Dersler kalksın nasıl olsa formatörlük var değil mi?

Kodla Büyü

pneuma_ex

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Birilerinin zoruna gidecek ama formatörlüğe bel bağlayıp derslerin kalkmasına göz yuman değerli bilgisayarcılar farkındaysanız il dışına açılan okullar istanbulu saymazsak 1 elin parmaklarını bile geçmiyor. Bazı illerde 1 okul bile açmamışlar. Ders olmayınca normda doğal olarak 0 olacağına göre niye açsınlarki bu okulları??

Hala dersim yok norm bu yüzden 0, okullarda bu yüzden gözükmüyor demeyipte 2010daki hizmet affını bahane edenler var :) Be kardeşim il içinde bile açılan okullar hep öğretmeni olan okullardı diğerlerinde yine norm yoktu.

Hani o sığındığımız liman olan formatörlükte kalkarsa o zaman kazığa tam oturmuş olacağızki zaten bazı illerde iptal edilmeyede başlandı.

Bir ilde Eğitici Formatör (düm). Bir toplantıda branşı Bilişim Teknolojileri olan sevgili meslektaşlarıma kaç kişi derse girmek istiyor diye sordum. 110 kişilik salonda (60 tanesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni) SADECE 1 ARKADAŞIM EL KALDIRDI. Diğer arkadaşlarım FORMATÖRLÜK garabetine umut bağlamışlardı. Şimdi Eylül ayında Formatörlük olayının da kalkması ile o arkadaşlarımı göreceğim. Bakalım o banka kredileri, ev taksitleri nasıl ödenecek. Çoğuda tek maaşlı. Daha olayın farkına varmayan, yaz tatilini huşu içinde geçiren, aynı zamanda kendi okulunda bile norm fazlasına düşen arkadaşlarımın Eylül ayındaki surat ifadelerini ÇOKKKKKKK MERAK EDİYORUM.

Hepinize saygılar,

phantosos' Alıntı:
Bir ilde Eğitici Formatör (düm). Bir toplantıda branşı Bilişim Teknolojileri olan sevgili meslektaşlarıma kaç kişi derse girmek istiyor diye sordum. 110 kişilik salonda (60 tanesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni) SADECE 1 ARKADAŞIM EL KALDIRDI. Diğer arkadaşlarım FORMATÖRLÜK garabetine umut bağlamışlardı. Şimdi Eylül ayında Formatörlük olayının da kalkması ile o arkadaşlarımı göreceğim. Bakalım o banka kredileri, ev taksitleri nasıl ödenecek. Çoğuda tek maaşlı. Daha olayın farkına varmayan, yaz tatilini huşu içinde geçiren, aynı zamanda kendi okulunda bile norm fazlasına düşen arkadaşlarımın Eylül ayındaki surat ifadelerini ÇOKKKKKKK MERAK EDİYORUM.

Hepinize saygılar,
ee derse girmek yerine formatör olup yatmak iyiydi şimdide yatışa devam etsinler bakalım. bizi tamirci yapan ve bunu kabul eden zihniyet rahat uyusun

Şu zamanda ayarlar kaçmışken bu konuya girip birbirimizi suçlamanın alemi yok arkadaşlar, tek suçlu olarak mebi görelim ki bu da yanlış olmaz, biz birbirimizi en çok yanlış seçim yapmakla, hareketsizlikle suçlayabiliriz, çoğu konuda olduğu gibi bizi formatörlük-bt öğretmenliği çıkmazına sürükleyen ikisini de yarım bırakan meb tir..

her olumsuzlukta dönüp dolaşıp birilerini suçlamanın mantığı nedir anlamıyorum.kim ister ki durumun böyle olmasını.kaç defa birçok insanın zorunlu olarak formatörlük yaptığını söyledik.kaldı ki dersler kalkmış değil...

zerrax' Alıntı:
bugün itibariyle kalktı falan diyorlar ama...
neye göre kalktı diyorlar hocam...
valla ben anlamıyorum bazıları devam edecek bazıları bitecek diyor ama bi standart yok
illere gönderilen yazıları herkes farklı yorumluyor..

BAYSUKRU' Alıntı:
zerrax' Alıntı:
valla ben anlamıyorum bazıları devam edecek bazıları bitecek diyor ama bi standart yok
bence bizi neyapacağını bakanlıkta bilmiyor başlarına bela olduk :D

tomreader2010' Alıntı:
BAYSUKRU' Alıntı:
zerrax' Alıntı:
bence bizi neyapacağını bakanlıkta bilmiyor başlarına bela olduk :D
:)
geçen hafta il milli eğitime sordum.Bi sıkıntı yok bayramdan sonra başvuruları açarız dediler.Şimdi burda böle diyolar.Böyle birbirinden habersiz bir kurum başka bi yerde yktur sanırım...

