Dersler kalksın nasıl olsa formatörlük var değil mi?

Kodla Büyü
her geçen gün kötüleşiyo durum, bi kere de yastığa rahat koymak istiyorum kafamı..tayinimin çıktığına bile sevinemiyorum nolcak benim halim diyorum, böyle devleti, böyle bakanı istemiyorum, geldiğimiz durum gerçekten içler acısı..

murat_alb' Alıntı:
evet ben de formatörlükten memnun değilim ama maalesef kaç yıldır okul idareleri formatör öğretmenlere alıştı. her problemlerinin düzeltilmesine, luzumsuz işlerin ucundan tutmasına vs. vs. eğer ki bu saatten sonra formatörlük olmaz ise;

1- okul idareleri sizden yine aynı işleri yapmanızı bekleyecek ve "ben formatör değilim benim görevim değil" dediğiniz vakit günah keçisi, vatan haini olacaksınız,
2- maaş karşılığını dolduracak dersi anca bulacağınız için ek ders=0 tl olacak,
3- eğer madde1 i yaparsanız idare ile papaz olacaksınız ve seneye ders seçmeyecekler böylece norm fazlası olacaksınız,
4- eğer madde1 i yapmaz ve hala formatör gibi çalışırsanız ekders=0 olacak ve ameleliğinize doymayacaksınız,
5- eğerki formatörlük kalkar ve siz de "ben formatör değilim benim görevim değil" anlayışına sahip olursanız okul-aile birliği bütçesi allak bullak olacak o zaman anlayacaklar,
6- "ben formatör değilim benim görevim değil" anlayışıyla web sayfası güncelleme gibi faaliyetleri de yapmadığınız zaman gelen müfettişler sizi işten kaytaran, tembel öğretmenler olarak düşünecek (o zaman neden diğer branş öğretmenleri kötü olmuyor da biz kötü oluyoruz. Çünkü onlar bilgisayar kullanmayı bilmiyor, ama öğrenciler okula bilgisayar kullanmayı bilerek geliyor)

Allah sonumuzu hayretsin. Bu gibi birçok problem çıkar gibime geliyor...
:+1:

Bizim dersimiz var, biz okullarda görevlendiriliyoruz, bence formatörlüğü etkilemez. Ancak eğitici formatörlerin görevlendirilmesi iptal edilirse biz kimin aklına geleceğiz de görevlendirme yapacaklar orası meçhul olmakla birlikte formatörlük kalkmaz diye düşünüyorum.

Bu işte en doğrusunu herzaman Ankara yapıyor. Bakalım Ankara'da ne olacak?

Hepinizi seviyorum:) Ne de güzel yazıyorsunuz.
Şu derneğe üye olmayı düşündünüz mü? Hani toplu halde hak arasak:)

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bakanlık merkez teşkilatındaki öğretmenlerin görevlendirmelerine son verdiklerini kaydetti. Dinçer, "Bakanlıkta ve Bakanlığa bağlı taşra teşkilatlarının hiçbirisinde öğretmen unvanlı geçici görevli kimse kalmayacak. Temel sloganımız, öğretmen sınıfta" dedi.
Dinçer, eğitim muhabirleri ile iftarda bir araya geldi. Bir soru üzerine, bakanlık merkez teşkilatındaki öğretmenlerin görevlendirmelerine son verdiklerini kaydeden Dinçer, projelerde çalışan ve bakanlığın gerçekten ihtiyaç duyduğu öğretmenlerin belirlendiğini aktardı. Dinçer, "Onları bakanlık kadrolarına aktaracağız. Temel sloganımız, öğretmen sınıfta" diye konuştu. Geçici görevlendirmelerin hepsinin 15 Haziran ile sınırlandırıldığını hatırlatan Dinçer, "15 Haziran geldiğinde görevlendirmeleri uzatmadığımız için herkes kendi kadrosuna geri dönmüş oldu. Valilikler, il müdürlükleri görevlendirme yapamayacak" şeklinde konuştu.

Bekleyelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler :)

onun bahsettiği görevlendirme şeklinin okul formatörlüğüyle uzaktan yakından akakası yok, biz zaten derse de giriyoruz bütün gün okulda durup okul işlerini de yapıyoruz, onun kastettiği argede bilmem nerde çalışıp öğretmenlik yapmayan kişiler, kabak bizim başımıza patladı..

pneuma_ex' Alıntı:
Birilerinin zoruna gidecek ama formatörlüğe bel bağlayıp derslerin kalkmasına göz yuman değerli bilgisayarcılar farkındaysanız il dışına açılan okullar istanbulu saymazsak 1 elin parmaklarını bile geçmiyor. Bazı illerde 1 okul bile açmamışlar. Ders olmayınca normda doğal olarak 0 olacağına göre niye açsınlarki bu okulları??

