haticeBöte
Aktif Üye
Hocalarım size çok önemli bir konuda danışmak istiyorum. Ben yiboya yeni atandım. Öğrencilerin çoğu bilgisayar kullanmasını bilmiyor. Öğretmenleri araştırma ödevleri verince tenefüslerde bilgisayar laboratuvarına gelip internetten araştırıyorlar. Fakat sadece ilk gördükleri sayfayı açıp deftere geçiriveriyorlar. Bu hafta ders yapmadım. Daha yıllık planımı da hazırlamadım. Önümüzdeki hafta googleda nasıl arama yapılır, nasıl worde geçirilir, çıktı alınır bunları öğretmek istiyorum. Ayrıca bilgisayarlarda her öğrenciye özel bir klasör açıp araştırdıkları ödevleri burada saklamalarını isteyeceğim. Çünkü 10 dklık tenefüste ödevlerini yetiştiremiyorlar, yatılı okul olduğu için tenefüsler haricinde interneti de bulamıyorlar, bir dahaki tenefüs kaldıkları yerden devam edebilsinler diye böyle bir fikir düşündüm. Bu fikrimin dezavantajı olabilir mi? Bide araştırma yapmayı öğretmem doğru mu, müfredatta olmayan, yıllık planda olmayan bir konuyu işlemem doğru mu, fikirleriniz benim için çok önemli. Şimdiden teşekkürler