Daha ne kadar mağdur olacağız ne bekliyoruz

Kodla Büyü
Hocam bu branş ile ilgili hiç bir umudum kalmadı ama yine de fikrimi belirteyim; bu işin tek çaresi rehberlik gibi her okula bir yos kadrosu açmaktır yoksa sürekli aynı karın ağrıları aynı tartışmalar tekrar eder durur
YOS mu olur adı başka mı bilmiyorum ama bizim görev tanımının teknik eleman gibi değil, diğer öğretmenlere danışmanlık tarzında bir içerikle yeniden değerlendirilip her okula en az 1 norm verilmeli.

20 yıllık tecrübeden sonra olumlu bir beklentiye girmek zor. Sanki amaçları yıldırıp alan değişikliğine yönlendirmek gibi.

zaten yıldık hocam dersi kaldırıp başka bir alan açsalar keşke bize
Yeni öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde akademi yoluyla alan değişikliğini gemini şöyle özetledi:

Yeni sistemin en dikkat çekici maddelerinden biri, norm fazlası olan veya kendi alanında istihdam imkanı daralan öğretmenler için getirilmiştir:
  • Eğitim Desteği: Alanında ihtiyaç duyulmayan öğretmenler, Milli Eğitim Akademisi bünyesinde verilecek eğitimlerle ihtiyaç duyulan başka alanlara yönlendirilebilecek.
  • Süreç: Bu geçişler sadece bir tercih değil, Akademik eğitim başarısına dayalı bir sistem olarak kurgulanmaktadır. Eğitimini başarıyla tamamlayan öğretmenler, yeni alanlarına atanabilecekler.
  • Kontenjan Sınırı: Alan değişikliği için açılan kontenjanlar, o branştaki toplam ihtiyaca ve il/ilçe bazlı doluluk oranlarına göre belirlenir.
  • .....

Ben biraz okudum, eğitimbirsenden bazı arkadaşlara teşekkür etmemiz gerekiyormuş bilgisayar öğretmenleri olaraktan :)

Dersler azaltıldı,yos denen muhabbetler çıktı,yüksek lisansları arttırımı ders yok ,nöbet tutma para vermem ,okul çoklu yabancı dil olur ders azaltılır,resen atama yapar ses yok ,18 saat ders varken saçma sapan bölge normu olur ders olmayan yere atanır daha ne bekliyorsunuz hareket etmek için ,gruplar kuruldu insanlar aman ses çıkarmayalım dersinde,yakında iller arası atar inşallahta herkes biraz uyanır,davamı açıyorum herşeye ne olursa olsun en azından bir itiraz olur,birşey yapmıyorsan ciğere şikayet yaz
Bazı arkadaşlar yazım ve imlaya takılsa da, bazıları bunun tüm branşların ortak sorunu olduğunu söylese de yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum hocam. 18 saat dersi olan bir okuldan 6 saatlik bir okula gönderildim. Üstelik atandığım yerde idare, seneye sınıf kapatılacağını ve burada da norm fazlası olacağımı söyledi.
Bunun çözümünün bazı arkadaşlara göre YOS kadrosu, bazılarına göre ise ders saatinin artırılması olduğu ifade ediliyor. Ben ise olaya farklı bir bakış açısı getirmek istiyorum. Bölge normundan bağımsız, belirli bir ders saati ile YOS görevinin birleştirilerek kadro oluşturulabileceğini düşünüyorum.
Örneğin 15 saat ders varsa, YOS görevi şartı ile bölgeden bağımsız ayrı bir kadro oluşturulabilir. Yine örneğin toplam 36 saat ders varsa, 21 + (15 + YOS) şeklinde bir norm yapısı kurulabilir.

bence tüm öğretmen camiası çok zor durumda ve daha kötüsü yolda. Tüm haklar bir bir alınıyor ve sendikalar suspus. İliçi eş özrü tayinini bile kaldırdı adamlar ilçe grubundaysan eş özrü olmuyor ki ilçe grubu çoğu ilde neredeyse tüm ilçeleri kapsıyor . düşünün merkeze eşit uzaklıkta biri batıda biri doğuda 2 ilçede çalışan eşler arasında 100 km den fazla olacak ve eş özrü olmayacak sendikalar buna dahi ses çıkarmıyorsa daha oralarda durmanın anlamı yok ben istifa ettim. ha bizim branş ekstra vahim çözüm olarak yos kadrosu temenni edebilirsiniz ders saati artsın beklentisi olabilir ama bunlar hayalden öte değil peki ne var seçmeli ders kozu . arkadaşlar seçmeli dersi müdüre bırakmayacaksınız 2. dönem başı toplantıda bir sonraki yıl seçmeli derslerin usulüne uygun seçilmesi gerektiğini gündem maddelerine ekleteceksiniz. öğrencilere yapay zeka ve robotik kodlamanın da alternatif olarak sunulması gerektiğini aksi takdirde takipçisi olacağınızı belirteceksiniz. seçmezlerse dilekçe verip sorun. ..,,!???!:; ' alın bunlarda noktalama işareti istediğiniz yere koyun?

