arkadaşlar üşenmeyeyim dedim ve kural nedir okudum buyrun:
İhraç Verilecek Haller
-Eğer bir oyuncu, yedek bir oyuncu ya da değiştirilmiş bir oyuncu aşağıdaki yedi ihlalden birini yaparsa kırmızı kart gösterilip oyundan ihraç edilir:
-ciddi faullü oyundan suçlu ise,
-şiddetli hareketten suçlu ise,
-rakibe veya bir başkasına tükürürse,
-topla bilerek elle oynayıp rakip takımın bariz golünü veya gol atma şansını önlerse (kendi ceza alanındaki kaleci hariç),
-kaleye doğru ilerleyen rakibin bariz gol atma şansını serbest vuruş veya penaltı vuruşu gerektiren bir ihlal ile önlerse,
-saldırgan, hakaret edici veya küfürlü bir şekilde konuşursa ve / veya baş ve el kol hareketleri yaparsa,
-aynı maçta ikinci bir ihtar alırsa. .... şeklinde devam ediyor
Ciddi Faullü Oyun
Bir oyuncu, top oyunda olduğu sırada, top için mücadele ederken rakibine karşı aşırı kuvvet veya şiddet kullanırsa, bu oyuncu ciddi faullü oyundan dolayı suçludur.
Rakibin güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde, topu kazanmak için ayakla müdahale ederse (tackle), ciddi faullü oynama olarak değerlendirilmelidir.
Top için mücadele ederken aşırı kuvvet ile ve rakibinin güvenliğini tehlikeye koyacak şekilde bir veya iki ayağını kullanarak önden, yandan veya arkadan rakibinin üstüne giden bir oyuncu ciddi faullü oyundan suçludur.
Sonucunda açık şekilde gol olma fırsatı yoksa, ciddi faul içeren durumlarda avantaj uygulanmamalıdır. Oyun durdurulduğunda hakem ciddi faullü oyundan dolayı suçlu olan oyuncuyu oyundan ihraç edecektir.
Ciddi faullü oyundan dolayı suçlu olan bir oyuncu, ihraç edilmelidir ve oyun ihlalin meydana geldiği yerden bir direkt serbest vuruş ile (bakınız Kural 13 - Serbest Vuruş Pozisyonu) veya penaltı vuruşu ile (eğer ihlal, ihlali yapan oyuncunun ceza alanı içinde meydana gelmişse) tekrar başlatılır.
şeklinde tanımlanmış. kural bu. buyrun hadi ağır kaçtı sarı vermeliydi ya da hiç vermeyebilirdi diye yazın arkadaşlar. lütfen kafamızdan yorum yapmadan önce kuralın ne olduğunu da bilin. haa kuralı uefa sitesinden de araştırdım ingilizce çözebildiğim kadar aynı olduğunu gördüm.