İL MEM LERE GÖNDERİLEN YAZI YORUMSUZ....

Sayın İl Müdürümüzün Dikkatine!

İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNE DUYURU;

1. İlinizdeki bütün geçici görevlendirme öğretmenlerin görevlendirmeleri sona erdirilecektir.

2. Ar-Ge, bilgi işlem, kitap komisyonu ve benzeri komisyonlarda çalışan geçici görevlendirme öğretmenler kadrolarının bulunduğu okullarda maaş karşılığı ders saatini tamamlamak şartı ile istedikleri takdirde bu komisyonlarda yeniden görevlendirilebilecektir.

3. İl ve ilçe emrinde bulunan norm fazlası öğretmenler il içi atama yolu kullanılarak öğretmen ihtiyacı olan okullara atanacaktır. İl ve ilçe emrinde norm fazlası öğretmen kalmaması için uygulama dikkatle takip edilecektir.

4. İl genelinde bir branştan norm fazlası öğretmen var ise o branş ile ilgili kesinlikle ücretli öğretmen istihdam edilmeyecektir.

Hikmet ORMAN
Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Grup Başkanı

Branşına sahip çıkmayan, eline tutuşturulan bir oyuncakla vakit geçiren (hatta işine gelen), Norm kadronun derse bağlı olduğunu bile bile okulunda ders seçtirmeyen bir zümreye ne diyebilirim ki. Bende hepinize GARANTİ veriyorum. Formatörlük falan yok arkadaşlar. Eylül ayında herkes başının çaresine bakacak. Bulunduğu ilin en ücra köşesinde norm kadrosu varsa, isteği olmadan valilik tarafından oraya gönderilecek. Dersi olmayanlara maaş karşılığı idari görevlendirme yapılacak. Derslerin rayına oturması en az 2 yada 3 yıl sürecek. Kendinizi buna göre ayarlayın.

Sevgiler, saygılar...

formatörlük kalkarsa bu durumda ders sayısı da çok az olduğuna göre bizi bi yere toplasınlar ve kurşuna dizsinler...böylece onlar da biz de kurtulmuş oluruz

bilisim06' Alıntı:
İL MEM LERE GÖNDERİLEN YAZI YORUMSUZ....

Sayın İl Müdürümüzün Dikkatine!

İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNE DUYURU;

1. İlinizdeki bütün geçici görevlendirme öğretmenlerin görevlendirmeleri sona erdirilecektir.

2. Ar-Ge, bilgi işlem, kitap komisyonu ve benzeri komisyonlarda çalışan geçici görevlendirme öğretmenler kadrolarının bulunduğu okullarda maaş karşılığı ders saatini tamamlamak şartı ile istedikleri takdirde bu komisyonlarda yeniden görevlendirilebilecektir.

3. İl ve ilçe emrinde bulunan norm fazlası öğretmenler il içi atama yolu kullanılarak öğretmen ihtiyacı olan okullara atanacaktır. İl ve ilçe emrinde norm fazlası öğretmen kalmaması için uygulama dikkatle takip edilecektir.

4. İl genelinde bir branştan norm fazlası öğretmen var ise o branş ile ilgili kesinlikle ücretli öğretmen istihdam edilmeyecektir.

Hikmet ORMAN
Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Grup Başkanı

hocam hikmet bey güzelce yazmış yollamış madde 3 te norm fazlası kalmasın diyor ama bütün şehirdeki böteciler norm fazlası nerdeyse kadromu kaldı okullarda

phantosos' Alıntı:

Hepinize saygılar,

hocam korku filmi gibi adamsın

yani kısacası mıçtık diyorsun...

il dışı yok
norm yok
ders yok
formatörlük yok
ek ders yok

ölelim en iyisi....

only61' Alıntı:
formatörlük kalkarsa bu durumda ders sayısı da çok az olduğuna göre bizi bi yere toplasınlar ve kurşuna dizsinler...böylece onlar da biz de kurtulmuş oluruz

:puhaha: :puhaha:

only61' Alıntı:
phantosos' Alıntı:

Hepinize saygılar,

il dışı yok
norm yok
ders yok
formatörlük yok
ek ders yok

ölelim en iyisi....