tepki göstermeye bile korkuyoruz.defalarca yazdım tekrara düşmek istemem ama söylemek zorunda kalıyorum yine.hiç kimse görev almasa bu dönem bazı şeyler düzelebilirdi. ama branşdaşlarımız ekonomik sebeplerle ya da biz almazsak başka branştan görev alırlar mantığıyla kimisi de ders tamamlatmak için okul okul gezdirirler korkusuyla görev aldı ve almaya devam edecek. mebde bu konuya bakanlar arkadaşlarımızın bu çaresizliğini görüyor ve ne yaparsak yapalım ne kadar zorlaştırırsak zorlaştıralım ne kadar angarya bindirirsek bindirelim bunlar görev almaya devam eder iş de bir şekilde yürür mantığıyla hareket ediyor

öğretmeniz.toplumun aydın kesiminden olduğumuzu iddia ediyoruz ama iş hak aramaya gelince hep başkalarından bekliyoruz.neyse uzun lafın kısası bizim branştan hiçbir şey olmaz

ayrıca sarı sendikanın başkanı bt öğretmenlerinin sorunu çözülmeli diye birşeyler yazmış.toplu sözleşmegörüşmelerine giden başkası galiba.sorun çözmeyi geçtim yüksek lisans yapan idareci ve rehber öğretmenleri için artırımlı ek dersi karara bağlarken yos lardan bahsetmedi bile.bu kadar önemsiyor yani

Arkadaşlar hala daha tek çözüm yolumuzun ders olduğu konusunda birlik olamıyoruz. Biz öğretmen olarak atandık. Computer science denen bir ders dünyada birçok ülkede var. Ülkemizin dijital okuryazarlığı zaten düşük. Kaldıki maarifte öğrenciden dijital ürün oluşturması bekleniyor. Ancak öğrenciler oyun oynamak ve sosyal medyada gezinmek dışında ellerindeki bilişim araçlarının fonksiyonlarından bihaber. Veri güvenliği, siber zorbalık....vs konularına girmiyorum bile. Bizim branşın hak kaybının temelinde derslerimize sahip çıkmamamız geliyor. Sendikalarla, yetkililerle konuştuğumuzda yüzümüze direkt denilen şey "Siz önce ne istediğinize karar verin" oluyor. Tamir isteyenler için mecbur bir teknik servis kadrosu oluşturulur merak etmeyin. Yapmamız gereken tek şey her sınıf ve her kademede zorunlu bilişim teknolojileri ve yazılım dersidir. Okulöncesinden liseye olacak şekilde. Biz ders konusunda gerekli etkiyi oluşturabilirsek sonraki adım merkezi sınavlarda bilişim teknolojileri ve yazılım dersinden soru çıkması olmalı. 5 soru bile çıksa bizim yerimiz çok farklı bir yerde olur. İçinde bulunduğumuz ruh halini anlıyorum. Ancak sürekli bahane bulup, hiçbirşey yapmayan arkadaşların ne yapmaya çalıştığını anlayabilmiş değilim. Ne olacak birgün Talim Terbiye Kurulu perisi gelip bize kaybettiğimiz ders ve itibarımızı geri mi verecek?

Oynadiklari oyunlar kolay yapilmiyor. Uçaklarin, tanklarin yazilimlarini yapmak da kolay degil.Yazilimcilarin ulkede kalmasini istiyorlarsa ortaokulda bu ders zorunlu, her kademede olmali.
Not: Doguda en cok ihtiyac olan bir yer var mi?Alan degisikligi geliyor.

Ben de yos kadrosu değil dersin geri gelmesi taraftarıyım. Yos adı altında okulun tüm işlerini yaptırmaya kalkıyor idareler ben bundan hiç memnun değilim. Yapmazsan da kötü oluyorsun yani tamamen idarenin elinde oluyorsunuz.

Oynadiklari oyunlar kolay yapilmiyor. Uçaklarin, tanklarin yazilimlarini yapmak da kolay degil.Yazilimcilarin ulkede kalmasini istiyorlarsa ortaokulda bu ders zorunlu, her kademede olmali.
Not: Doguda en cok ihtiyac olan bir yer var mi?Alan degisikligi geliyor.
Alan değişikliğinde yan dalımız yoksa değiştiremiyor muyuz Hocam?

ilksms
Geri