hastasıyız dede' Alıntı:
yorumların için teşekkürler olcay hocam, çok özür diliyerek fikir edinme adına soruyorum benimi işimi görmez dediğin konular, çok mu hafif yada çok mu ağır yada gereksizmi?
senin hazırlayacağın plan bitince burada paylaşırsan sevinirim, ben daha kitap hazırlamaya başlamadım, eğer senin planın daha güzelse yada yazmayı unuttuğum konular varsa ekleme çıkarma yapabilirim, ilgin için teşekkürler.
Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim hocam
Benim öğrencilerin durumlarını düşündüm. Geçtiğimiz yılki planımda erişemediğim hedefleri önüme koydum. Bir de kendimce eleme yaptım. 5'lerde donanım nedir yazılım nedir gibi konulara hiç girmemeyi kendi adıma tercih ediyorum, öğrencilerin kafasını karıştırdığımı düşündüğüm için. Ağ bağlantıları da yine benim öğrencilerin düzeyinin üstünde. Ancak internet ortamındaki IP numarası gibi konularda elbette kıyısından bahsedilebilir.
6.sınıf konularında da benzer şekilde bios'un 12 yaşındaki çocuğa pek katkısı olacağını düşünmüyorum. Yine sistem yükleme (format) konusunun da 7 ve 8'lerdeki seçmeli gruplarda verilebileceğini düşünüyorum. Beyaz Pano'yu da ders planına koymaktan ziyade dersin işlenişi ile ilgili yöntem-teknik araç-gereç kısmında göstermekte ve senenin en başında tüm öğrencileri hızlı bir şekilde üye yapmakta yarar var. Ama başlı başına böyle bir konuya bence gerek yok. İnternetten video, müzik indirme için ise eşek-karpuz kabuğu benzetmesi yapacağım

Canlı sohbet aslında uzaktaki akrabalarla iletişim için olumlu gibi görünse de uygunsuz bir kullanımda derse halel gelebileceği kanaatindeyim.
Ben planım üzerinden gidiyorum, kendi cümlelerimle, kendim anlayabileceğim şekilde derliyorum topluyorum. Geçen yıl yaptığım planda işleyemediğim bazı bölümleri çıkardım, onun yerine diğer konuları geniş geniş, bol etkinlik ve çoklu ortam içerikleri ile zenginleştirdim. Ama dediğim gibi benim plan tamamen kendi yıllık planım çerçevesinde. Kendi planımdan sizinkilerden çok daha az konu var. Benim için ağırlık klasör, dosya işlemleri, zip-rar, kaydetmenin doğru düzgün kavratılması, kelime işlemci, bulut depolama (e-portfolyo), e-posta, eba, scratch.