Bugün ................... öğrendim

Kodla Büyü
sevdiceğim' Alıntı:
onureren' Alıntı:
exceldeki bir tablodan çok sayıda hücre seçip worddeki bir tabloya yapıştırdığında eğer exceldeki satırlar worddeki tabloda sadece bir hücre içine yapıştırılıyorsa aşağıda çıkan yapıştırma seçeneklerinden içiçe yapıştır seçilerek diğer satırlara yayılabileceğini öğrendim. ve maalesef bunu bir rehber öğretmenden öğrendim ve utandım :oops:
hocam ben denedim ama olmadı

ya o zaman olmuştu ama şimdi ben de denedim olmadı :(

Bugün 6 yıldır kullandığım bilgisayarın sabit diskinde 950 mb. bad sector oluştuğunu öğrendim. Sanırım daha fazla yormamı istemiyor.

denemedim lazım olurmu onuda bilmiyorum belkide paylaşılmıştır bana ilginç geldi denemenizi öneririm:
isimsiz klasör oluşturma:
Normalde bilgisayarınız her klasöre bir isim vermeniz için sizi zorlar, Eğer bilgisayarınıza kim olduğunuzu göstermek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edin; NumLock tuşunun basılı olduğundan emin olun, İsmini değiştirmek istediğiniz klasörü seçin, F2 veya sağ fare tuşundan Yeniden Adlandırı seçin, Alt tuşunu basılı tutarken 0160 yazın, ve elinizi kaldırın artık klasörünüz isimsiz. Aynı işlemi birçok klasörde yapabilirsiniz ama Alt+0160 sayısını 2 defa girin, her girişte elinizi Alt tuşundan kaldırın, bundan sonraki her klasör için bir fazlasını yapın.

hp p1102 toner doldururken yan tarafta küçük bir yay var. onu yanlışlıkla atölyede düşürdüm ve bulamadım. Bakalım yay olmadan çalışacak mı dedim ve taktım yazıcıya.güzel güzel çıktılar aldım.tonerdeki yayın etkisi olmadığını öğrendim.:)

mert02' Alıntı:
işlemcimin 64 bit olduğunu öğrendim win 7 çıktığından beri hep 32 bit yüklüyordum performansınıda çok beğeniyordum.Hiç merak edipte bakmamıştım win 8 yükleyince işletim sistemi 32 bit işlemci x64 bit yazınca dunk etti. ama 64 bite geçsemmi onuda bilemiyorum
işlemcisinin ne olduğunu bilmeyenler için
1. Cmd ekraninda asagidaki komutu velerim:

wmic cpu get architecture

Architecture altindaki rakam bize islemcimizin kac bit oldugunu aciklar
0 = 32 bit
6 = 64 bit AMD
9 = 64 bit INtel

ben de bunu beğendim...

onureren' Alıntı:
sevdiceğim' Alıntı:
onureren' Alıntı:
exceldeki bir tablodan çok sayıda hücre seçip worddeki bir tabloya yapıştırdığında eğer exceldeki satırlar worddeki tabloda sadece bir hücre içine yapıştırılıyorsa aşağıda çıkan yapıştırma seçeneklerinden içiçe yapıştır seçilerek diğer satırlara yayılabileceğini öğrendim. ve maalesef bunu bir rehber öğretmenden öğrendim ve utandım :oops:

varolan tabloyu birleştşr diyeceksiniz hocam

farukdogu' Alıntı:
onureren' Alıntı:
sevdiceğim' Alıntı:
onureren' Alıntı:

varolan tabloyu birleştşr diyeceksiniz hocam
:+1:

ilyas33' Alıntı:
denemedim lazım olurmu onuda bilmiyorum belkide paylaşılmıştır bana ilginç geldi denemenizi öneririm:
Normalde bilgisayarınız her klasöre bir isim vermeniz için sizi zorlar, Eğer bilgisayarınıza kim olduğunuzu göstermek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edin; NumLock tuşunun basılı olduğundan emin olun, İsmini değiştirmek istediğiniz klasörü seçin, F2 veya sağ fare tuşundan Yeniden Adlandırı seçin, Alt tuşunu basılı tutarken 0160 yazın, ve elinizi kaldırın artık klasörünüz isimsiz. Aynı işlemi birçok klasörde yapabilirsiniz ama Alt+0160 sayısını 2 defa girin, her girişte elinizi Alt tuşundan kaldırın, bundan sonraki her klasör için bir fazlasını yapın.

bende bu gün isimsiz klasör oluşturmayı öğrendim teşekkürler hocam

Emreyt' Alıntı:
ilyas33' Alıntı:

:+1:

Diğer branştakilerin birçoğunun ya bizim ek dersimizin düşmesini ya da onların daha fazla ek ders almaları gerektiğini düşündüklerini öğrendim:)

toprak60' Alıntı:
mert02' Alıntı:
işlemcimin 64 bit olduğunu öğrendim win 7 çıktığından beri hep 32 bit yüklüyordum performansınıda çok beğeniyordum.Hiç merak edipte bakmamıştım win 8 yükleyince işletim sistemi 32 bit işlemci x64 bit yazınca dunk etti. ama 64 bite geçsemmi onuda bilemiyorum
işlemcisinin ne olduğunu bilmeyenler için
1. Cmd ekraninda asagidaki komutu velerim:

wmic cpu get architecture

Architecture altindaki rakam bize islemcimizin kac bit oldugunu aciklar
0 = 32 bit
6 = 64 bit AMD
9 = 64 bit INtel

ben de bunu beğendim...