Hala dersim yok norm bu yüzden 0, okullarda bu yüzden gözükmüyor demeyipte 2010daki hizmet affını bahane edenler var :) Be kardeşim il içinde bile açılan okullar hep öğretmeni olan okullardı diğerlerinde yine norm yoktu.

Hani o sığındığımız liman olan formatörlükte kalkarsa o zaman kazığa tam oturmuş olacağızki zaten bazı illerde iptal edilmeyede başlandı.
Hocam kimseyi suçlamaya gerek yok ki bütün suç karakter yoksunu Meb bürokrasisinin ve Bakan denen ..... in. :x
Hani eşeğine gücü yetmeyen semerini dövermiş sözü varya tam bu durum için. Birbirimize kızarak hiçbir hakkımızı kaybetmeyizde kazanmayızda.. :wink:

ozlem22' Alıntı:
onun bahsettiği görevlendirme şeklinin okul formatörlüğüyle uzaktan yakından akakası yok, biz zaten derse de giriyoruz bütün gün okulda durup okul işlerini de yapıyoruz, onun kastettiği argede bilmem nerde çalışıp öğretmenlik yapmayan kişiler, kabak bizim başımıza patladı..

Sizin yolladığınız bu formları kim topluyor eğitici formatörler değil mi yoksa? Eğitici formatör olmayınca sizden sorumlu kim olacak dersiniz dönemlik planlar, aylık planlar felan. Bu konu bizi birebir ilgilendiriyor.

Yıllardır süren muallak bir durum var ortada. Ben formatörlük isteyen arkadaşada normalde kızmam mecburdur yada seviyordur ama formatörlüğün bir kadro olmadığını, keyfe bağlı sürdüğünü söyledik kaç zamandır. Hak meydanlarda aranır ben o kadar yol tepip eyleme katılıyorsam ve buraya sadece 200 250 kişi geliyorsa orda bize herşey haktır.

Sağolsun branş arkadaşlarımız yılan kendilerini sokasıya kadar susmayı marifet sanıyor. Alın işte eğiticiler, argeciler, bazı yerlerde Bitefoların görevlendirmeleri yapılmıyor artık. Kendi düşen ağlamaz mı diyeyim. Bizim ilde hala yapılıyor görevlendirmeler. Dersleri seçtirmeyi deneyeceğim okulum ortaokul 28 şube var ben bir şekilde yine gemimi yüzdürürüm ama ortak birşey yapmak için çok bekledik.

kendi düşem ağlamaz mı??? bu hale düşmeyi biz mi istedik.. sen gemini yüzdür o zaman..biz de bakarız başımızın çaresine!

ozlem22' Alıntı:
kendi düşem ağlamaz mı??? bu hale düşmeyi biz mi istedik.. sen gemini yüzdür o zaman..biz de bakarız başımızın çaresine!

Bence biz bunu istedik boşuna dil dökmeyin bana. Ben en son gittiğim eylemde orada en azından 1000 kişi bekliyordum. 250 kişi ya vardı ya yoktu. Formatörlük bizim için geçici çözümden başka bir halt değildi bunu söyledik kaç kere ama nafile. Formatörlük isteyen adamda bizimle oraya gelecekti. Ne için gelecekti diyede sormayın formatör kadrosu isteriz diye gelecekti. Ders isteyen adamda gelecekti ders saati yetersiz norm fazlası olduk demek için gelecekte. Biz ne yapıyoruz tek bildiğimiz şey olan forumda mızmızlanıyoruz.

ders isteyenler hayal görmesin arkadaşlar bizi kurtaracak olan kadrolu formatörlüktür...rehber öğretmen gibi olmak lazım gerisi yalan...

only61' Alıntı:
ders isteyenler hayal görmesin arkadaşlar bizi kurtaracak olan kadrolu formatörlüktür...rehber öğretmen gibi olmak lazım gerisi yalan...
Hocam insaf yaa.. Formatörlüğün Allah belasını versin hala nasıl umut bağlıyorsunuz anlamıyorum yani..

ordinaryus' Alıntı:
only61' Alıntı:
Hocam insaf yaa.. Formatörlüğün Allah belasını versin hala nasıl umut bağlıyorsunuz anlamıyorum yani..

10 yılık bilgisayarla ders falan olmaz hayal görmeyelim...bilgisayarları da yenilemeyeceklerine göre kadrolü formatörlükten başka çare yok...

