Ders kitabıyla ilgili BİMER'den şaka gibi cevap!

Kodla Büyü

gokcen01

Site Gezgini
Geçen hafta Bimer'e geçen eğitim-öğretim yılında ders kitabımızın olmadığını,sıkıntılar yaşadığımızı,önümdeki sene de ders kitabının olmayacağını öğrendiğimi ve bunun sebebini öğrenmek istediğimi yazdım.Vee bugün gelen cevap ;
Sayın İlgili,
Bu alanda ders kitabı hazırlanması öngörülmediğinden ders kitabı bulunmamaktadır.

Şaka gibi yaa..Benim neden öngörülmediğini sorduğumu farketmemişler mi ?Neden öngörülmüyorrr ? :?

volkankey' Alıntı:
En iyisi bir kitap yapalim gitsin gecen sene arkadaş baya yol katetmişti

valla volkan hocam kesinlikle size katılıyorum, kendi aramızda harika bir kitap ortaya çıkarabiliriz.

ben kendi kitabımı hazırlamaya başladım, 5 lere ayrı 6 lara ayrı kitap hazırlayacam, destek vermek isteyen olursa bana yazabilir...

bende bu günlerde kitaba başlayacam, dönem başlamadan biter inşallah, konuları paylaşabilirim ama, eksik kalan konu varsa uyarın lütfen.

Ekli dosyalar

Hangi dersin kitabı? seçmeli bilgi iletişim teknolojisi kitabı mı?

arkadaşlar topluca bişeyler yapabilsek kitap konusunda gerçekten sıkıntı yaşadık geçen sene. bimeri yoğun mail bombardımanına tutmak ya da telefonla aramak aklıma gelenler.

Ben de daha önce başlık açmıştım fakat ilgi görmedi. Benim de görüşüm ders planı(günlük plan) hazırlayıp, içerisinde ilgili videolar ve diğer kaynakların yer aldığı klasörlerde saklamak ve bunun için yandex diski kullanmak... Tek başına yapılırsa yorucu ve baştan savma olur... Ufak tefek çalışmalara başladım. Dilerseniz bir başlık altında bu işe başlayalım ortak bir yandex hesabı ile de içeriğimizi oluşturalım.

cemilelci' Alıntı:
Ben de daha önce başlık açmıştım fakat ilgi görmedi. Benim de görüşüm ders planı(günlük plan) hazırlayıp, içerisinde ilgili videolar ve diğer kaynakların yer aldığı klasörlerde saklamak ve bunun için yandex diski kullanmak... Tek başına yapılırsa yorucu ve baştan savma olur... Ufak tefek çalışmalara başladım. Dilerseniz bir başlık altında bu işe başlayalım ortak bir yandex hesabı ile de içeriğimizi oluşturalım.
fikir çok güzel ben varım.
bu arada paylaştığım işlenecek konular isimli belge şu ana kadar 52 kere indirilmiş ama iyi yada kötü tek bir eleştri bile alamadım.

hastasıyız dede' Alıntı:
fikir çok güzel ben varım.
bu arada paylaştığım işlenecek konular isimli belge şu ana kadar 52 kere indirilmiş ama iyi yada kötü tek bir eleştri bile alamadım.
Hocam ben de inceleyenler arasındayım, hayıflanmanızdan üstüme aldım:) Fikirlerimi belirteyim izninizle.
Her arkadaşımızın öğrenci profili, okul imkanları aynı olmuyor. Bir de bizlerin farklı konularda uzmanlıklara sahip olmamız eklenince birden çok değişkene göre kitap/plan vb. çalışmaların ortaya çıkması normal.
Geçtiğimiz yılki deneyimlerime ve kullandığım materyallere göre 5.sınıflar için daha stabil bir plan ve doküman hazırlıyorum ve sizinkinden, diğer arkadaşlarınkinden elbette farklı.
Örnek vermek gerekirse;

Sizin 5.Sınıf Konuları içinde yer alan şu konular benim işimi görmez
1. Donanım ve yazılım kavramları
2. Donanımların tanıtılması
3. Bilgisayarı açma ve kapatma
4. Ağ Bağlantıları

6.Sınıf Konuları içinden şunları kullananmam
1. Donanım ve yazılım kavramları
2. İşletim sistemi nedir nasıl çalışır
3. İşletim sistemi kurulumu
4. Bios nedir bios ayarları
5. Beyaz Pano tanıtımı ve kayıt yapma
6. İnternetten müzik video indirme
7. İnternete video yükleme
8. Canlı sohbet

7.sınıflar için ise aynı şeyleri düşünmüşüz, web tasarımı ve programlama ideal. Benim açıklamam bu:)

yorumların için teşekkürler olcay hocam, çok özür diliyerek fikir edinme adına soruyorum benimi işimi görmez dediğin konular, çok mu hafif yada çok mu ağır yada gereksizmi?
senin hazırlayacağın plan bitince burada paylaşırsan sevinirim, ben daha kitap hazırlamaya başlamadım, eğer senin planın daha güzelse yada yazmayı unuttuğum konular varsa ekleme çıkarma yapabilirim, ilgin için teşekkürler.

Adamlar napsın, labı olan okul var olmayan var. Özerkiz işte daha ne olsun.
Hem kitabı napacanız program belli istediğin yerden plan yap. Geçen dönem siteden indirdiğim planı kullandım.
1. dönem çocuklar döküldü.
2. dönem 1 düzey konularını yaydım gitti.
ha daha ilerisini stiyorsa çocuk o da egzersize girer.
Örneğin:
10 parmak klavye kullanımı halk eğitim bile kursu birdönem veriyor, sen bir sene ver.
ya da web sitesi tasarımı
ya da android, strach vb program geliştirme.

hastasıyız dede' Alıntı:
yorumların için teşekkürler olcay hocam, çok özür diliyerek fikir edinme adına soruyorum benimi işimi görmez dediğin konular, çok mu hafif yada çok mu ağır yada gereksizmi?
senin hazırlayacağın plan bitince burada paylaşırsan sevinirim, ben daha kitap hazırlamaya başlamadım, eğer senin planın daha güzelse yada yazmayı unuttuğum konular varsa ekleme çıkarma yapabilirim, ilgin için teşekkürler.

Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim hocam:)
Benim öğrencilerin durumlarını düşündüm. Geçtiğimiz yılki planımda erişemediğim hedefleri önüme koydum. Bir de kendimce eleme yaptım. 5'lerde donanım nedir yazılım nedir gibi konulara hiç girmemeyi kendi adıma tercih ediyorum, öğrencilerin kafasını karıştırdığımı düşündüğüm için. Ağ bağlantıları da yine benim öğrencilerin düzeyinin üstünde. Ancak internet ortamındaki IP numarası gibi konularda elbette kıyısından bahsedilebilir.
6.sınıf konularında da benzer şekilde bios'un 12 yaşındaki çocuğa pek katkısı olacağını düşünmüyorum. Yine sistem yükleme (format) konusunun da 7 ve 8'lerdeki seçmeli gruplarda verilebileceğini düşünüyorum. Beyaz Pano'yu da ders planına koymaktan ziyade dersin işlenişi ile ilgili yöntem-teknik araç-gereç kısmında göstermekte ve senenin en başında tüm öğrencileri hızlı bir şekilde üye yapmakta yarar var. Ama başlı başına böyle bir konuya bence gerek yok. İnternetten video, müzik indirme için ise eşek-karpuz kabuğu benzetmesi yapacağım:) Canlı sohbet aslında uzaktaki akrabalarla iletişim için olumlu gibi görünse de uygunsuz bir kullanımda derse halel gelebileceği kanaatindeyim.

Ben planım üzerinden gidiyorum, kendi cümlelerimle, kendim anlayabileceğim şekilde derliyorum topluyorum. Geçen yıl yaptığım planda işleyemediğim bazı bölümleri çıkardım, onun yerine diğer konuları geniş geniş, bol etkinlik ve çoklu ortam içerikleri ile zenginleştirdim. Ama dediğim gibi benim plan tamamen kendi yıllık planım çerçevesinde. Kendi planımdan sizinkilerden çok daha az konu var. Benim için ağırlık klasör, dosya işlemleri, zip-rar, kaydetmenin doğru düzgün kavratılması, kelime işlemci, bulut depolama (e-portfolyo), e-posta, eba, scratch.

Olcay Büyükçapar' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:

Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim hocam:)
Benim öğrencilerin durumlarını düşündüm. Geçtiğimiz yılki planımda erişemediğim hedefleri önüme koydum. Bir de kendimce eleme yaptım. 5'lerde donanım nedir yazılım nedir gibi konulara hiç girmemeyi kendi adıma tercih ediyorum, öğrencilerin kafasını karıştırdığımı düşündüğüm için. Ağ bağlantıları da yine benim öğrencilerin düzeyinin üstünde. Ancak internet ortamındaki IP numarası gibi konularda elbette kıyısından bahsedilebilir.
6.sınıf konularında da benzer şekilde bios'un 12 yaşındaki çocuğa pek katkısı olacağını düşünmüyorum. Yine sistem yükleme (format) konusunun da 7 ve 8'lerdeki seçmeli gruplarda verilebileceğini düşünüyorum. Beyaz Pano'yu da ders planına koymaktan ziyade dersin işlenişi ile ilgili yöntem-teknik araç-gereç kısmında göstermekte ve senenin en başında tüm öğrencileri hızlı bir şekilde üye yapmakta yarar var. Ama başlı başına böyle bir konuya bence gerek yok. İnternetten video, müzik indirme için ise eşek-karpuz kabuğu benzetmesi yapacağım:) Canlı sohbet aslında uzaktaki akrabalarla iletişim için olumlu gibi görünse de uygunsuz bir kullanımda derse halel gelebileceği kanaatindeyim.

Ben planım üzerinden gidiyorum, kendi cümlelerimle, kendim anlayabileceğim şekilde derliyorum topluyorum. Geçen yıl yaptığım planda işleyemediğim bazı bölümleri çıkardım, onun yerine diğer konuları geniş geniş, bol etkinlik ve çoklu ortam içerikleri ile zenginleştirdim. Ama dediğim gibi benim plan tamamen kendi yıllık planım çerçevesinde. Kendi planımdan sizinkilerden çok daha az konu var. Benim için ağırlık klasör, dosya işlemleri, zip-rar, kaydetmenin doğru düzgün kavratılması, kelime işlemci, bulut depolama (e-portfolyo), e-posta, eba, scratch.
zaten beyaz pano kaydı yaptıktan sonra etkinlikleri, performans proje ödevleri, yazılı vb uygulamalar için beyaz panoyu bu senede kullandım önümüzdeki sene de kullanacağım, eleştrilerin için teşekkür ediyorum, özellikle çok konu olduğu noktasında haklısın, ama bu konuların üzerinden yüzeysel de olsa geçmek istiyorum, en azından çocuklar bazı şeylerin varlığından haberdar olup daha sonra merak ettikleri şeyleri araştırma ve kendilerini geliştirme yolunada gidebilirler, yada ilgileri doğrultusunda bizden yardım talep edebilirler, nitekim biz derste ne anlatırsak anlatalım nihayetinde anlattıklarımızın çok büyük bir kısmı akıllarında kalmıyor. ilgin alakan için teşekkürler... :)

BBNET
Geri