benim pc 64 bitmiş bunu öğrendm ve şaşırdım :o

Re: Ynt: Bugün ................... öğrendim

Benzin deposunu tam doldurunca, pompanın ilk tık etmesinde benzinin kesilmesi gerektiğini aksi durumda sonradan koyacağınız her litrenin benzin deposunun tahliye borusundan doküldüğünü öğrendim. (ülkemizdeki satılan benzinin, sütün 3 katı fiyatından daha pahalı olduğu halde 3 litreye yakın döküldü)

8 GB gibi tek parça film, oyun, vb. dosyaları FAT32 dosya sistemine sahip disklere kopyalayamayacağımı öğrendim.

eski makinelere format atarken özelliklede laptop çoook canım sıkılıyordu. iki makinede karşıma çıktı. kendi cd sürücüsünden bir türlü format işlemine başlamayan bilgisayara harici cd rom sürücüsü takarak formata başlıyorum ama o nalet makinelerde usb cd rom sürücüde kurulum aşamasına geçince i386 da şu dosya lazım sp3 cdsini takın falan diyordu. farklı farklı cd lerle denedim olmadı. aynı cd ile normal bir masaüstüne kudum cd sorunsuz çalışıyor. bende ne yaptım: aynı cd den 2 tane yaptım. birini usb cd rom a birini dahili cd rom sürücüye taktım. karşıma f:/i386 yolu çıkınca f yi e yaptım kendi cd rom sürücüsü okudu ve dosyayı buldu. sonra yine çıktı. e yi f yaptım. diğer dosyayıda harici okudu. şuanda kurulum bitmek üzere, şayet olmasaydı son çare usb den format atacaktım ama biliyorsunuz eski bilgisayarların bi kısmı usb den formatıda desteklemiyor. sorun cd rom kablolarıyla alakalı diye bir yazı okuyunca bunu denemiştim. başınıza gelebilir denersiniz. bugünde bir şey öğrenmiş oldum. bide öğrendiklerimi unutmasam :)

Bugün Okulda Ne Yaptım?

Arkadaşlar bu başlığı okulda yaptığım çalışmaları not tutmak için açma ihtiyacı hissettim. Çünkü günlük tonlarca iş yapıyoruz veya yapmıyoruz sonuçta yaptığımız şeylerden yeni şeyler öğrenmiş de oluyoruz bunları paylaşmak aynı sorunlarla karşılaşanlar için hatta kendimiz için bile ileriye dönük bir dönüt olacağı düşüncesindeyim..

ben, 2 gündür yeni yüklediğim winXPden gncelleştirme yapamama hatası alıyordum su hatadan ötürü kurumnet, yazıcı, antivirüs gibi programlar yükleyemiyordum.SP2 yüklü olduğu halde bu hatayı almaya devam ediyrdum.Bugn sorunun çözümünü SP3 yüklemede buldum tüm problemler ortadan kalkmış oldu. bir de acronis ile yedeğini alınca operasyon tamamlandı şükür..:)

Re: Bugün Okulda Ne Yaptım?

1 öğrencimin koordinatörlüğü için 20 km ötedeki selçuklu belediyesine gidildi

1 bozuk monitör servise teslim edilmişti samsung servisine gidip aldım..

1 yazıcının garanti belgesi eksik bilgisayarcıya gidildi istendi ve yeni bir monitör daha teslim alındı

labaratuvar elektirik süpürgesiyle süprüldü paspaslandı (temizlikciye yaptırıldı)

12 bilgisayar (5 grup - 7 grup) için harddisk bölümleri ayarlandı
2 bilgisayara win 7 kuruldu 2 bilgisayara adobe cs4 ofis 2010 ve ıvır zıvır programlar kuruldu ve yedeği ghostla alındı bu yedek 12 bilgisayara yükleme yapıldı bilgisayarın ağ ve bilgisayar adı geri yükleme noktası gibi unutulan eften püften ayarlamalar yapıldı, hepsine yönetici ve öğrenci kullanıcısı isimlendirilerek oluşturuldu

deep freze programı hepsine ayrı ayrı kurularak şifrelendi ayarlamaları yapıldı

labaratuvar düzenlendi.. dolaplar malzemeler öğretmen bilgisayarları..

Önce Donanım anlattım.
Sonra Yazılım Anlattım.
Sonra Cumaya gittim.
Halen Elektronik Anlatmaktayım..

(kusacam yakında ... :cry: )

Hiç derse girmedim, müdürün bilgisayarıyla uğraştım, 2 akıllı tahtaya program yükledim. bedencinin bilgisayarı ile uğraştık, çok şükür yapamadığım bir şey olmadı. Ağ problemleri çok sinir ama :verymad:

akıllı tahtalarla ilgili ilçeden bir öğretmenin ders anlatımının videosu istenmişti hazırlandı.
2 saat derse girdim
öğretmenler odasındaki bilgisayar internet girmiyordu sorunu çözüldü.

BBNET
Geri