Bugün ................... öğrendim

Kodla Büyü
mrsduzcelee' Alıntı:
mruh' Alıntı:
herhangi bir extra programa ihtiyaç duymadan cok kısa sürede Dos Ortamında Video Birleştirilebileceğini öğrendim.

not: *****, txt dosyalarıda birleştirilebiliyor.

nasılmış hocam söyle biz de öğrenelim

1- Parça halinde bulunan video dosyalarınızın bulunduğu dizine MS-DOS ortamında ulaşın. Video dosyalarınızın “C:\” dizininde “Video” isimli klasörün içinde olduğunu var sayıyoruz: “Başlat | Çalıştır” yolunu izleyerek “Çalıştır” isimli iletişim penceresini açın ve “Aç:” veri hanesine “cmd” yazın, klavyenizden “Enter” tuşuna basın.
2- Açılan, MS-DOS penceresine sırasıyla şu komutları yazın:

- “cd..” (Klavyenizden “Enter” tuşuna basın.)

- “cd Video” (Klavyenizden “Enter” tuşuna basın.)
3- “Video” isimli klasörünüzdeki video dosyalarının “01.avi” ve “02.avi” olduğunu var sayıyoruz. MS-DOS ortamında “C:\Video” dizininde olduğunuza göre; komut satırına şu kodu yazın veklavyenizden “Enter” tuşuna basın.
- “COPY /B 01.avi+02.avi Video.avi”
4- “C:\Video” dizinine gidin ve sonucu görün.

Not: Birleştirilen videoları izlemek için vlc player-ı tavsiye ediyorum.

mruh' Alıntı:
mrsduzcelee' Alıntı:
mruh' Alıntı:
herhangi bir extra programa ihtiyaç duymadan cok kısa sürede Dos Ortamında Video Birleştirilebileceğini öğrendim.

not: *****, txt dosyalarıda birleştirilebiliyor.

nasılmış hocam söyle biz de öğrenelim

1- Parça halinde bulunan video dosyalarınızın bulunduğu dizine MS-DOS ortamında ulaşın. Video dosyalarınızın “C:\” dizininde “Video” isimli klasörün içinde olduğunu var sayıyoruz: “Başlat | Çalıştır” yolunu izleyerek “Çalıştır” isimli iletişim penceresini açın ve “Aç:” veri hanesine “cmd” yazın, klavyenizden “Enter” tuşuna basın.
2- Açılan, MS-DOS penceresine sırasıyla şu komutları yazın:

- “cd Video” (Klavyenizden “Enter” tuşuna basın.)
3- “Video” isimli klasörünüzdeki video dosyalarının “01.avi” ve “02.avi” olduğunu var sayıyoruz. MS-DOS ortamında “C:\Video” dizininde olduğunuza göre; komut satırına şu kodu yazın veklavyenizden “Enter” tuşuna basın.
- “COPY /B 01.avi+02.avi Video.avi”
4- “C:\Video” dizinine gidin ve sonucu görün.

:alkis:

velilerle fazla muhabbet etmenin vakit kaybından başka bişey olmadığını vede gereksiz olduğunu anladım.
ahlaklı çalışkan başarılı öğrencinin velisine 1 kere söyleyince anlıyor fakat zıttı olan öğrenciyede velisinede yüz kerede anlatsan her birinden farklı birşeyller anladığı gibi hedef anlaşılması gerekeni bir türlü anlamadıkları gibi kendi kendilerine yeni icatlar çıkaracak kadar gerizekalı idiot olduklarını öğrendim.

genelikle tozlanmadan dolayı açılmayan cd yuvalarını, bilgisiyar açık ve cd yuvası çalışır durumdayken kasanın tepesine güçlü bir yumruk vurarak açılabildiğini öğrendim :roll:

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hiçbir kanununa göre iş yapılmayacağını her an o kanunların değişebileceğini, tüm yaptıklarının boşa gideceğini, bu hükümet ve yasalar adına fazla çabalamamak gerektiğini.. bu dünyanın bir yalan olduğunu.