4+4+4 ile secmeli de olsa ders sayımız arttı ama hala cogu arkadas formatorluk pesinde. Formatorluk meraklısı arkadaslar dersimiz zorunlu olsa da maaş karşılığını doldursakta yok biz formatorluk isteriz diyecekler.
Bazı arkadaslar ek dersi bahane ediyor. 15 saat ders olursa 100 tl; Formator olursan 500-600 lira ek ders, aradaki fark bu zilleti çekmeye deger mi? Tabi herkesin vicdanı bilir, amelelik yapmak isteyen buyursun yapsın. Kaldı ki birkaç sene sonra zaten ek ders sıkıntısı olmayacak. Öğretmeniz arkadaslar, dersimizi sectirecegiz.

bende formatörlük istemiyorum, formatörlük geleceğine branş değişikliği gelsin daha iyi ancak derslerimiz zorunlu olmadıktan sonra müdürlerin ağız kokusunu çekeceğiz yine, derslerin zorunlu olacağını da hiç sanmıyorum çünkü o zaman her okula bir bt sınıfı lazım, eski bt lerin yenilenmesi lazım(5 yıl geçti hala faz1 kullanıyorum) bakanlığın bu kadar yükün altına gireceğini sanmıyorum zaten fatih projesiyle bt lerin yenilenmeyecek olması bu durumu gösteriyor. şimdi seçmeli de olsa dersler geldi (bt sınıfı olanlara), ama dersleri getiren bakanlığın bt sınıflarıyla kütüphaneler iç içe olsun diye yazısı da var. bt sınıfları giderse ne ders kalır ne formatörlük!!! Allah sonumuzu hayr etsin...

yemin ediyorum artık lanet okuyorum bu formatörlük belasını çıkartanlara. 7. yılımı çalışıyorum maaş karşılığını doldurmak iöin en az 2 okul gezdim ama dayanabildiğim kadar dayanıcam inş. anlamıyorum. gerçekten anlamıyorum. bu 10-15 yıllık bilgisayarlarla ders omuyorsa eğer 3-5 seneye kadar lablar tamamen kapansın. siz de okulda müdürün odacısı olursunuz artık. formatörsünüz ya. acaba 25-30 yıl varken emekliliğimize formatorluğun geleceği ne olur. aartık ilerde okuldaki fotokopici mi olursunuz veya tesisata doğalgaza mı bakarsınız bilemem formatörlüğü savunan arkadaşlarım

yeter artık hep aynı tartışma. eminim ki hepimiz istiyoruz ders saatinin artmasını ve dersimizin seçmeli yerine normal ders olarak geçmesini ama bu şekilde olmayınca bazı arkadaşlarımız için formatörlük daha mantıklı geliyor. ben bu yıl atandım ağustosta ve okula gittim 7 saat bilgisayar dersi 7 saat müzik dersi 5 saat türkçe dersi ve 6 saat beden eğitimi dersi verdiler. bir senede öğretmenlikten nefret ettim. branşım olmayan derslere girmekten daha kötü birşey yok. bu sene formatörlüğü mecbur isteyecem. 4-5 farklı derse girmektense formatörlük yaparım daha iyi..isteyen istediğini söylesin durum bu bende çok meraklısı değilim ama ders saatleri düzelene kadar benim için en mantıklısı bu..

Valla hepsini okumadım baştan söyleyeyim ama yine sanırım aynı konular. Birileri şunu anlamıyo nedense. Formatörlüğü kabul etmesek de dersler geri gelmeyecekdi. Formatör olduk diye dersler seçmeli olmadı neden kimse anlamıyo. Ayrıca hocamın da dediği gibi 10 yıllık 15 bilgisayarlar 40 öğrenciye neyi nasıl anlattığınızı da merak ediyorum. Ayrıca böyle kalsa yine iyi elimizdeki PC ler de 3-5 sene sonra tamamen iflas edecek, ondan sonra sınıfta tahttada mı ders anlatıcaz.
Diğer sayfada yazdıklarımı buraya da kopyalıyorum:

Ne olacak tüm formatörlükler kalkınca. aa bunların derside yok hepsi norm fazlası bunların dersini 2 saat zorunlu yapalımmı diyecekler. Bırakın Allahaşkınıza ya. Sanki bizim durumumuzu bilmiyolar. Bu saate kadar bilmiyolarsa zaten formatörlük kalksada o bilmeyen kişiler bi çözüm üretemezler. Bi gün sizin gibi düşünenler yüzünden tamam lan kaldırdık formatörlüğü diyecekler o olacak. Çözümü de basit her okul BT dersini seçer illa 3-5 saat. Bu sefer BT öğretmeni olmasada seçerler zaten internmet üzerinde yapılacak seçmeler. O zamanda alın size ders 3-5 okula gidin. Ne oldu beyendinmi çözümü? BAK BURAYI İYİ OKUYUN TÜM FORUMDAŞALAR: Dersi, önemli görseler ya da geri getirecek olsalardı, 8 saat seçmeli ders koymak yerine 6 saat seçmeli ders koyar (ki hiç de az değil) 2 saat de zorunlu BT dersi koyarlardı. Bu sene bu yeni ders çizelgesinde bu olmadıysa daha da olmaaaz...

