codeweek

Kodla Büyü

bote09

Aktif Üye
merhaba arkadaşlar.yeşil şehir kodluyorum konulu codeweek için yapmayı düşündüğünüz örnekleri paylaşır mısınız?fikir olsun birbirimize

merhaba arkadaşlar.yeşil şehir kodluyorum konulu codeweek için yapmayı düşündüğünüz örnekleri paylaşır mısınız?fikir olsun birbirimize
blok tabanlı kodlama programında çevrede bulunan çöpleri temizleyen bir proje , yada ağaç dikimini gösteren proje yaptırmayı düşünüyorum.canvada da birşeyler yaptırılabilir.

okulumuzun etkinliği, Kodu: cw25-hVrl3 , katılıp destek olabilirsiniz hocalarım

blok tabanlı kodlama programında çevrede bulunan çöpleri temizleyen bir proje , yada ağaç dikimini gösteren proje yaptırmayı düşünüyorum.canvada da birşeyler yaptırılabilir.
canvaya eba ile giriş yapılamıyor 503 sunucu hatası uyarısı veriyor,denediniz mi hocam bir öğrenci ile

Burayı anlamadım, kodu yazınca neye nasıl destek olunuyor ki?
Benim anladığım, "kişinin beyanı esastır" mantığıyla çalışıyor sistem. Siz oraya şu tarihler arası şu tema ile şurada kodlama etkinliği yapacağım diyorsunuz sadece. Kodlama etkinliğini ise code.org, kodlabüyü, scratch veya robotik malzemelerle kendiniz yapabiliyorsunuz. şu içeriği inceleyiniz :

Geçmiş yıllarda TinkerCAD ile 3D tasarım yapıyorum adıyla etkinlik yapmıştık. TinkerCAD üzerinde anahtarlık çizim atölyesi yapmıştık. Appinventor ile Mobil Oyunumu yapıyorum ismiyle appinventor ile sinek avlama oyunu yapma etkinliği yapmıştık.

3D yazıcı ile neler yapabiliriz bu seneki çerçeve dahilinde?

Codeweek'a katılınca ne oluyor?
Yani normalde hep yaptırdığımız rutin etkinlikleri codeweek.eu ya kaydedince ne oluyor ki?
Çok özür dilerim ama ben ne e-twinning ne de codeweek etkinliklerinin tam olarak bize ne kattığını anlayamıyorum. Yani zaten yaptığımız etkinlikleri neden kaydedip göstere göstere yapıyoruz ki...

Codeweek'a katılınca ne oluyor?
Yani normalde hep yaptırdığımız rutin etkinlikleri codeweek.eu ya kaydedince ne oluyor ki?
Çok özür dilerim ama ben ne e-twinning ne de codeweek etkinliklerinin tam olarak bize ne kattığını anlayamıyorum. Yani zaten yaptığımız etkinlikleri neden kaydedip göstere göstere yapıyoruz ki...
Çünkü biz bilişim öğretmenleri güya hiçbirşey yapmıyormuşuz ya, sırf birilerinin gözüne sokmak için bu çalışmaları yapıyoruz hocam. Üstelik yapılan çalışmalar derste anlattığım konulardan, yani yapılanlara ekstra hiçbirşey katmadan, diğer branşların ağzını açık bırakmaya yetiyor.

Çünkü biz bilişim öğretmenleri güya hiçbirşey yapmıyormuşuz ya, sırf birilerinin gözüne sokmak için bu çalışmaları yapıyoruz hocam. Üstelik yapılan çalışmalar derste anlattığım konulardan, yani yapılanlara ekstra hiçbirşey katmadan, diğer branşların ağzını açık bırakmaya yetiyor.
Haklısın hocam, bu etkinlikler bize değil başkalarına bişey katıyor.

Bu yıl Kodla Büyü’de Kod Haftası coşkusu Yeşil Vatan tutkusu ile buluşuyor. Kod Haftası özel modülümüzde dünyaya örnek olmuş bilim insanlarımızı öğrencilerimize tanıtırken, aynı zamanda daha yeşil bir vatan için yarınlarımızı şekillendirecek bireyleri yetiştiren öğretmenlerimize sınıflarında kullanabilecekleri eğlenceli bir kodlama etkinliği sunuyoruz.

3D yazıcı ile neler yapabiliriz bu seneki çerçeve dahilinde?

hocam ben bu şekilde bir tasarım yaptırdım. Animasyon şeklinde oldu siz çıktı alabilirsiniz
bu kodu da etkniliğinizde kullanabilirsiniz
cw25-aoZ8U

ilksms
Geri