şeffaf' Alıntı:
genelikle tozlanmadan dolayı açılmayan cd yuvalarını, bilgisiyar açık ve cd yuvası çalışır durumdayken kasanın tepesine güçlü bir yumruk vurarak açılabildiğini öğrendim :roll:

Deliğine uzun ince bir çıbık(ataşı düzeltip mesela) sokabilirsiniz veya düğmeye basıp hemen ardından parmakla bir tık sert tık ama yapabilirsiniz kapağa. Bu ikincisi bazı cd-romlarda işe yarıyor.

obsearchver' Alıntı:
şeffaf' Alıntı:

Deliğine uzun ince bir çıbık(ataşı düzeltip mesela) sokabilirsiniz veya düğmeye basıp hemen ardından parmakla bir tık sert tık ama yapabilirsiniz kapağa. Bu ikincisi bazı cd-romlarda işe yarıyor.
Yumruk daha iyi hocam, sürücüyü çalıştırdığı gibi stresi de alır :P

Bugün daha önce hiç kullanmadığım nar çiçeği renginin ve aynı renkte rujun bana çok yakıştığını öğrendim :)
Bilgisayarla ilgili değil ama olsun..konuya biraz renk gelsin istedim ;)

saatlerce uğraşıp geri getiremediğim ses simgesini. ccleanerla iki dk da (taratma sonucu) geri getirebileceğimi öğrendim...

İnternet tarayıcı programlarda sekmelerin üstüne tekerlekle bir defa tıklayınca sekmenin kapandığını öğrendim.

bridget' Alıntı:
Bugün daha önce hiç kullanmadığım nar çiçeği renginin ve aynı renkte rujun bana çok yakıştığını öğrendim :)
Bilgisayarla ilgili değil ama olsun..konuya biraz renk gelsin istedim ;)
sen hala yaşıyormsun hocam
aaa daciaaa mı oooo

şaka şaka. :puhaha:

Arkadaşlar teşekkürler, sayenizde baya bişey öğrendik.
Birini döveceksen bile, sinirliyken dövmemek gerektiğini öğrendim.

kursta öğrencilerimden bir tanesinin
ayakta durabilmek ve hareket edebilmek için beyninin sağ kısmını sürekli 4V ile tetiklemesi için sağ omuzuna kibrit kutusu büyüklüğünde 2 yıl ömrü olan bir pil takıldığını öğrendikten sonra hayatta şükür edecek çok şey olduğunu daha iyi öğrendim.

Not: ileriye dönük 37 yıllık hayatını planlayan öğrencim dün itibariyle pilin elektriğinin kendisni çarptığını ve rahatsızlandığını söyledi ve evine bıraktım inşallah iyidir merakla pazartesiyi bekliyorum. dua ile Allah sağlık ihsan etsin inşallah.

windowsun 64 bitlik sürümünü yüklemeden önce donanımların destekleyip destekleyemediğini bilmek gerektiğini öğrendim.

Eski hp laserjet bir yazıcı vardı ağdan tanıtamadım görmüyor, driver ı dayok 64 bit için
eski bildiğimiz yazıcı ekleden marka modellede yüklenmiyor.

Küçücük bir baskı devredeki bir kaç elemanın beni çarpacak kadar elektrik depoladığını öğrendim. Enerji açık olmasa bile tüm kartları kenarından tutmak ve metal noktalara hele de lehimli yerlere dokunmamak gerekiyormuş. :(

Uzun süredir kullandığım Canon çok fonksiyonlu yazıcı bir kaç gündür açılmıyordu. Ölçü aleti ile önce güç kablosunu kontrol ettim. Her iki tarafı da sağlam.
Yazıcının güç kaynağı kısmını inceledim. Küçük bir baskı devre üzerinde küçük bir trafo ve doğrultma-filtre devreleri var. Elektrik takılı iken güç kaynağından çıkan pinleri ölçtüğümde 5 ve 12 volt gördüm. Fişi çektim. Baskı devrenin olduğu kısmı geri yuvasına takacaktım. Ne oldu ise o esnada oldu. Sol yüzük parmağım bir kondansatör ya da trafonun lehimli pinlerinden birine değdi. Nasıl çarpıldı isem ayağa kalkıp baskı devreyi fırlattım. Parmağımda iki küçük yanık nokta oluştu . Fişi çekilmiş küçük bir cihazda bu kadar enerji kaldığını bilmiyordum. Şok aletiyle çarpılmış gibi oldum.

3ds max'dan sıkılıp artık projeleri sketchup 8 ile çizmeyi öğrendim. 3ds kadar değil ama gerçekten çok eğlenceli bir yazılım bir o kadar da pratik. Artık proje çizimlerinin küçük ölçeklilerini sketchup ile çiziyorum. Teşekkürler google.

BBNET
Geri