kardeşim ne konuşuyosunuz siz kafanıza göre, yok ders saatim azaldı, yok formatör olamıyorum. ya siz ne nankör adamlarsınız be. adamın ağzını açtırmayın asabını bozmayın, adam gibi dersinize girin çıkın. bizi allahın defettiği yere güneydoğunun en boktan sınır hattına gönderdiler, 2 yıldır eşimin yanına tayin olamıyorum norm yok diye. neyin haklılığından bahsediyorsunuz. koskoca bursada 1 tane bilişimci açık olmazmı be. onu bırak ilk atandığım okulda norm fazlası oldğum için hala kendi okulumda bile çalışamıyorum. bi oraya bi buraya gönderilip duruyorum, haline şükredipte dersine girip çıkmaya hayıflanan insanlara da acıyorum. öğretmen değiilsiniz be kardeşim, boşuna gezinmeyin buralarda..

ag13' Alıntı:
kardeşim ne konuşuyosunuz siz kafanıza göre, yok ders saatim azaldı, yok formatör olamıyorum. ya siz ne nankör adamlarsınız be. adamın ağzını açtırmayın asabını bozmayın, adam gibi dersinize girin çıkın. bizi allahın defettiği yere güneydoğunun en boktan sınır hattına gönderdiler, 2 yıldır eşimin yanına tayin olamıyorum norm yok diye. neyin haklılığından bahsediyorsunuz. koskoca bursada 1 tane bilişimci açık olmazmı be. onu bırak ilk atandığım okulda norm fazlası oldğum için hala kendi okulumda bile çalışamıyorum. bi oraya bi buraya gönderilip duruyorum, haline şükredipte dersine girip çıkmaya hayıflanan insanlara da acıyorum. öğretmen değiilsiniz be kardeşim, boşuna gezinmeyin buralarda..
+1

ag13' Alıntı:

Efendi frene bas bakalım! Eminim eşinin yanına atanabilseydin sende bu konular üzerine(beğenmediğin) fikir beyan ederdin ve doğudakiler umrunda bile olmazdı!!! Başımıza ne geldiyse şükürcülükten geldi, yeter artık böyle giderse nefes aldığına şükredip oturacaksın! Ayın 15'inde maaşın yatmıyor mu senin? yatıyor e o zaman şükret otur daha ne konuşuyorsun!!!!!!

pneuma_ex' Alıntı:
Birilerinin zoruna gidecek ama formatörlüğe bel bağlayıp derslerin kalkmasına göz yuman değerli bilgisayarcılar farkındaysanız il dışına açılan okullar istanbulu saymazsak 1 elin parmaklarını bile geçmiyor. Bazı illerde 1 okul bile açmamışlar. Ders olmayınca normda doğal olarak 0 olacağına göre niye açsınlarki bu okulları??

Hala dersim yok norm bu yüzden 0, okullarda bu yüzden gözükmüyor demeyipte 2010daki hizmet affını bahane edenler var :) Be kardeşim il içinde bile açılan okullar hep öğretmeni olan okullardı diğerlerinde yine norm yoktu.

Hani o sığındığımız liman olan formatörlükte kalkarsa o zaman kazığa tam oturmuş olacağızki zaten bazı illerde iptal edilmeyede başlandı.
kusura bakma ama kazığa oturacağız dediğin için sana bu yakıştırmayı yapıyorum "hımbıl formatörlük kalkarsa seni işten atacak halleri yok illaki bi formül bulunur gel benim derslerime çok istiyorsan"...

formatörlük kalkınca burada kına yakarsınız artık.şunu hala anlamadınız formatör olmak isteyenler ders kalkarsa kalksın banane demiyor burada bu kadar balık hafızalının olduğunu bilmiyordum 2 sene öncesine kadr başka branştakiler formatör oluyor yok ben sözleşmeliyim neden olamıyorum diye şikayet eden çok kişi vardı o zamanın nimeti şimdi tu kaka oldu

bi de dersler giderken ses çıkarmıyorlar diyorsunuz ya acaba siz nasıl bi ses çıkardınızda biz çıkarmadık çok merak ediyorum görende her gün eylem yapıyorsunuz zannedecek

BBNET
Geri