Bugün ................... öğrendim

Kodla Büyü
Olimpiyatta bir yarışmada aynı anda hem altın hem de gümüş madalya alabiliyormuşuz, onu öğrendim ve gurur duydum :alkis: :alkis:

q klavye kullanıyorsanız f klavyeyi de denetim masasından eklemelisiniz. ondan sonra çalışır. :D
cemreerva' Alıntı:
ejdeharr' Alıntı:
q klavyeden f klavyeye yada tam tam tersi pratik geçişin ctrl + Shift tuşlarına basılarak yapıldığını öğrendim.
ya

denedim ama olmadı win 7 işletim sistemiyle

yuci81' Alıntı:
q klavye kullanıyorsanız f klavyeyi de denetim masasından eklemelisiniz. ondan sonra çalışır. :D
cemreerva' Alıntı:
ejdeharr' Alıntı:
q klavyeden f klavyeye yada tam tam tersi pratik geçişin ctrl + Shift tuşlarına basılarak yapıldığını öğrendim.
ya

denedim ama olmadı win 7 işletim sistemiyle

Eğer İngilizce klavyeler de eklerseniz, bir de Türkçe Q ve Türkçe F böyle bir sürü klavyeniz olursa :)

bölge ve dil seçeneklerinden siz de ayarlayabilirsiniz hangi tuşları geçiş için kullanacağınızı

sol alt + üst karakter(shift)
veya ctrl + shift

biri diller arası geçiş için

diğeri klavye düzenleri arası geçiş için kullanılabilir

az önce google chrome da, ie de bulunan sık kullanılanla menüsü yerine yer işaretlerinin oluşturulduğunu bunu da adres çubuğundaki yıldıza basıp sayfayı kaydedip daha sonra üst üste 3 çizgi bulunan düğmeye basıp yer işaretleri kısmından sayfamızı açabildiğimizi öğrendim.

bugün amniosentez sonuçlarımın olumlu olduğunu öğrendim.
sevincimi paylaşayım istedim arkadaşlar :oops:

projeksiyon kumandasında bulunan Freeze tuşu ile projeksiyondan yayınlanan görüntünün sabitlenerek bilgisayarımı kullanabileceğimi öğrendim

ofkar' Alıntı:
projeksiyon kumandasında bulunan Freeze tuşu ile projeksiyondan yayınlanan görüntünün sabitlenerek bilgisayarımı kullanabileceğimi öğrendim
bunu öğrendiğim iyi oldu :D

.djvu diye bir dosya uzantısı olduğunu ve bu dosyaların PDF benzeri resim sıkıştırma dosyası olduklarını öğrendim. Çoğunlukla karikatür veya çizgiroman resimleri toplu halde içinde bulunur. Bazı eBook(sanal kitap) kopyaları da bu dosya içinde saklanabilir.

fat32 biçiminde en fazla 32 gb'lık disk oluşturulabildiğini, içinde tek dosyada en fazla 3 gb'lık veri saklanabileceğini bu yüzden NTFS'nin çok daha büyük dosyaları barındırabildiğini öğrendim.

alpertegas' Alıntı:
sedat01' Alıntı:
faruk_inal' Alıntı:
ejdeharr' Alıntı:
:+1: teşekkürler bana çok lazım oluyor da...

Bende olmadı arkadaşlar yanlışmı yapıyorum ki?
Bendede olmadı ...?
eğer bölgesel dil ayarlarında her iki klavyeninde mevcud olması gerek hocam

sevdiceğim' Alıntı:
az önce google chrome da, ie de bulunan sık kullanılanla menüsü yerine yer işaretlerinin oluşturulduğunu bunu da adres çubuğundaki yıldıza basıp sayfayı kaydedip daha sonra üst üste 3 çizgi bulunan düğmeye basıp yer işaretleri kısmından sayfamızı açabildiğimizi öğrendim.

bir de o üç çizgiden ayarlara tıklayıp yer işaretçileri çubuğunu her zaman gösteri seç tadından yenmiyor o zaman

formator_' Alıntı:
İki gündür girip çıkmadığım yerli yabancı forum kalmadı. RAW dosya biçimine dönüşen flash diskle ilgili yapılacak çok fazla bir şey olmadığını öğrendim. On civarı program denedim olmadı.Kalan iki yöntem: 1)Linux altında flash diske ulaşmaya çalışmak (RAW linux tarafından desteklenen bir format) 2)Format atacakmış gibi win kurulum cd'si ile bilgisayarı cd den başlatıp orada biçimlendirmeye çalışmak.
Ama dünden bu yana asıl öğrendiğim şudur ki flash disk vs aldığımda mutlaka fatura ve garanti belgesini saklamak gerekiyormuş. :)
Aynı problemi ben de yaşamıştım. Hiç uğraşmadım. İyi ki de uğraşmamışım :)

saidtr' Alıntı:
windows tuşu + M o da simge durumuna küçült...

bilsek' Alıntı:
thegardener' Alıntı:
"windows tusu + D" 'nin masaustunu goster butonuyla aynı işi yaptigini ogrendim.
şimdi bende öğrendim :D :lol:
Windows + P TUŞU --> Ekran çoğaltma menüsü açar
Windows + R TUŞU --> Çalıştır
Windows + E TUŞU --> Bilgisayarım

Ağ kablosu yaparken iki ucun da aynı renk sırasında olması şartıyla farketmeyeceğini biliyordum. Ama uzun mesafeler için(30 m) farkettiğini öğrendim.

bilgin5255' Alıntı:
Ağ kablosu yaparken iki ucun da aynı renk sırasında olması şartıyla farketmeyeceğini biliyordum. Ama uzun mesafeler için(30 m) farkettiğini öğrendim.
Nasıl oluyormuş o. Hiç yapmadım ama soranlara mantık olarak hep farketmez derdim.

Google sitesini hesap makinesi olarak kullanıldığını öğrenmiştim. Yani arama kutusuna matematiksel işlemi yazıyosunuz sonucu veriyor:) (Aslinda çok önceden öğrenmiştim ama yazılanlar arasında göremediğim için yazdım.)
di-ESAJ.jpg

Hepinizden birçok şey öğrendim. Unuttuğum şeyleri hatırladım. Güzel bir paylaşım olmuş. KOnuyu açan ve yazan tüm arkadaşlara teşekkürler. Bende bildiğim pratik şeyleri yazacağım zaman buldukça...

bilgin5255' Alıntı:
İlginç. neden farkediyomuş? Mantiken düşününce kabloların iç dirençleri aynı değil mi? Merak ettim nedenini?

serdemir' Alıntı:
bilgin5255' Alıntı:
İlginç. neden farkediyomuş? Mantiken düşününce kabloların iç dirençleri aynı değil mi? Merak ettim nedenini?
birileri açıklasın bu durumu bizde merk ediiyorruz nasıl oluyormus bu durum

sanalomer' Alıntı:
saidtr' Alıntı:
windows tuşu + M o da simge durumuna küçült...

bilsek' Alıntı:
thegardener' Alıntı:
"windows tusu + D" 'nin masaustunu goster butonuyla aynı işi yaptigini ogrendim.
şimdi bende öğrendim :D :lol:
Windows + P TUŞU --> Ekran çoğaltma menüsü açar
Windows + R TUŞU --> Çalıştır
Windows + E TUŞU --> Bilgisayarım

bunları öğrendim

BBNET
Geri