bizde suriyeye mi sığınsak hocam. teknoloji teknoloji dediler halimize bak

tek suçlu işgüzar müdürler ve mebdir.... formatörlükle normun hiç bir ilişkisi yoktur arkadaşlar birbirmizi kandırmayalım

phantosos' Alıntı:
Branşına sahip çıkmayan, eline tutuşturulan bir oyuncakla vakit geçiren (hatta işine gelen), Norm kadronun derse bağlı olduğunu bile bile okulunda ders seçtirmeyen bir zümreye ne diyebilirim ki. Bende hepinize GARANTİ veriyorum. Formatörlük falan yok arkadaşlar. Eylül ayında herkes başının çaresine bakacak. Bulunduğu ilin en ücra köşesinde norm kadrosu varsa, isteği olmadan valilik tarafından oraya gönderilecek. Dersi olmayanlara maaş karşılığı idari görevlendirme yapılacak. Derslerin rayına oturması en az 2 yada 3 yıl sürecek. Kendinizi buna göre ayarlayın.

Sevgiler, saygılar...

sayın hocam madde 2 de ve benzeri komisyonlara diyor ki buraya her komisyon girer. siz eğitici formatörken kaç saat derse girdiniz acaba...

only61' Alıntı:
phantosos' Alıntı:

Hepinize saygılar,

il dışı yok
norm yok
ders yok
formatörlük yok
ek ders yok

ölelim en iyisi....
allahım gülelim mi ağlayalım mı.?

pneuma_ex' Alıntı:
Birilerinin zoruna gidecek ama formatörlüğe bel bağlayıp derslerin kalkmasına göz yuman değerli bilgisayarcılar farkındaysanız il dışına açılan okullar istanbulu saymazsak 1 elin parmaklarını bile geçmiyor. Bazı illerde 1 okul bile açmamışlar. Ders olmayınca normda doğal olarak 0 olacağına göre niye açsınlarki bu okulları??

Hala dersim yok norm bu yüzden 0, okullarda bu yüzden gözükmüyor demeyipte 2010daki hizmet affını bahane edenler var :) Be kardeşim il içinde bile açılan okullar hep öğretmeni olan okullardı diğerlerinde yine norm yoktu.

Hani o sığındığımız liman olan formatörlükte kalkarsa o zaman kazığa tam oturmuş olacağızki zaten bazı illerde iptal edilmeyede başlandı.

hocam bı yanlısınız var kımse ders kalksın demedı formatorluk bızı maas almamızı saglıyor ders olsada olmasada o tamırı ben yapıyorum dendı dersı bakanlık kaldırınca yapabılecegın hıcbırsey yok zaten forumda bırkac ınsana kızmak dısında BENIM YUZUMDENMI kalktı sanıyorsun yada baskasının yuzundenmı
mudurler ve ılcede calısanlar bılırler zaten okullar duzenlenırken fen lab ve kutupane dısındakı tuvaletlere bıle ogrencı yazıldı yanı artık bt sınıfı dıye bısey yok olanlarda 2 seneyı bulmaz sınıf olur cunku mufettısler oraları sınıf olarak hazırlanmasını ıstedıler yanı sız dua edınde formatorluk kalıcı bır hal alsın yoksa oturdugun yerde maas alan bır ınsan olursun

bilisim06' Alıntı:
phantosos' Alıntı:

Sevgiler, saygılar...

sayın hocam madde 2 de ve benzeri komisyonlara diyor ki buraya her komisyon girer. siz eğitici formatörken kaç saat derse girdiniz acaba...

Sayın hocam, eğitici formatörken derse girmedim. Ama gerek formatörlüğü, gerek eğitici formatörlüğü branşıma bir şeyler katabilirmiyim diye istemiştim. 9 yıllık Bilişim Teknolojileri öğretmeniyim. Meslek hayatımda 2 dönem formatörlük, 3 dönemde eğitici formatörlük yaptım. Toplamı 2,5 yıl yapar. Bu sürelerde dahil olmak üzere, mümkün olduğunca okulumda dersimi seçtirdim. Her sene müdür şu öğretmeni okulda tutmam lazım, sen nasılsa formatörsün, senin dersini seçmesek de sorun olmaz demesine rağmen dersimi seçtirdim. Burada kızdığım ve sinirlendiğim nokta, diğer arkadaşlarımın da aynı tepkiyi vermesi yerine "aaa, ne güzel hem tam ek dersimi alacağım hem de derse girmeme gerek kalmayacak" tarzından yaklaşımları idi. Unutmayın norm kadro derse bağlı bir olaydır.

