bugun ne pisirelim?

Kodla Büyü
seldabal' Alıntı:
Mercimek çorba, zeytinyağlı pirinçli kabak yemeği,salçalı köfte,pirinç pilavı, turlu, salata, browni
Babam misafirimizde de :)
hocam hem pirinçlü kabak hem de pilav aynı menuye koyulmaz bence :)ikisinde de pirinç var.

hayat86' Alıntı:
seldabal' Alıntı:
Mercimek çorba, zeytinyağlı pirinçli kabak yemeği,salçalı köfte,pirinç pilavı, turlu, salata, browni
hocam hem pirinçlü kabak hem de pilav aynı menuye koyulmaz bence :)ikisinde de pirinç var.
Hocam oğlum köfteyi pirinç pilavı olmadan yemez menü ona göre hazırlandığından aksaklıklar oluyor :)

Mesajlarınızı muhabbet tarzında yazıyorsunuz arkadaslar çok hoşuma gidiyor ben sadece sınırlı zamnda girip yazıp çıkıyorum. Neyse bugün sehrine çorbası balık salata vardı, yarın nohut ve pilav.

ezo gelin çorba fırında tavuk bulgur pilavı (dünün menüsü çok yapmışım bugün beni dertten kurtardı)

Dünden kalan nohut, tarhana çorba, saç kavurma, ekmek köftesi(ilk defa yapıcım beğenirsem paylaşırım), fırında kremalı patates, Çiğ köfte, pilav, cacık, sütlaç
Annemler gelicek :)

kuru domates kuru kırmızı biberli patatesli havuçlu mercimekli ezogelin çorbası
rus salatası közlenmiş kırmızı biber turşusu
içli köfte (cevizi bol olacak)
künefe

ben olsam bunları yapardım hepsinin tarifini verebilirim

seldabal' Alıntı:
hayat86' Alıntı:
seldabal' Alıntı:
Hocam oğlum köfteyi pirinç pilavı olmadan yemez menü ona göre hazırlandığından aksaklıklar oluyor :)
haklısınız o konuda her sey evdeki miniklere göre ayarlanıyor artık :)

glimmer' Alıntı:
bal kabağını kare kare doğruyorum. soğan doğruyorum. domates biraz ve toz kırmızı biber. üzerine zeytinyağı tuz. ağzı açık pişirin hocam ..
cok lezzetli oluyor. servisini de sarımsaklı yoğurtlu yapın derim
buyrun hocam

balkabağını rendeleyin ,suyunu sıkın... incecik doğradıgınız soğanları kavurun, kabakları üzerine atın... yumuşsınlar ve özdeşsinler... ocaktan alıp üzerine baharatlarını ve ince doğranmış az miktarda maydanozu da atın... çok lezzetli bir börek içi oluyor :D

ekmek köftesi çok güzel oldu yemek tarifleri bölümğne tarifi yazdım.
bugün domates çorba kıymalı patlıcan oturtma sanırım erişte yapıcam yanına önce bizim paşaya sormam lazım :)

dünkü çorbanın yanına meyhane pilavı birde salata turşu yoğurt üçlemesi tamamdır. yarın ola hayrola

okuldan gec çıkıp çok yorgun oldugun zamanlarda eşimin de çok sevdiği bir menuyu yaparım bu çarsamba dersler 16:10 da bitiyor 8 saat ders var yorgun olacagım buyuk ihtimalle :)
öncesinde bir tarhana çorbası yaparım tavuk haşlanırken :)
tavukları haslayıp suyuyna nohutlu pilav yaparım.(nohutları haslayıp önceden dondurucuya atmıstım zaten.)
hasladığım tavuk butlarını az salçayı fırcayla surer kırmızı olsun diye kızartırım. yanına da patates kızartırım.
ayran ya da kola içecek olarak ve bol salata yaparsam oğlumda eşim de çok severek yiyor.

yalnız tavuklu pilava soğan katarsanız çok lezzetli oluyor hatta o soganın yarısını tavuk haslanırken içine atın o tavugun kokusu alıp götürüyor çok guzel bir tat veriyor.

kızlar bugünün ilk paylaşımı benden olsun arkadaşıma davetliyim lahmacun yaptıracaklar, çorba, salata
dün yazamadım menüde dondurucuya attığım bamya vardı zeytinyağlı, kuru patlıcan ve domatesi haşlayıp kızarttım üstüne sarımsaklı yoğurt bir de fasulye turşusu kavurmayı denedim ama tam beceremedim, mısır ununa batırıp da...dağıldı tutmadı mısır ununu

akşam eti pişirdim gidince sebzeli bulgur pilavı salata yapcam yanına hemen, Allah kısmet ederse...

BBNET
Geri