hocam pirzolayı nasıl pişiriyorsunuz mangal mı farklı usul mü kızım için istiyorum da...yesimk06' Alıntı:yogurt çorbası, bulgur pilavi, pirzola
bol yağda mı kızarttınız az yağda mı kapaklı mı kapaksız mı? tavuk pirzolalar da sıkıntım yok ama kuzuyu bu şekilde denemedim. kayınvalidem yapar da sert olur genelde...az yağda pişiyorsa kapaklı daha yumuşak olabilir.yesimk06' Alıntı:eşim pişirdi yine :lol:
eti bir gün önceden aldı terbiyesini yaptı soğan, süt, sodalı,tuz ve baharatlı karışımla. ertesi gün yağda tavada kızarttık. yumuşacıktı. tadı cağ kebapa benziyordu.
evde et tavuk bitti, benim de aklıma yapacak bir şey gelmiyor benim deglimmer' Alıntı:bgün menü yok kızlar kafamdaaaaa
benim de haşlanmış karnabaharım var onu kızartıyım ıspanak çorbası da iyi olabilir yanına..glimmer' Alıntı:ben karar vverdim şeffaf hocam köfte yapıcam. yanına da ıspanak çorbasıve pilav
Yanlış yazmıştım pirzola değil bitmek olacakmış. Dana etiydi yani yediğimiz hocam. Ağzını kapatmadık tabi. Tavanın altını kaplayacak şekildeki yağı. 0,5 cm yüksekliği diyebilirim.şeffaf' Alıntı:bol yağda mı kızarttınız az yağda mı kapaklı mı kapaksız mı? tavuk pirzolalar da sıkıntım yok ama kuzuyu bu şekilde denemedim. kayınvalidem yapar da sert olur genelde...az yağda pişiyorsa kapaklı daha yumuşak olabilir.yesimk06' Alıntı:eşim pişirdi yine :lol:
eti bir gün önceden aldı terbiyesini yaptı soğan, süt, sodalı,tuz ve baharatlı karışımla. ertesi gün yağda tavada kızarttık. yumuşacıktı. tadı cağ kebapa benziyordu.
hocam pirzola aldırdım eşime birgün öncesinden baharatlar hariç dediğiniz gibi marine ettim. tahmin ederekten dediğiniz miktar yağda kısarttım tadı güzeldi ama çok yumuşak olmadı.. kızım için yaptığımdan elimle didikleyip rahat çiğneyebileceği hale getirdim. biftek epey dövülüyor sanırım daha iyi olabilir.. bir dahaki sefere artık. teşekkürleryesimk06' Alıntı:Yanlış yazmıştım pirzola değil bitmek olacakmış. Dana etiydi yani yediğimiz hocam. Ağzını kapatmadık tabi. Tavanın altını kaplayacak şekildeki yağı. 0,5 cm yüksekliği diyebilirim.şeffaf' Alıntı:bol yağda mı kızarttınız az yağda mı kapaklı mı kapaksız mı? tavuk pirzolalar da sıkıntım yok ama kuzuyu bu şekilde denemedim. kayınvalidem yapar da sert olur genelde...az yağda pişiyorsa kapaklı daha yumuşak olabilir.yesimk06' Alıntı:eşim pişirdi yine :lol:
hayırlı olsun hocam.nşallah en kısa zamanda geçer...zuhall' Alıntı:arkadaşlar ben 2.bebeğime hamileyim.8. haftadayım ve midem fena. ne mutfağa girebiliyorum nede yemek yapabiliyorum. inşallah kısa sürede geçer bu bulantılar
zuhall' Alıntı:arkadaşlar ben 2.bebeğime hamileyim.8. haftadayım ve midem fena. ne mutfağa girebiliyorum nede yemek yapabiliyorum. inşallah kısa sürede geçer bu bulantılar
hocam eşinizden devralmışsınız yemek işiniyesimk06' Alıntı:Zuhall hocam Allah saglikla kavuştursun bebeğinize. Yeymir23 basınız sagolun.
Eve geldim yorgunluğun üzerine bugüne tarhana çorbası, yarına yoğurt çorbası yaptım. Bir de bordolar salatası. Yarın da karniyarik yapayım diyorum taze taze.