Sizin sorunuza gelince Madde 2 yeni gelen yazıda var. Açıklaması şu. Okulunda 15 saat maaş karşılığı derse gireceksin, nöbetini tutacak, sosyal çalışmalarını yapacaksın. Geri kalan zamanda istersen il, ilçe mem veya komisyona girip ek ders ücreti alabilirsin demek. İşinize gelirse çalışırsınız. Ama bu birimlerde çalışanların iş yükünü bilseydiniz, benim gibi okul sonrasında pazarda limon satmaya bile razı olurdunuz. Yani 18 saat ücret için; okuldan sonra gidip orada çalışmamı gerektirecek bir durum yok. Çarşıda pazarda bu ücreti daha rahat kazanırım.

Her neyse, her şey herkesin gönlünce olsun.

Saygılarımla,

savaz' Alıntı:
pneuma_ex' Alıntı:

hocam bı yanlısınız var kımse ders kalksın demedı formatorluk bızı maas almamızı saglıyor ders olsada olmasada o tamırı ben yapıyorum dendı dersı bakanlık kaldırınca yapabılecegın hıcbırsey yok zaten forumda bırkac ınsana kızmak dısında BENIM YUZUMDENMI kalktı sanıyorsun yada baskasının yuzundenmı
mudurler ve ılcede calısanlar bılırler zaten okullar duzenlenırken fen lab ve kutupane dısındakı tuvaletlere bıle ogrencı yazıldı yanı artık bt sınıfı dıye bısey yok olanlarda 2 seneyı bulmaz sınıf olur cunku mufettısler oraları sınıf olarak hazırlanmasını ıstedıler yanı sız dua edınde formatorluk kalıcı bır hal alsın yoksa oturdugun yerde maas alan bır ınsan olursun

Hocam formatörlüğe bel bağlayıp dersler giderken ses çıkarmayanlar için tek dileğim var oda bu sene itibariyle bazı illerde çıkmayacak olan görevlendirmelerin tüm Türkiyede çıkmamasıdır. Sorsan herkesin borcu var. Benimde var hala 30binden fazla ama bu iş başka türlü değişmeyecek.

ortalığı velveleye vermeye gerek yok.. formatörlüğü kaldırırlarsa kim okulun teknolojik işlerini takip edecek? müdür mü? müdür yardımcısı mı? hepsinin de işleri başından aşkın oluyor.. ayrıca bir okulda formatör öğretmenin bulunmasından hem öğretmenler hem de idare bir hayli memnun..

4 yılda 5 6 7 8 lerde bilişim ve yazılım dersine din kültürü öğretmenleri mi girecek??

norm ileriki yıllarda düzelir inş..

evet ben de formatörlükten memnun değilim ama maalesef kaç yıldır okul idareleri formatör öğretmenlere alıştı. her problemlerinin düzeltilmesine, luzumsuz işlerin ucundan tutmasına vs. vs. eğer ki bu saatten sonra formatörlük olmaz ise;

1- okul idareleri sizden yine aynı işleri yapmanızı bekleyecek ve "ben formatör değilim benim görevim değil" dediğiniz vakit günah keçisi, vatan haini olacaksınız,
2- maaş karşılığını dolduracak dersi anca bulacağınız için ek ders=0 tl olacak,
3- eğer madde1 i yaparsanız idare ile papaz olacaksınız ve seneye ders seçmeyecekler böylece norm fazlası olacaksınız,
4- eğer madde1 i yapmaz ve hala formatör gibi çalışırsanız ekders=0 olacak ve ameleliğinize doymayacaksınız,
5- eğerki formatörlük kalkar ve siz de "ben formatör değilim benim görevim değil" anlayışına sahip olursanız okul-aile birliği bütçesi allak bullak olacak o zaman anlayacaklar,
6- "ben formatör değilim benim görevim değil" anlayışıyla web sayfası güncelleme gibi faaliyetleri de yapmadığınız zaman gelen müfettişler sizi işten kaytaran, tembel öğretmenler olarak düşünecek (o zaman neden diğer branş öğretmenleri kötü olmuyor da biz kötü oluyoruz. Çünkü onlar bilgisayar kullanmayı bilmiyor, ama öğrenciler okula bilgisayar kullanmayı bilerek geliyor)

Allah sonumuzu hayretsin. Bu gibi birçok problem çıkar gibime geliyor...

Ellerinden gelse bizi çoktan kapıya koyarlardır. Nerede formatörcüler. :lol:

BBNET
Geri