Daha kötüsüne gelecek bencede
YOS mu olur adı başka mı bilmiyorum ama bizim görev tanımının teknik eleman gibi değil, diğer öğretmenlere danışmanlık tarzında bir içerikle yeniden değerlendirilip her okula en az 1 norm verilmeli.Hocam bu branş ile ilgili hiç bir umudum kalmadı ama yine de fikrimi belirteyim; bu işin tek çaresi rehberlik gibi her okula bir yos kadrosu açmaktır yoksa sürekli aynı karın ağrıları aynı tartışmalar tekrar eder durur
zaten yıldık hocam dersi kaldırıp başka bir alan açsalar keşke bize20 yıllık tecrübeden sonra olumlu bir beklentiye girmek zor. Sanki amaçları yıldırıp alan değişikliğine yönlendirmek gibi.
Yeni öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde akademi yoluyla alan değişikliğini gemini şöyle özetledi:zaten yıldık hocam dersi kaldırıp başka bir alan açsalar keşke bize
Eğitim bir Sen'den sonrasını okumadım.size bir tüyo, ali yalçın zamanında istanbulda sendikacıyken bizim bilişimcilerle bu konuda toplantı yapmıştı. bu konuyu iyi bilen birisidir, eğer kendisine ulaşabilirseniz önemli bir gelişme olabilir.
Eğitim-Bir-Sen | Köşe Yazısı
edirne1.ebs.org.tr
sen bu kafayla gidersen, seni de kimse okumazEğitim bir Sen'den sonrasını okumadım.

Bazı arkadaşlar yazım ve imlaya takılsa da, bazıları bunun tüm branşların ortak sorunu olduğunu söylese de yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum hocam. 18 saat dersi olan bir okuldan 6 saatlik bir okula gönderildim. Üstelik atandığım yerde idare, seneye sınıf kapatılacağını ve burada da norm fazlası olacağımı söyledi.Dersler azaltıldı,yos denen muhabbetler çıktı,yüksek lisansları arttırımı ders yok ,nöbet tutma para vermem ,okul çoklu yabancı dil olur ders azaltılır,resen atama yapar ses yok ,18 saat ders varken saçma sapan bölge normu olur ders olmayan yere atanır daha ne bekliyorsunuz hareket etmek için ,gruplar kuruldu insanlar aman ses çıkarmayalım dersinde,yakında iller arası atar inşallahta herkes biraz uyanır,davamı açıyorum herşeye ne olursa olsun en azından bir itiraz olur,birşey yapmıyorsan ciğere şikayet yaz
Şahsen 2. dönem için YOS görevime devam etmeyeceğim için dilekçe yazacağım. Tepki olarak en azından bir adım atmak gerekiyor.Şuan yapabileceğimiz en etkili yöntem hep birlikte yos görevi almamak.
Alan değişikliğinde yan dalımız yoksa değiştiremiyor muyuz Hocam?Oynadiklari oyunlar kolay yapilmiyor. Uçaklarin, tanklarin yazilimlarini yapmak da kolay degil.Yazilimcilarin ulkede kalmasini istiyorlarsa ortaokulda bu ders zorunlu, her kademede olmali.
Not: Doguda en cok ihtiyac olan bir yer var mi?Alan degisikligi geliyor.