdimiz formatör olalım mı olmayalım olmamalı.şu muhabbetlere bakın formatörlük kaldırılıyormuş diye mutlu olan arkadaşlarımız var. arkadaşlar kimseyi zorla formatör yapmıyorlar isteğe bağlı bişey benim bildiğim kadarıyla olmak istememeniz sizin tercihiniz. bizim asıl sıkıntımız dersimizin seçmeli olması. şimdi 2 saate çıkardılar kademeli olarak 4 sene sonra tüm sınıflarda 2 şer saat olacak olmasına ama ya ders seçilmezse ne olacak. bir sürü seçmeli ders getirildi okullar başarım artsın diye daha çok bu dersleri seçmek isterse ne yapacaksınız hiç düşündünüz mü. en önemlisi bizim durumumuz müdürün 2 dudağı arasında dersi seçmiyorum derse ne yapacaksınız arkadaşlar. okul müdürünle iyi geçineceksin, ne derse yapacaksın yoksa sene sonunda norm fazlası olabilirsin okulunda. bundan daha kötü bişey olabilir mi. bizlere bu durumu yaşatmamalılar. bir saatte olsa dersmiz zorunlu olmalıdır bence. yoksa bt öğretmenleri her sene bu sıkıntıyı çekmek zorunda kalacaklardır. Yada o bazı arkadaşların beğenmediği formatörlüğe artık başka bir isim mi verirler, eğitim teknoloğumu derler ne olur bilemem ama norm vermelidirler. yoksa bt öğretmenleri olarak hala formatörlüğü isteyenleri şimdi görücem gibisinden görüşler hiç bize yakışmıyor ve kimseyede bir faydası yok. 5 sene önce formatörlük mü vardı dersimiz 2 saat iken herkes aslanlar gibi dersine giriyor ve çatır çatırda işliyordu konularını. burada birbirimize büyüklük taslamanın yada serzenişte bulunmanın bir faysadı yok. bizim yapabileceğimiz bişeyde yok. devlet ne derse o oluyor biz durmadan yırtınalım, savunalım. şu 10 yıl içinde savunulan o kadar çok şey değiştirildi ki biz savunsak ne olacak.mail yağdıralım meb 'e. gidelim meb önünde gösteri yapalım ne olacak arkadaşlar söylermisiniz. şu geride kalan 10 seneye bir bakın neler değiştirildi. sizce başarılı olabilirmiyiz.şimdi diyebilirsiniz denemeden olmaz ama bence olmaz.10 senelik tablo bunu gösteriyor.burada birbirimize kızmak yerine sorunumuza kalıcı bir çözüm üretebilmek için neler yapabiliriz onu tartışalım bence. yoksa bizler bı sıkıntıyı bt öğretmenleri olarak her sene yaşayacağız.saygılarımla.

BBNET
Geri